Är det tråkigt att regera?

Att inneha politisk makt att styra ett land borde vara det största och bästa som man kan uppnå. Men det finns de som inte är nöjda med det! Statsministern nöjer sig inte med att vara statsminister för vårt land och inneha den politiska makten att styra Sverige. Han vill ha mer! Igår skrev han på sin Facebooksida om migrationen som” är en av vår tids stora utmaningar, i Sverige, i EU och globalt”. Han avslutade med:

”I dag åker jag till ett möte mellan EU och Afrikanska Unionens stats- och regeringschefer där migrationsfrågan står i centrum. Lösningen är inte att alla kan komma till Europa, istället ska vi hjälpas åt att bygga starka och välmående samhällen i Afrika.”

Han nöjer sig alltså inte med samhällsbygget i Sverige! Nu ska han ”bygga starka och välmående samhällen i Afrika”! Är det inte roligt att regera i Sverige? Räcker det inte att hantera de ”utmaningar” som finns i det svenska samhället?

Jag läste av en slump några ord av samhällsdebattören och nobelpristagaren Heinrich Böll. I ett tal, ämnat för politikern Franz Josef Strauss’ öron, sa han så här:

”När någon inte besvarar en enda fråga på ett konkret sätt, inte går in på ett enda problem, alltid har haft rätt, har rätt och logiskt sett också alltid kommer att ha rätt och att ha haft rätt och aldrig, aldrig blir motsagd av sitt parti – så blir det – när man iakttar det ett par årtionde eller så – enbart tråkigt till slut.”

Det är kanske så? Politiker besvarar aldrig frågor på ett konkret sätt. De vill aldrig diskutera problem och har alltid rätt. De blir aldrig riktigt motsagda eftersom de är rädda att förlora makt. De bara krafsar varandra på ryggen.

De har inte något att kämpa för! Sverige har ett välstånd som knappast går att göra bättre. – däremot sämre.  Svenska folket har varit nöjda, tysta och har låtit politikerna göra som dem har velat. Det har blivit tråkigt att bara förvalta.

Jag förstår faktiskt att statsministern vill ägna sig åt ”att bygga starka och välmående samhällen i Afrika”. Men han glömmer bort att han svensk statsminister. Han ska jobba för att Sverige ska vara starkt och välmående. Han ska lösa de s k utmaningarna i Sverige i första hand ¨även om det är tråkigt!

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. tompas11
  Nov 29, 2017 @ 13:54:15

  ”…bygga starka och välmående samhällen i Afrika.”
  Den mannen kan inte bygga någonting. Däremot är han en mästare på att rasera det som tidigare fungerat. Afrika månde bäva för denna dumstrut.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. uppstigersolen
  Nov 29, 2017 @ 15:09:39

  Lite fascinerande att de afghaner som kommer hit vill hjälpa till att bygga Sverige. Pågår någon slags 15-spel där afghaner bygger Sverige och Sverige bygger Afrika? Vi hade ett starkt Sverige som nu raseras i stark takt. Löfven, riksfjanten fattar noll.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 3. Markus
  Nov 29, 2017 @ 22:59:18

  vad är 15 spel ? trodde ja inte dom ville komma hit för o bygga upp ett sverige som redan är uppbyggt det behöver vi inte o inte behöver vi bygga i afrika heller det är bara för han vill plocka godhetspoäng ! varför vill han bygga upp afrika är det bara för o blidka araberna där och för att inte bli stämplad ? det luktar så den falske landsförädaren ! han vill bara ta hit massa araber o lova dom guld o gröna skogar för att vi inte ska ifrågasätta dom och ses som rasister antagligen o för att blidka islam ! falskare människa har ja aldrig varit med om så en riktig svetsare !

  Gillad av 1 person

  Svara

 4. uppstigersolen
  Nov 30, 2017 @ 09:36:04

  15-spel är ett litet spel med 16 rutor men 15 bitar i. Du kan bara flytta bitarna sidledes eller lodrätt/vågrätt. Tanken är att du ska få de numrerade bitarna att börja med 1 till exempel i övre vänstra hörnet och sedan 2, 3, 4 osv nedåt eller radvis. Är man duktig går det fort, annars blir man arg. Bitarna byter ju plats med varandra.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Nov 30, 2017 @ 11:52:09

   Bitarna – eliten – politikerna vandrar runt i spelet och byter plats. Men alla tävlar om att komma först så därför blir det aldrig ordning i spelet.

   Kan vi inte byta? Ta ett annat spel? Vad sägs om Monopol eller var det Nya Finans med ”Gå direkt till fängelset utan att passera Gå!” Ett mer passande spel för opålitliga politiker.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

thoralfsblogg.wordpress.com/

SANNINGEN SKALL GÖRA EDER FRIA

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Emil Boëthius

"there's a fish in the percolator"

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

<span>%d</span> bloggare gillar detta: