Nu byter vi fokus igen

Nu vänder vi blad och byter fokus! Efter händelsen i Köln – och på andra ställen runt om i världen, i samband med nyårsfirandet 2015 – blev plötsligt vita män förvandlade till svin och gubbslem och skulle kollektivt ta ansvar för dessa övergrepp. Feministerna har fortsatt diskussionerna i dessa banor och statsministern gjorde uttalandet att INTE automatiskt kan koppla sexuella trakasserier till migration och immigration. Vi har haft problem med detta i många, många år i Sverige.

Inte ens Zara Larssons ”Jag HAAATAR män” lyckades dock att få med sig helt vanliga människor. Men … nu kom den #MeToo! För några dagar sedan hade jag ingen susning! Så kom anklagelser mot medelålders vita män! De var inte unga. De var inte migranter. De var förmodligen helt vanliga CIS-män. Plötsligt var det som om ett korthus rasade. De blev fler och fler som beskylldes för sexuella ofredande och övergrepp. Ingen av dem är dömda, så vi vet ingenting om sanningshalten.

Vad var det som hände egentligen? Vi minns valkampanjen i USA. Trump blev anklagad för samma sak men han slog bort det hela som lögner och löjligt. Han blev president trots anklagelserna! Feministerna var rasande.

För en kort tid sedan försökte en svensk SD kvinna anklaga en SD kollega för sexuella övergrepp. Men det tystades ner ganska snabbt!

Men det hela tog fart i och med att The New York Times publicerade en artikel om Hollywoodproducenten Harvey Weinstein den femte oktober, alltså drygt två veckor sedan. I artikeln riktades anklagelser om att filmmogulen under årtionden begått sexuella övergrepp och trakasserat kvinnor i filmbranschen. Äntligen en vit medelålders CIS-man som är kändis och som kan ge stora feta rubriker! Feminister i hela världen fick eld i brasan via hashtagen  #MeToo. Här kunde de skriva sina berättelser helt oemotsagda. Det spred sig som en löpeld. Svenska feminister hakade på.

I dagsläget ser vi egentligen bara kändisar som anklagas för dessa övergrepp. Kanske är det så att dessa män har utnyttjat sitt kändisskap och behandlat kvinnor i sin närhet illa?

På sociala medier är den gängse åsikten att uthängningarna och berättelserna behövs för att sätta fokus på problemen, samt för att ge män en tankeställare kring hur dom behandlar kvinnor. Men hur stora är problemen? Är det bara en liten klick män som bär sig illa åt? Ska alla män ännu en gång anklagas och kallas för svin och gubbslem? Är detta en ny kampanj iscensatt av  en feministisk journalistkår?

Det är bra att kunna byta fokus! Unga invandrarkillar skjuter ihjäl varandra i förorten, hedersvåldet brer ut sig, sjukvårdspersonalen behöver vakter och larm, det eldas bilar, poliser och räddningspersonal blir utsatta för stenkastning, … Men det är ju bra om vi kan fokusera på medelålders vita CIS-män istället!

 

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Okt 21, 2017 @ 16:13:45

  Suck. Feminister och vänstermänniskor försöker än en gång byta fokus. De kommer inte att lyckas denna gång heller. Precis som du skriver, ingen är åtalad och ingen är dömd. Att några kändisar får löpa gatlopp är vi vana vid. Det är vi vita medelålders män, samt våra likaledes vita kvinnor som står för sans och balans och ordning och reda. Att några vita kvinnor och dito män nu försöker att kasta skit på oss betyder bara att dessa människor lever miserabla liv. De får skaffa sig en trygg partner och ha roligt i livet istället för att försöka få oss vettiga människor att må lika illa som dem. Någon skrev på DGS att kvinnorna är rädda för livet. Kanske de skulle ta på sig svarta tält och flytta till Saudi. Där får de nog vara ifred…….?

  Liked by 3 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Okt 21, 2017 @ 16:35:59

   Många kvinnor vill h makt. Men de vet egentligen inte vad de ska göra med makten och inser inte att makt innebär ansvar. Det finns ingenting som de är så rädda för som just eget ansvar. Det är så mycket lättare att skylla allting på män.

   Liked by 3 people

   Svara

 2. soma
  Okt 21, 2017 @ 22:58:34

  Ja började titta på det som händer som på muppet show. För människor som deltar i detta kan man inte ta på allvar.

  Liked by 2 people

  Svara

 3. Markus
  Okt 27, 2017 @ 16:25:15

  det är ju inget nytt iof så har det hänt innan men då var det inte populistiskt ju ! och fick ingen hashtagg för den fanns inte då.. feministerna vill bara plocka godhetspoäng igen o knapra.. dom vill ju bara hitta på en ny ursäkt som kan ge deras politik belägg ! och skifta fokus från deras egen dåliga politik !

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Utforskar vår underbara värld objektivt. Piffar till den lite lätt med PS.

...blott ett litet strå...

-mitt brunstämplade tankegods-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: