Nu byter vi fokus igen

Nu vänder vi blad och byter fokus! Efter händelsen i Köln – och på andra ställen runt om i världen, i samband med nyårsfirandet 2015 – blev plötsligt vita män förvandlade till svin och gubbslem och skulle kollektivt ta ansvar för dessa övergrepp. Feministerna har fortsatt diskussionerna i dessa banor och statsministern gjorde uttalandet att INTE automatiskt kan koppla sexuella trakasserier till migration och immigration. Vi har haft problem med detta i många, många år i Sverige.

Inte ens Zara Larssons ”Jag HAAATAR män” lyckades dock att få med sig helt vanliga människor. Men … nu kom den #MeToo! För några dagar sedan hade jag ingen susning! Så kom anklagelser mot medelålders vita män! De var inte unga. De var inte migranter. De var förmodligen helt vanliga CIS-män. Plötsligt var det som om ett korthus rasade. De blev fler och fler som beskylldes för sexuella ofredande och övergrepp. Ingen av dem är dömda, så vi vet ingenting om sanningshalten.

Vad var det som hände egentligen? Vi minns valkampanjen i USA. Trump blev anklagad för samma sak men han slog bort det hela som lögner och löjligt. Han blev president trots anklagelserna! Feministerna var rasande.

För en kort tid sedan försökte en svensk SD kvinna anklaga en SD kollega för sexuella övergrepp. Men det tystades ner ganska snabbt!

Men det hela tog fart i och med att The New York Times publicerade en artikel om Hollywoodproducenten Harvey Weinstein den femte oktober, alltså drygt två veckor sedan. I artikeln riktades anklagelser om att filmmogulen under årtionden begått sexuella övergrepp och trakasserat kvinnor i filmbranschen. Äntligen en vit medelålders CIS-man som är kändis och som kan ge stora feta rubriker! Feminister i hela världen fick eld i brasan via hashtagen  #MeToo. Här kunde de skriva sina berättelser helt oemotsagda. Det spred sig som en löpeld. Svenska feminister hakade på.

I dagsläget ser vi egentligen bara kändisar som anklagas för dessa övergrepp. Kanske är det så att dessa män har utnyttjat sitt kändisskap och behandlat kvinnor i sin närhet illa?

På sociala medier är den gängse åsikten att uthängningarna och berättelserna behövs för att sätta fokus på problemen, samt för att ge män en tankeställare kring hur dom behandlar kvinnor. Men hur stora är problemen? Är det bara en liten klick män som bär sig illa åt? Ska alla män ännu en gång anklagas och kallas för svin och gubbslem? Är detta en ny kampanj iscensatt av  en feministisk journalistkår?

Det är bra att kunna byta fokus! Unga invandrarkillar skjuter ihjäl varandra i förorten, hedersvåldet brer ut sig, sjukvårdspersonalen behöver vakter och larm, det eldas bilar, poliser och räddningspersonal blir utsatta för stenkastning, … Men det är ju bra om vi kan fokusera på medelålders vita CIS-män istället!

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Okt 21, 2017 @ 16:13:45

  Suck. Feminister och vänstermänniskor försöker än en gång byta fokus. De kommer inte att lyckas denna gång heller. Precis som du skriver, ingen är åtalad och ingen är dömd. Att några kändisar får löpa gatlopp är vi vana vid. Det är vi vita medelålders män, samt våra likaledes vita kvinnor som står för sans och balans och ordning och reda. Att några vita kvinnor och dito män nu försöker att kasta skit på oss betyder bara att dessa människor lever miserabla liv. De får skaffa sig en trygg partner och ha roligt i livet istället för att försöka få oss vettiga människor att må lika illa som dem. Någon skrev på DGS att kvinnorna är rädda för livet. Kanske de skulle ta på sig svarta tält och flytta till Saudi. Där får de nog vara ifred…….?

  Gillad av 3 personer

  Svara

  • ulsansblogg
   Okt 21, 2017 @ 16:35:59

   Många kvinnor vill h makt. Men de vet egentligen inte vad de ska göra med makten och inser inte att makt innebär ansvar. Det finns ingenting som de är så rädda för som just eget ansvar. Det är så mycket lättare att skylla allting på män.

   Gillad av 3 personer

   Svara

 2. soma
  Okt 21, 2017 @ 22:58:34

  Ja började titta på det som händer som på muppet show. För människor som deltar i detta kan man inte ta på allvar.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 3. Markus
  Okt 27, 2017 @ 16:25:15

  det är ju inget nytt iof så har det hänt innan men då var det inte populistiskt ju ! och fick ingen hashtagg för den fanns inte då.. feministerna vill bara plocka godhetspoäng igen o knapra.. dom vill ju bara hitta på en ny ursäkt som kan ge deras politik belägg ! och skifta fokus från deras egen dåliga politik !

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

%d bloggare gillar detta: