Förstörelse – socioekonomiska faktorer?

När jag läser artiklar om förstörelse och dekadens undrar jag: Varför? Vad är det som driver människor till detta? Om vi ska tro på de styrande så är det socioekonomiska faktorer som är orsaken. Men är det så? Jag har läst 3 olika artiklar från olika orter och med helt olika bakgrunder. Alla 3 gör mig arg och förtvivlad!

Den första artikeln kommer från en ort nära mig.

”Natten till lördag blev två av kommunens bilar utsatta för skadegörelse i Mönsterås kommun.

Någon ska ha slagit sönder hemtjänstens bil som under natten har varit parkerad på Jacobs gränd vid Smörblomman i Mönsterås. Inget från bilen ska vara stulet.”

Någon har alltså slagit sönder hemtjänstens bilar. Vem drabbas? Jo, först och främst hemtjänstens brukare. De fick vänta på uppstigning, frukost, dusch, påklädning, medicinering eller något annat. Personalen som skulle använda bilarna drabbades. Ett av deras arbetsredskap förstördes. De kunde inte utföra sitt jobb på ett bra sätt. Kommunens administration drabbades. De fick snabbt ordna fram nya bilar och eventuellt prioritera om. Men vi skattebetalare drabbas också – ökade kostnader för tillfälliga bilar, reparationer, eventuellt nya bilar samt lönekostnader. De pengarna hade kunnat användas till något bättre. Tänkte vandalerna så långt? Var det bara en kul grej eller hade vandalismen ett syfte?

Min andra artikel handlar om situationen i Malmö:

”Den anlagda branden tros vara en hämnd för ett ingripande mot ett antal kända kriminella tidigare under dagen.

Det var i centrala Malmö som en polispatrull anmärkte på en slarvigt parkerad bil, tillhörande några av de cirka 200 särskilt punktmarkerade kriminella i staden, som tillsammans är dömda för cirka 1800 brott.

En parkeringsbot utfärdades på plats, men när männen körde ifrån platsen ropade någon av dem att ”ikväll ska det brinna på Kroksbäck”.

– Detta är ett exempel på att de kriminella vedergäller våra insatser med bränder, vilket är ganska vanligt. Vi har sett det tidigare vid ingripanden mot de här personerna på bland annat Seved, att ”det här ska kosta”, säger Stefan Sintéus, Malmös polismästare.”

”– Ibland kan man få en bild av att ungdomarna är vilsna själar som inte har så mycket att göra. Men ofta blir de uppmanade av en kriminell att göra vissa saker. De sätter inte bara eld på bilar på måfå.”

”Ett annat exempel på hur de kriminella agerar mot polisen är genom att försöka ta tillbaka de målvaktsbilar som omhändertagits.

– Vi har snart tagit omkring 1000 fordon i år och för att få tillbaka dem kör de ner staketen på bilarnas uppställningsplatser. Det är rena markeringar mot oss, eftersom vårt arbete börjar kännas markant i de kriminella miljöerna, säger Stefan Sintéus,”

Hämnd? Är det hämnd som utlöser bränder, attacker mot poliser och vandalisering? Men är inte den hämnden väl grov? En parkeringsbot mot en anlagd brand och attack mot polisen! Det drabbar ju så många fler än polisen: någons eller någras bil bränns upp, räddningstjänsten som blir upptagen – den skulle kanske behövas på annat håll -, polisen , renhållningen, kommunen får forsla bort bilkadavren, människor får andas in röken från branden och naturligtvis skattebetalarna som får betala kalaset i form av skatt, minskade resurser på andra områden och otrygghet. Kanske höjda försäkringspremier? Tänker dessa hämndlystna personer i de banorna? Tänker de att kommunen, myndigheterna och staten är vi? De förstör för alla enbart för att de vill fortsätta med sin kriminella verksamhet! Socioekonomiska faktorer? Nej!

Den tredje artikeln handlar om turismen i Spanien:

”Uttrycket ”turistfobi” har myntats under sommaren och enligt en färsk enkät som gjorts av Barcelona kommun anger nu en majoritet turismen som deras främsta bekymmer.”

”Flera manifestationer har varit våldsamma. Turistbussar och uthyrningscyklar har fått däcken punkterade. I fritidshamnen i Palma de Mallorca har demonstranter kastat rökbomber mot fritidsbåtar samt öst konfetti över turister på uteserveringar. ”

”Skräpturismen har flera ansikten. Den är dels anstötande i den bemärkelsen att kraftigt berusade och lättklädda personer ofta ses mitt på dagen i frekventerade områden. ”

”– Arrangörerna erbjuder paketresor som inkluderar flyg, fyra nätters logi, drickvouchers på olika barer samt inträde till Ocean´s Club för knappt 250 euro. Tacka sjutton för att de kommer!”

”Ett exempel är Hotel Sisu, mellan Puerto Banús och San Pedro Alcántara. De uppges hålla sprit- och sexorgier närmast dygnet runt, ackompanjerade av musik på högsta volym. En flaska champagne vid poolområdet kan kosta flera tusen euro.”

Förstörelse av turistbussar, uthyrningscyklar och båtar beror inte på socioekonomiska faktorer. Spanska samhället tjänar ju pengar på turismen. De är ju själv beroende av turismen! Det beror nog mer på att turismen brer ut sig och spanjorerna får problem med att hitta bostäder – bostäderna hyrs ju hellre ut till turisterna.

Berusade och lättklädda personer som uppför sig illa har inte heller något med socioekonomi att göra. Det handlar ju om människor som saknar vett och etikett.

Sprit- och sexorgier närmast dygnet runt, ackompanjerade av musik på högsta volym och med en flaska champagne vid poolområdet som kan kosta flera tusen euro, sysslar väl enbart rika och uttråkade människor med. Detta kan väl knappast bero på socioekonomiska faktorer? Jag kallar det snarare för dekadens! Samhället blir mer och mer dekadent när människor når välstånd och människor har svårt för att hitta meningen med livet.

Tänker dessa turister på den inhemska befolkningen eller andra turister som vill sköta sig? Bryr de sig om hur andra människor uppfattar dem? Tänker de på att vissa människor ser för stora problem med turismen och vill strypa den? Tänker de på att de förstör för andra människor.

Problemen i Spanien förekommer i viss mån även i Sverige. Under helger i närheten av nöjesetablissemang och innekrogar ser vi fylla och dekadens som går långt ner i åldrarna. Det beror inte på socioekonomiska faktorer – snarare på dålig uppfostran.

Sluta att påstå att all förstörelse beror på socioekonomiska faktorer! Förstörelse har alltid andra orsaker. Den utförs av någon som vill ha egna fördelar och saknar förmågan att tänka på att det alltid drabbar någon annan!

ROMAN ORGY SCENE IN THE FILM – CALIGULA (1979)

 

 

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. hllviken
  Sep 10, 2017 @ 14:57:27

  Marcus West:

  ”Precis som X bodde jag i Munkedal när jag var 17 år.
  Kom hem från skolan, hittade mamma med självmordsbrev bredvid sig –
  Hon var livlös. Ringde akuten. Hon magpumpades men kom aldrig hem igen. Flyttade 20 mil bort.

  Jag hade ingen kontakt alls. Var övergiven. Inga vänner, ingen släkt. Ingenting. Soc tog hand om mig. Fick 100 kr i månaden för att träffa far 1 gång per månad. Togs bort när jag fyllde 18.

  Det fanns inga iPhones, inget Internet, inget swish, inga kampanjer, inget gullande från media.”

  Utlänningar som aldrig betalat en krona i skatt och som levt på svenska skattebetalare demonstrerar och propagerar med kameror betalda av EXPO – är bevis på vilket misslyckat samhällsexperiment Sverige är!

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. tompas11
  Sep 10, 2017 @ 15:53:27

  För det första, han borde ha fått ett par hela och rena byxor, istället för dyr kamerautrustning.

  För det andra, skadegörelse som drabbar tredje man och i slutändan skattebetalare. Vad annat är att vänta när det importerats människor med en helt annan syn på vad som är rätt och vad som är fel enligt vårt synsätt?

  För det tredje, Spaniens problem med turister som förlustar sig och i viss mån liknande i Sverige, påminner i stor utsträckning om Bibelns berättelse om Sodom och Gomorra.

  Abrahams brorson Lot var bosatt i Sodom. Abraham ger sig in och förhandlar med Gud om att skona Sodom från förstörelse. Gud svarar att finns det 10 goda människor i staden så ska den bli skonad. Dock visar det sig att det finns inte ens 10 goda människor i staden. Lot och hans familj blir därvid tillsagda att fly undan stadens fördärv. Sodom och Gomorra förintades sedermera i eld och svavel genom Guds vrede.

  Detta kan med lite god vilja appliceras på de rådande omständigheterna i Sverige beträffande den eskalering av kriminalitet, våld och våldtäkter som tillåtits breda ut sig och fortgår alltjämt. Är Sverige som Sodom och Gomorra förlorat? Är flykt det enda som kan rädda de goda människorna från att gå under? Läser man vidare i Bibeln så kommer man till ett kapitel om syndafloden…

  Gillad av 2 personer

  Svara

 3. uppstigersolen
  Sep 11, 2017 @ 09:37:23

  Låt oss hoppas att buset drabbar de politiker som ställt till det. Lite bränder och våldtäkter i Äppelviken och andra välsituerade områden vill vi se.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Trollhammar'n

-smashing political correctness-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: