2017 blev ett år med kackel i hönsgården?

Den 1 januari 2017 skrev jag följande:

 

”Ett nytt oskrivet blad har precis slagits upp. Vad ska det fyllas med? Min förhoppning är att vårt kommande år ska bli konstruktivt men …

Jag läser kacklandet på FB. De som har ”fel” åsikter beskylls för att vara nazister. De ska tvingas att ta avstånd från något som de aldrig har umgåtts med! Godhetsapostlarna anser sig ha rätt att beskylla helt vanliga människor som aldrig har haft en nazistisk tanke för att vara nazister! … Kackel!

Mina Dennert: ”2017 blir de tystade rösternas år” – Men … vem är det som tystar vem? Ä det de onda som tystar de goda … eller … tvärtom? Vem är onda och vem är goda? Den frågan är lika lätt att besvara som ”vem kom först – hönan eller ägget”. Alla är vi både goda och onda. När vi tror att vi är goda så uppfattar kanske andra oss som onda. Det går inte att tillfredsställa alla människors önskningar. Det finns alltid någon som kacklar emot!

Sveriges mål bli moralisk supermakt  – Ambitionerna är höga inför inträdet i FN:s säkerhetsråd! Men … år de inte för högt ställda? Moralisk supermakt? Vi bor i ett splittrat och segregerat land som påminner starkt om den Orwellska framtidsvisionen ”1984”. Vårt land och våra värderingar splittras av normkritiker och feminister. Moralen i vårt land påminner mest om dekadens. ”Eliten” rör om i grytan så snabbt att man blir yr bara man tänker på det! Vilken moral kan vi presentera i säkerhetsrådet och vilken supermakt kommer vi att få? Mer kackel!

Min pappa är feminist”, sa Ivanka Trump, Donald Trumps äldsta dotter, i en av de meningar som summerade det märkliga 2016. Och någonstans där borde vi ha förstått att vi hade trillat ner genom kaninhålet. Ut i Underlandet. Upp var ner, sant var falskt. – Donald Trumps dotter får alltså inte kalla sig för feminist enligt skribenten. Jag har hört det så många gånger förut att jag bara orkar kommentera det med … Mer kackel!

Zara Larsson hatar män,  Alicia Dickner vill förbjuda män på krogen, Seher Yilmaz blir illamående av män, Lina Thomsgård anser att män ligger bakom allt dåligt i världen osv. Missnöjda kvinnor som själv vill ha mer makt kacklar högst!

Petra Östergren skriver på sin blogg:

Vissa feminister är för djävliga

Jag förstår verkligen varför kvinnor och tjejer i Sverige drar sig för att kalla sig feminister – jag får själv kämpa för att bibehålla min feministiska övertygelse, trots att jag varit engagerad feminist i snart 15 år. Vissa grupper av feminister är helt enkelt fördjävliga. Jag säger inte detta lättvindigt eller för att vinna poäng hos anti-feminister. Jag säger det efter att själv ha blivit utsatt för en massiv förtalkampanj som fått mig att ifrågasätta dessa feministiska gruppers ideologi och politiska metoder. Anledningen till att jag tar upp detta i allmän media är att jag är oroad över de vidare konsekvenser detta får för kvinnorörelsen i Sverige och anser att vi behöver ha en mer öppen och nyanserad debatt.”

Ja, feminister nöjer sig inte med att kackla på män – de kacklar även inbördes! Jag kopierade en gång en dikt och lade in som en kommentar till ett kackel på SVT debatt. Ojojoj vilket hönsgårdskackel det bröt ut! Jag blev nog kallad för alla invektiv som finns och påstods vara man och försöksutskriven samtidigt som jag inte förstod mitt eget bästa.

Kackel i hönsgården

Kvinnor på en arbetsplats
är som höns i en hönsgård
Ibland blir det ett jäkla kacklande
och en höna ska tvunget vara
så mycket mer än de andra
Hon behöver bekräftelse och beröm
trots att alla hönsen är där för samma arbete

Ibland känner jag mig som en höna
som har lust att fly arbetsplatsen
och finna ny plats att lägga mina ägg på
och arbeta i en hönsfri miljö

Fri vers av Gunilla Karlsson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-05 23:07″

Exemplen är många. Kommer kacklandet att fortsätta även under 2017? Ska vi fylla vårt oskrivna blad med kackel eller med något konstruktivt? Det är vi – allihop – som bestämmer! Vi kan göra vårt år till något bra eller fortsätta med polariseringen och splittringen!”
kackel02
 Det var så jag skrev. Kacklet har fortsatt. Polariseringen har fortsatt. Feministerna kacklar vidare och #jagärhär tror fortfarande att det är de som står för godhet och demokrati. Medierna har fortsatt att hacka på Trump. Zara Larsson hatar Alexander Bard.
#MeToo dök upp och Aftonbladet gjorde en summering av antalet rullade huvuden efter denna alternativa rättsskipning.  36 personer hängts ut i kampanjen, däribland en del mycket kända medieprofiler. Av de 36 uthängda har de flesta fått sparken och sina liv mer eller mindre slagna i spillror. Men ingen av dem har dömts i domstol, eller ens åtalats för anklagelserna som mestadels handlar om sexuella övergrepp.
Egentligen har det rullat huvuden långt tidigare. De goda har under många år meddelat arbetsgivare om att anställda har fel åsikter. Fackförbunden har fotat medlemmar för att deras åsikter inte stämmer med fackets. De goda har också gett sig på nöjesarrangörer, restauranger, hotell och lokaluthyrare som vågar beblanda sig med människor med ”fel värdegrund”.
Hur kommer 2018 att bli? Blir det samma kacklande eller kan vi äntligen börja behandla varandra väl och acceptera åsiktsskillnader? Kommer de feministiska godhetsivrarna att ta ett hårdare grepp om oss eller kommer vanliga människors tankar att få fotfäste?

9 kommentarer (+lägga till din?)

  1. uppstigersolen
    Jan 09, 2018 @ 15:53:32

    Jämfört med de kacklande kvinnorna så är ju vi vita, medelålders heterosexuella män ytterst hovsamma. Sansade skulle man kunna säga. Varför tar dessa kacklande hönor så mycket plats? Jag läser ju om dem men jag träffar dem aldrig varken bland vänner eller bekanta. De verkar inte vara så många, men de hörs.

    Gillad av 2 personer

    Svara

    • ulsansblogg
      Jan 09, 2018 @ 16:11:49

      Du ska vara glad att du har sluppit dem! Jag har själv varit utsatt för några år sedan. Kanske för att jag själv sticker ut hakan? Det var mycket kacklande, elakheter, lögner och baktaleri.
      Ibland tänker jag med saknad på den tiden och tycker att dagens debatter är en aning mesiga!!!

      Gilla

      Svara

  2. uppstigersolen
    Jan 09, 2018 @ 16:16:34

    När jag tänker efter kanske jag har träffat några. Men jag är så okänslig att jag skakat av mig påhoppen. Hysterikor har jag nog tänkt. Fast jag vet inte. Hustrun säger att jag inte märker om nån säger nåt dumt. Det är kanske bra att ha blivit mobbad som ung. Då har man blivit stärkt.

    Gilla

    Svara

  3. SasjaL
    Jan 09, 2018 @ 18:12:40

    Det är inte feminism hönsen håller på med. Möjligen nyfeminism. Bara en i raden av vänsterideologier, alla dömda att misslyckas. Denna gång havererad innan start …

    Gillad av 1 person

    Svara

  4. Maria L
    Jan 10, 2018 @ 03:52:11

    En sak är dock säker… vi lär få se än mer kackel i hönsgården (valfri sort)..

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning