EU – blev det som vi tänkt oss?

När vi hade folkomröstning om medlemskap i EU så röstade 52,3 % för ett medlemskap. Nästan hälften av oss var tveksamma och sa nej. Varför var vi det?

Jag kan ju bara uttala mig om mina egna farhågor. Jag var rädd för den fria rörligheten av kriminalitet och droger. Jag som hade växt upp i Malmö såg tidigt att människor åkte till Danmark, Christiania för att köpa narkotika. Redan i början av 60-talet fanns narkotikaproblemen i Malmö. Jag , som då var tonåring, visste var det fanns att köpa. Men förnuftet sa ifrån och jag tackade nej till alla sådana erbjudande. Med narkotika följer kriminalitet. Missbruket måste ju finansieras på något sätt!

Sen följde en våg av flower power och redan 1976 fick den Holländsk narkotikapolitiken sin nuvarande utformning med tillåtna ”soft drugs”.Jag känner många människor som har åkt till Holland för att köpa droger.

Det var detta med droger och kriminalitet som fick mig att rösta nej i folkomröstningen!

Nu ser vi följderna av att vi gick med i EU. Ganska snabbt såg jag stora skyltar på de fält i Skåne där det förr hade odlats sockerbetor. På skyltarna stod det att EU betalade mer i bidrag för att bönderna att lägga marken i träda än vad de kunde tjäna på att odla. EU hade sagt att sockerbetsodlingar skulle bort från Sverige! Skåne hade ju tidigare haft omfattande sockerbetsodlingar och många sockerbruk – men nu försvann sockerbruken till Danmark och betodlingen upphörde.

Sen såg jag byråkratin kring de offentliga upphandlingarna. Lokala aktörer hade inte längre en chans att sälja till det offentliga Sverige. Jag såg också effekterna av alla EU-bidrag som slussades hit och dit. Blev själv involverad i ett s k EU-projekt via jobbet. För att få ut bidraget blev jag tvungen att kopiera 7 kg dokumentation av projektet och skicka till EU-nämnden. Vi sökte aldrig fler EU-bidrag pga byråkratin.

Så var det de öppna gränserna! Plötsligt vällde det in tiggare i vårt land. När jag var liten så fanns det en ”lösdriveri”-lag. Den innebar att det var förbjudet att inte ha en fast bostadsadress och att försörja sig genom tiggeri. Det fanns skyltar på många hus oh i många trappuppgångar med texten ”bettleri och utbjudande av varor förbjudet”. Men … de s k EU-migranterna (för det blev ju förbjudet att säga tiggare enl den rådande PK-ismen) invaderade vårt land för a 10 år sedan. Nu sitter de utanför de större butikerna och säger ”hej”!

Med den fria rörligheten kom också andra migranter och asylsökande. De har kommit från andra världsdelar och har tagit sig genom hela Europa för att uppnå paradiset Sverige. Med de har det också kommit omfattande kriminalitet. En del av dessa migranter lever ju på kriminalitet. De förstör för de som har asylskäl och har ärligt uppsåt och vill göra rätt för sig.

Vi har drabbats och större delen av Europa har drabbats av dessa kriminella ligor. Men … i sydeuropa tar man till hårdhandskarna mot dem. Läste i ett  svensk-spanskt magasin på nätet:

Stulna svenska bilar hittade i Spanien

” Guardia Civil har gripit tolv personer för försök att smuggla bilar stulna i olika europeiska länder till Afrika. I detta tillslaget rörde det sig om 43 bilar, 33 av dem var totalt isärplockade. Tillslaget gjordes samtidigt i hamnarna i Algeciras, Alicante, Almería, Barcelona, Málaga, Motril, Tarifa och Valencia. Och operationen var ett samarbete mellan polisen i Spanien, Österrike, Frankrike och Portugal samt konsortiet GIE-Argos.

Bilarna som upptäcktes denna gången var stulna i Italien, Frankrike, Tyskland och Sverige. Hittills i år har Guardia Civil återtagit 17.600 stulna fordon. De tolv arresterade var av blandad nationalitet, marockaner, algerier, fransmän och holländare. ”

Sen läste jag om annan brottslighet i samma magasin:

Nollvision: Málaga ska bli fritt från sexuella ofredanden

”Málaga kommun tillsammans med advokatkollegiet och taxinäringen sjösätter kampanjen ”No es no”, nej är nej, för att bli en kommun fri från sexuella ofredanden som har blivit ett allt större problem i många europeiska länder. I Sverige har tidigare populära festivaler ställts in på grund av antalet sexbrott. Inom kort startar ferian i Málaga som är årets största festival på kusten.

Kampanjen i Málaga presenteras på flera språk, ”No, non, nein, nu” eftersom staden har många utländska besökare. Málaga kommun och Colegio de Abogados (Advokatkollegiet) presenterade kampanjen på måndagen där även taxinäringen deltar. ”

Det förekommer alltså samma brottslighet i hela Europa och den tycks vara organiserad och kan dra fram pga de öppna gränserna! Ska verkligen de polisiära resurserna behöva läggas på en mängd kriminalitet hos utomeuropeiska ligor?

Blev EU som politikerna hade tänkt sig? Mina farhågor besannades iallafall! Vad har blivit bättre?

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Aug 03, 2017 @ 11:50:26

  Jag röstade ja men det har jag fått anledning att ångra av samma skäl som du anger. Jag var väl lite naiv som en del säger. Men, Storbritannien lämnar snart och om ledarna i Bryssel får hållas med dumheterna mot de forna öststaterna så kanske även de lämnar. Om inte EU byråkraterna då fattar vad klockan är slagen och ändrar sin attityd så kanske även Sverige lämnar. SD vill ju det. Frihandel är nog bra, men resten. Jag bilade runt i Europa på sextiotalet. Visst fick man visa pass vid gränserna men var det ett problem? Icke?

  Gillad av 2 personer

  Svara

  • ulsansblogg
   Aug 03, 2017 @ 12:07:58

   Jag hoppas ju att vi ska lämna EU-samarbetet. Men jag har en känsla av att sjuklövern inte vill inte vill ha någon swexit. Jag tror inte att de vill ha någon folkomröstning om det heller.

   Gilla

   Svara

 2. worlpresscomsite
  Aug 03, 2017 @ 12:00:52

  Hans Högqvist
  Jag bodde och arbetade i ett land som inte var med i EU när valet i Sverige gick av stapeln men ansåg att valet var så viktigt att jag flög till Sverige, stannade två nätter, röstade NEJ och återvände till arbetet. Detsamma hände när röstningen om Euron skedde.
  Att värna om sin nation är nödvändigt för att kunna behålla kulturen utan vilken människor är vilsna, demokratin är omöjlig utan en nation och en kulturell identitet vilket gör att globalisterna har som mål att försvaga och förstöra detta.
  Hör om dagen var det en debattartikel i SVD om att ”Demokratin har nått vägs ände” av någon professor i statskunskap, ett tecken på var vi är på väg.
  Viktor Orban höll ett tal nyligen som finns översatt till engelska här: https://visegradpost.com/en/2017/07/24/full-speech-of-v-orban-will-europe-belong-to-europeans/
  Där talar han om problemet med EU bland annat.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. Mm
  Aug 04, 2017 @ 11:25:35

  Det är säkert lik i lasten och det finns säkert avtal som är mörkade och i praktiken gör oss livegna till EU, vänta o se. Vi vill ju vara bäst i klassen.

  Gillad av 1 person

  Svara

 4. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Aug 05, 2017 @ 09:53:53

  Problemet var att valet var odemokratiskt. Ja-sidan hade mer resurser, man övertygade folk som saknade kompetens att rösta. Ingvar Carlsson och Carl Bildt satt i TV-rutan och övertygade folk utan kompetens till att rösta ja.

  När sedan folket fick rösta om EMU röstade de tydligt nej till mer av samma skit, men ändå har vi inte sedan dess fått rösta om själva EU-medlemskapet. Detta är inte enbart skandal. Det är på gränsen till diktatur om det faktiskt inte vore så att folket faktiskt kan rösta på antingen V eller SD, eller andra mindre partier som valsamverkar genom Valsamverkanspartiet, som vill ta oss ut ur EU.

  Gillad av 1 person

  Svara

 5. ulsansblogg
  Aug 03, 2021 @ 19:44:07

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:

  Repris men nu minst lika aktuell som tidigare för fyra år sedan

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

%d bloggare gillar detta: