Så snabbt kan bilden förändras

Ett bra renommé önskar nog alla. Det tar lång tid at bygga upp men går snabbt att rasera. Under min högskoletid talade vi en hel del om detta. Det behövs kanske 10 bra omdömen för att överlappa ett dåligt. Allt bra kan raseras genom ett enda dåligt omdöme. Det är detta som jag tänker på när jag läser en artikel idag.

”För en månad sedan pryddes polisbilar av blommor efter terroristattentatet. De senaste dygnen har vi kunnat se ödelagda, nedklottrade polisbilar med krossade fönster och fyllda med avfall. Det är en helt ny bild av Barcelona som nu visas upp.

Efter terrorattentatet i Barcelona för lite mer än en månad sedan uttryckte invånarna sin uppskattning av polisens effektiva arbete. Den katalanska poliskåren los Mossos d’Esquadras bilar överöstes av blommor.

Nu är det en ny sida som delar av Barcelonas invånare visar upp, en bild främst förmedlad av sympatisörer till vänsterrevolutionära CUP. Polisbilar och bilar tillhörande Guardia Civil med krossade fönsterrutor och fyllda med avfall.

Gendarmer vid Guardia Civil har under de senaste dagarna gripit flera personer som är ekonomiansvariga vid den autonoma regeringen i Katalonien. Enligt statsåklagaren finns det misstankar om att skattemedel används för att organisera den utlysta illegala katalanska folkomröstningen om självstyre.

Även miljontals röstsedlar avsedda till folkomröstningen har beslagtagits.”

Polisen i Barcelona visade handlingskraft och fick mycket beröm efter terroristattentatet för drygt en månad sedan. När polisen gjorde olika tillslag så hyllades kåren. Polisen blev nästan hjältar för att de räddade det spanska samhället från ondska.

Nu sprids  en annan bild av den spanska poliskåren. Den sprids av medierna – bl a de svenska medierna. Nu är polisens handlingskraft av ondo. Sympatisörer till vänsterrevolutionära CUP utnämns av pressen som hjältarna. De står för det fria ordet. Svensk press skriver om FN:s deklaration för mänskliga rättigheter.

Jag funderar mycket på varför vänsterrevolutionära grupper alltid ska ha större rättigheter än alla andra. Varför är det vänsterextrema grupper som ska diktera villkoren? Varför blir den handlingskraftiga poliskåren förvandlad till den onda – enbart för att den agerar emot de vänsterrevolutionära?

Vi upplever ungefär samma saker i våra svenska förorter. Grupper som motarbetar och saboterar polisens arbete! Varför? Handlar det egentligen bara om bråkmakare? Varför tar pressen bråkmakarna i försvar? Varför vill pressen svärta ner poliskåren och dess myndighetsutövning?

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Sep 23, 2017 @ 16:07:31

  Jag har sedan ungdomen inte varit särdeles förtjust i polisen. De trakasserade oss som körde moped. När jag hade lite häftiga bilar så blev jag stoppad. Svensk polis har ”alltid” valt enkla brott att titta på även när inga brott begåtts. Att spela Allan, förolämpa mig eller på annat sätt vara dumdryg ingår i beteendet. När någon polis är artig blir jag närmast förvånad. Jag vet att det finns riktiga poliser även i Sverige men de är allt för få och med dagens polisledning så ligger de nog lågt eller kommer att sluta. Så för mig kan svensk polis inte förlora i anseende, de har inget. Vad gäller polis i andra länder så har jag begränsad erfarenhet. Dock, trots att jag inte varit i USA mer än några få gånger så har jag ett flertal gånger blivit stoppad av dem när jag gjort något fel. Men, de har alltid varit ytterst korrekta, inte kommit med förolämpningar och alltid sagt att gör inte om det och ta det försiktigt i fortsättningen. Aldrig en böteslapp eller annat. För mig verkar amerikansk polis fungera så som jag önskar att all polis ska göra.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Markus
  Sep 24, 2017 @ 20:11:14

  det visste ja inte uppstigersolen ja har varit i USA osså men alltid fått intrycket att dom varit arroganta o översittare men nu har det vänt men forfarande är ja resarverad.. men dom är mycket mer effektiva o snabba där.. varför väljer man då att svärta polisen.. det är enklare att ge polisen skulden en att ta sitt eget ansvar för polisen stör deras agenda o syfte och så har man en anarkistisk syn på polisen som sitter djupt man tror man är befogad !

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Åsiktsministerns Edikter!

-mitt brunstämplade tankegods-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: