Men det har ju hänt förr ….

Igår höll två poliser på att mista livet. Den ena fick en sten kastad mot sig, sin hund och sin bil, helt oprovocerat, från tolfte våningen. Den andre blev knivskuren – även det oprovocerat. Detta har blivit polisens vardag. Ingen människa ska behöva utsättas för detta – speciellt inte under yrkesutövning.

Från januari 2017 till och med juli har det skett 178 skjutningar runt om i landet. Antalet döda var 25 och antalet skadade 73. Men det har ju hänt förr …

Nu går en grupp människor igång på FB:

Att detta hände 1948 och utfördes av ett gäng glada svenska arbetslösa Södermalmskillar berättigar knappast det våld som förekommer i dagens Sverige!

På den tiden fanns det ca 350 000 bilar i hela Sverige. Hur många av dem fanns på Södermalm och kunde sättas i brand? Idag finns det nästan 5 miljoner bilar i landet och det inträffar ca 1 400 bilbränder per år (i varje brand kan ett stort antal bilar förstöras).Att några bilar sattes i brand 1948 kan väl knappast legitimera bilbränderna idag?

Det inträffade ett annat upploppet på Södermalm 1719 med stenkastning och mordbrand. Det var säkert helt vanliga svenskar som utförde det. Men ska invandrarungdomarna ha rätt att utsätta polisen för våld pga detta?

 • Studentupploppet i Lund 1793
 • Hungerkravallerna 1854-55
 • Ådalshändelserna 1931
 • Hötorgskravallerna 1965
 • Kårhusockupationen 1968
 • Göteborgskravallerna 2001
 • Upploppen i Stockholm 2013 (Husby-kravallerna).
 • Kärrtorp 2013
 • Limhamn 2014

Detta var ytterligare några exempel – exempel på dåligt uppförande som har hänt i samhället tidigare. Så … visst har det hänt förut! Men våldet har blivit grövre!

Jag kan aldrig acceptera dåliga beteende med motiveringen att det har hänt förut! Jag kan inte heller försvara dåligt beteende med att svenska ungdomar har gjort likadant! Den som använder sådana argument är rasister. De gör skillnad på folk och folk. De legitimerar dåliga beteende hos invandrare.

Att det har hänt förut är ingen ursäkt! Jag vill inte ha bråk, våld, bilbränningar, stenkastning, knivskärningar, skjutningar eller kravaller. Varje människa som deltar i något sådant är en usel människa utan moral – oavsett etnicitet! Det går inte heller att skylla på socioekonomiska faktorer eftersom varje människa måste ha ett eget personligt ansvar för det som de gör!

Annonser

12 kommentarer (+lägga till din?)

 1. hllviken
  Sep 01, 2017 @ 13:53:36

  Njae… det är inte säkert att det var en majoritet etniska svenskar som deltog i upploppen – det kom mängder med utlänningar till Sverige under och efter 2VK.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. uppstigersolen
  Sep 01, 2017 @ 15:51:47

  Knäppskallar smo relativiserar våld och elände verkar vi ha gott om idag. Vänstermänniskor verka gilla våld. Partiprogrammen inom vänsterpartier talar ofta om våld och utomparlamentariska aktioner. När inte Polisen törs använda sitt våldsmonopol så kommer andra att göra det. Idag är det invandrare och vänstern. Kanske kommer tillräckligt många på den skötsamma sidan till slut komma fram till att det är nog nu. Om inte Polisen gör något så får ni se på andra bullar (inte så snälla).

  Liked by 1 person

  Svara

  • tompas11
   Sep 01, 2017 @ 16:50:43

   Att medelklassen skulle utnyttja sitt s.k. våldsmonopol finns inte på kartan – det är fullständigt uteslutet. När medelklassen anser att det blir för mycket – nu är nog, så kommer de att flytta, först inom landet och när inte det hjälper längre så lämnar de landet Sverige. De som blir kvar i landet blir de som inte har de ekonomiska förutsättningarna för att lämna. Tyvärr så tror jag att detta är den bistra sanningen och den verklighet som framtiden har i sitt sköte.

   Liked by 1 person

   Svara

   • ulsansblogg
    Sep 01, 2017 @ 18:13:37

    Håller med dig! Det är många som funderar på att lämna landet. Om det inte hade varit för den svenska sommaren så hade jag nog själv tillhört den skaran.

    Gilla

   • uppstigersolen
    Sep 02, 2017 @ 09:26:57

    Jag är inte så säker på det. Att lämna Sverige är inget lätt beslut. Är du mitt i livet med barn hemma så innebär det en jätteomställning. Är du lite äldre utan barn hemma så funkar det men du får ju inte umgås med barnbarnen längre. Att dessutom lämna dem och till vilket liv, nej aldrig att jag gör det. Så kanske riktigt rika, yngre som vill se världen eller några till kommer att lämna. Men vi andra måste stanna och slänga ut inkräktarna.

    Gilla

 3. Maria L.
  Sep 01, 2017 @ 19:07:01

  Shhh… använd inte det fula ordet ”personligt ansvar, eget ansvar”… det finns inget som heter så längre… det är alltid någon annans fel att saker och ting går åt pipsvängen. Shhh…

  Liked by 1 person

  Svara

 4. hllviken
  Sep 02, 2017 @ 07:46:22

  Gilla

  Svara

 5. tompas11
  Sep 02, 2017 @ 11:03:10

  Nej att lämna Sverige är inget lätt beslut, men när man närmat sig den kritiska punkten att inget annat återstår, så blir detta det enda beslut som kan göra skillnad. Om man inte vill fortsätta att leva i en eskalerande otrygghet med hot, rån, misshandel, skadegörelse, våldtäkter, mord eller att bilen brinner upp igen, så blir beslutet inte svårare att ta.

  För vem vill fortsätta att leva i ett land som har en av världens högsta skattesatser, men som inte kan erbjuda dig den trygghet och vård du betalat för? Det är när man närmat sig den kritiska punkten som man börjar se sig om. Finns det alternativ som är bättre? Det är då som man inser att man för överlevnaden måste se om sitt hus, sin egen framtid, barnens framtid, för ingen annan gör det åt dig. Beslutet är ditt.

  Att slänga ut inkräktarna vore naturligtvis det bästa. Men hur ska det gå till när det inte finns gehör för detta inom regeringen, den s.k. oppositionen eller inom berörda myndigheter?

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Sep 02, 2017 @ 11:41:35

   Det är fortfarande lugnt i det området som jag bor. Därför vill jag gärna bo kvar halva året iallafall i Sverige.
   Men … jag har en son som funderar på att flytta från Sverige. Idag bor han i ett utanförskapsområde i en av våra storstäder. Han ser alla bekymren som finns där med oro, våld och narkotika.

   Gilla

   Svara

 6. uppstigersolen
  Sep 02, 2017 @ 13:09:24

  Om jag kunde få med mig hela familjen, dvs barn och barnbarn så skulle jag flytta. Vart frågar du dig? Till Åland. De talar svenska, de har lite mer gammaldags värderingar. Nära till Sverige är det också. Ett litet svenskt reservat. Dotterns man kommer dessutom därifrån så helt otänkbart är det inte.

  Liked by 1 person

  Svara

  • tompas11
   Sep 02, 2017 @ 14:02:14

   ”Mitt i Norden mellan Sverige och Finland ligger Åland. På Åland väntar frihet och möjlighet till en annorlunda vardag som kännetecknas av trygghet och skön balans mellan jobb och fritid.”

   ”Det åländska samhället är litet, men aktivt och levande. Sysselsättningen är hög och arbetslösheten låg. Ambitiösa visioner kombinerat med långa traditioner gör Åland till ett samhälle att räkna med.”

   http://www.alandliving.ax/sv

   Ja, Åland verkar vara ett gott alternativ.

   Liked by 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Utforskar vår underbara värld objektivt. Piffar till den lite lätt med PS.

...blott ett litet strå...

-mitt brunstämplade tankegods-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: