Är den mänskliga sexualiteten en nyhet?

En nyhetssändning på en halvtimme borde väl innehålla nyheter. Men jag har kanske missuppfattat ordet? Bäst att kolla för säkerhets skull på Wikipedia.

”En nyhet är ett meddelande som offentliggjorts. Innehållet är något betydelsefullt – händelse, process eller tillstånd – som tidigare varit okänt.”

Just det! Någonting som ska offentliggöras och något som tidigare varit okänt!

Men är journalisterna på SVT så okunniga att de tror att den mänskliga sexualiteten är en nyhet … eller … använder de nyhetssändningarna som en propagandakanal? Den frågan ställde jag mig igår kväll när jag när jag skulle titta på rapport.

”Precis som med löneglappet är också orgasmglappet en strukturell orättvisa. Det är ju en fråga om ojämlikhet och ojämställdhet och en likadan skillnad som andra maktskillnader mellan män och kvinnor.”

”Män får oftare orgasm än kvinnor – samtidigt får lesbiska kvinnor oftare orgasm än heterosexuella kvinnor.
– Många tror att penis-i-slida-samlaget ska räcka för att uppnå orgasm, men det gör det sällan. De allra flesta behöver direkt stimulans på klitoris” sa Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU.

Men … med sexundervisning i skolan, ungdomsmottagningar och RFSU:s kampanjer? Är detta verkligen en nyhet på bästa sändningstid?

Jag gör ett nedslag i sexologins historia:

 • Om sättet att tillhopa gå beskrev Carl von Linné under 1700-talet människans sexualitet som en glädje- och lustfylld möjlighet. Hans syn på sexualiteten omfattade i stort den tidens teologiska och naturvetenskapliga grundsyn på mäns och kvinnors livsuppgifter.
 • Under tidiga 1900-talet arbetade gynekologen Karolina Widerström aktivt för att allmänt öka kunskapen om kvinnors sexualitet, som i hennes medicinska perspektiv var allt annat än lustfylld.
 • Samtidigt verkade den norska upplysningskvinnan Elise Ottesen-Jensen för att ge människor tillgång till preventivmedel.
 • Maj-Briht Bergström Walan är Sveriges första auktoriserade sexolog. Hon blev känd för allmänheten som sexualupplysare i skolor och i media redan på 1950-talet.
 • ”Inge och Sten” (Sten Hegeler och Inge Hegeler) var sexprofeter under 1960-talet, mest kända för sina ingående sexråd och för termen ”allt är tillåtet så länge båda parter vill det”.
 • Malena Ivarsson blev välkänd under 1980-talet genom att medverka i söndagsbilagorna till Aftonbladet och Expressen och senare även i tv-program som Sköna söndag och Fräcka fredag.
 • Katerina Janouch har gett information och råd i en egna sexspalter i tidningar.

Så vari ligger nyheten? Alla som är läskunniga borde kunna skaffa sig information om hur den mänskliga sexualiteten fungerar! De som inte är läskunniga tittar nog inte på Rapportsändningarna heller.

Kanske vände sig inslaget till tonårstjejer med uppmaningen: ställ krav och ta för er i sängen? Kanske var det ett inslag som riktade sig till patriarkala män i utanförskapsområden? Eller till kvinnorna i dessa områden? Men tittar de på Rapport?

Varför används en stor del av Rapport-tiden till att tala om penis, slida, klitoris och orgasm? Hade det verkligen inte hänt några nyheter i vårt avlånga land igår? Var det bara ren propaganda om Pride-veckan eller ett sätt att slå på heterosexualiteten och främst den vite mannen?

Jag blir så trött på alla propagandainslag i nyhetssändningar. Snälla SVT, lägg propagandan på andra sändningstider! Gårdagens nyheter gav mig ytterligare ett skäl till att undvika att titta på SVT!

 

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Aug 02, 2017 @ 10:45:43

  Vi som läser här förstår. Tyvärr tror jag inte att SvT förstår. De leds ju av kvinnor och dessa kanske inte har något vidare sexliv. Eftersom de är så arga på vita svenska män så kanske de har träffat några som inte är så bra på sex. Därför tittar de nu lystet på MENA män. Kanske dessa kan tillfredsställa dem? Om man skulle gå ut på någon mörk gata ikväll så kanske……….

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. tompas11
  Aug 02, 2017 @ 11:13:06

  Det är väl knappast bara nyhetssändningarna som innehåller propaganda. Jag anser att propagandan genomsyrar hela SVT:s sändningar.

  I ett mailsvar till mig från Kulturdepartementet svarar Boris Vasic ”Att SVT ska bedriva sin verksamhet självständigt i förhållande till såväl staten som olika ekonomiska, politiska och andra intressen och maktsfärer i samhället. Det innebär bl a att SVT har eget ansvar för sin ekonomi och ska på egen hand inom tillgängliga ekonomiska ramar göra de prioriteringar som krävs för att uppfylla det uppdrag i allmänhetens tjänst som formulerats och beslutats av riksdag och regering.”

  Vidare så skriver Boris Vasic att ”Det är varken lämpligt eller möjligt för regeringen eller Regeringskansliet att vidta åtgärder mot SVT:s beslut.”

  Med andra ord så anser tydligen Kulturdepartementet att SVT lever upp till sitt uppdrag…

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. bustidningen
  Aug 02, 2017 @ 11:45:58

  Ha ha – här en f d licensbetalare som ”visat” att han håller med om den kommentaren. TV:n åkte ut 2009…

  Gillad av 2 personer

  Svara

 4. hllviken
  Aug 02, 2017 @ 13:04:34

  Gillad av 1 person

  Svara

 5. hllviken
  Aug 02, 2017 @ 13:05:57

  Sanningen om HBTQ-rörelsen har tagits bort från tuben!

  Gilla

  Svara

 6. Peter Harold
  Aug 02, 2017 @ 18:32:01

  Jag varken betalar TV-licens eller tittar på statstelevisionen, och det går alldeles utmärkt att leva utan den. Det enda jag möjligtvis saknar är möjligheten att övervaka och se vilka stolligheter som sänds, men numera passerar statstelevisionen den ena gränsen efter den andra – de är väl själva stolta över att vara ”gränsöverskridande” – så att vanligt folk börjar bli så förbaskade att de demonstrerar sitt missnöje offentligt.

  Kommer detta att få statstelevisionen att besinna sig? Jag tror inte det. Den här verksamheten handlar inte om att informera och sprida kunskap på tittarnas villkor, utan handlar faktiskt om ren och skär indoktrinering. Det är via televisionen och radioapparaten som medvetandet hos folket formas, även om vi försöker streta emot. Vips, så har begreppet ”hen” hamnat i språkregelboken; vips, så är kvinnlig orgasm ett nyhetsämne (det fanns ju förstås en tid i mitt liv då kvinnlig orgasm var allt annat än en nyhet, men den här kommentaren ska inte handla om mitt kärleksliv); vips, så är det ett samhällsproblem att det bara är manliga sångare som uppträder på raggarträffar. Och så vidare.

  Och vad handlar det hela om? Jo, vi kan tillskriva allt detta som kulturmarxism. Kulturmarxismen har genomsyrat vårt språk och vårt tankesätt, så till den milda grad att det är naturligt för de som inte vaknat, och svårbekämpat för oss som försöker göra motstånd. Tack vare den mängd av kulturmarxistiska yttringar som sköljer över oss så uppstår en kvävningskänsla som är tärande. Man vill skrika, men ingen hör. Och blott få vill lyssna. Alla är så upptagna med att titta på TV.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Aug 02, 2017 @ 19:14:40

   Kan bara hålla med dig om din långa kommentar.
   Vi tittar på nyheterna enbart för att hålla koll på stolligheterna. Annars är det mest naturprogram på helt andra kanaler.

   Gilla

   Svara

 7. Sven-Erik
  Aug 02, 2017 @ 23:19:09

  Gårdagens rapportsändning passerade gränsen för anständighet, med tanke på yngre barn, när hbtq-rörelsens mediepersoner ”rapporterade” att heterosexuella män har fler orgasmer än deras partner. För att öka jämställdheten förevisades lösningen med en attrap som kan skötas (vårdas) av både manliga och kvinnliga partners. Därmed avlivades G-punkten. Nu gäller C!

  Uppstigersolens hypotes om förmåga står att lösa i media om allt fler våldtäkter. Något som inte ger mersmak. I övrigt är det behoven som styr och är tillgången dålig får man gå över ån (gränsen) för att hämta vatten (partner).

  Gränsen för god smak är med råge passerad. Allt för tillfredställa identitetspolitiken.

  Gillad av 1 person

  Svara

 8. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Aug 03, 2017 @ 00:36:44

  Det kan aldrig bli nog lesbiska kvinnor eller nog invandrarmän för bittra gamla kåta svenska kvinnor som är för vidriga för att locka till sig trevliga svenska män.

  Gillad av 1 person

  Svara

 9. Mm
  Aug 04, 2017 @ 11:32:46

  Vilka journalister, bevaka omskärelse. Pojkars omskärelse som är tillåtet i Sverige ökar känsligheten, flickors omskärelse som inte är tillåtet i Sverige minskar känsligheten och skapar enorma problem. Allt detta gör vi utan att försvara barnens rätt som de, PK folket gapar om titt och tätt. Men att skada barnens kroppar det pratar de inte om. Usch och fy för dessa outbildade och korkade journalister.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: