Ett hållbart digitaliserat Sverige

Igår skrev jag om min framtidstro för Sverige – trots politiska beslut. Idag har jag fortsatt samma framtidstro – på samma sätt som jag varje år tror på sommaren, trots regn och rusk, brända gräsmattor, getingstick, myggor, trafikolyckor mm. Jag tror att vi kommer att klara av det! Jag tror att vi klarar av, politiker som famlar runt utan kompass och överlevnadskit. Jag kommer att fortsätta att skriva ner dåliga beslut för att jag vill att Sverige ska bli ett bra land igen – för alla som vill ta ansvar och göra sina skyldigheter mot landet för att kunna få del av rättigheterna.

Idag läste jag ännu en gång ett stolligt dokument producerat av Bostads- och digitaliseringsministern Peter Eriksson, För ett hållbart digitaliserat Sverige
– en digitaliseringsstrategi:

”Visionen är ett hållbart digitaliserat Sverige. Det övergripande målet är
att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.
Digitalt kompetenta och trygga människor har möjlighet att driva
innovation där målmedveten ledning och infrastruktur är viktiga förutsättningar.
För att nå det övergripande målet sätts fem delmål upp om
digital kompetens, digital trygghet, digital innovation, digital ledning och
digital infrastruktur. Delmålen förklarar hur digitalisering ska kunna
bidra till en positiv samhällsutveckling. Detta bidrar även samlat till att
nå regeringens mål att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet år 2020. ”

Med tanke på hur Transportstyrelsen har skött sekretessen då det gäller deras resurser så känns det skrattretande att läsa dessa floskler. Vad menar han? Vad är digital hållbarhet?

”Det övergripande målet är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.” Är det ett kriterium för att få vara med i regeringen att ha storhetsvansinne? Hur ska vi kunna vara bäst i världen – när en av våra myndigheter som lyder under regeringen inte lyder gällande sekretessregler?

Visionen är ett hållbart digitaliserat Sverige stannar som en vision och svävar ut i det blå. Denna regering klarar ju inte delmålen: digital kompetens, digital trygghet, digital innovation, digital ledning och digital infrastruktur. Kompetens är knappast deras signum. Trygghet känner knappast de personer vars identitet har outsourcats till främmande makter. Vi vanliga medborgare skapar vår egen trygghet. Digitala innovationer kommer knappast från regeringen. De kommer istället från vanliga människor. Den digitala ledningen och infrastrukturen löses inte genom politiskt ledarskap eller politiska beslut. Det krävs entreprenörskap och finansiering.

”Delmålen förklarar hur digitalisering ska kunna bidra till en positiv samhällsutveckling. Detta bidrar även samlat till att nå regeringens mål att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet år 2020.” Hur tänker ministern med de orden? Vad menar han med positiv samhällsutveckling och hur ska arbetslösheten kunna minska genom digitalisering? När jag läser dokumentet så tänker jag: ”Ett 38 sidor långt blaha!”

Som jag skrev igår så har den svenska utvecklingen skett genom entreprenörskap. Det är inom företagen – stora och små – som de stora innovationerna föds. det är enskilda människor som prövar sig fram, förbättrar och utvecklar. De gör detta helt oberoende av politiska beslut. Men ibland lyckas de lobba in sina innovationer och på så sätt få politiker att ta beslut som underlättar för entreprenörer. De kan leda politikerna i rätt riktning!

Politiker är lättledda människor. Får de bara tro att det är deras egna idéer så kan de ta vilka beslut som helst. Men de är styrda av näringslivet och kapitalet. Just nu är de vilseledda i globalismens och klimatalarmismens fotspår. Hoppas att de snart hittar tillbaka! Sverige är inte betjänt av storslagna planer och kan aldrig bli bäst i världen. Sverige var bäst när vi saknade storhetsvansinnet och var ett land i Norden.

Annonser

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Sven-Erik
  Jul 23, 2017 @ 14:39:04

  Vad det är härligt att läsa om din framtidstro och se den härliga teckningen.
  Dock har jag inte lika stor tilltro till vår regerings förmåga. Ministern Peter Eriksson personifierar erfarenhetsunderskottet som är anmärkningsvärt stort hos de som lider av IFDS (Intellectual Functional Defeciancy Disorder i regeringen.

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 23, 2017 @ 14:57:37

   Nej, jag har inte heller tilltro till någon i regeringen. Men tilltro hittar jag hos svenska folket – driftiga företagare. innovatörer och finansmän som tar tillvara tillfällen till utveckling. Jag tror att kunskap och entreprenörskap kommer att leda vårt land framåt – trots okunniga politiker och deras oftast enfaldiga beslut.

   Liked by 2 people

   Svara

 2. tompas11
  Jul 23, 2017 @ 15:31:18

  Ursäkta, men jag får tyvärr inte ihop det. Hur ska kunskap och entreprenörskap kunna leda landet framåt, när skolan är i fritt fall och kunskaperna urlakas? Regering och politiker gör dessutom sitt bästa för att sätta käppar i hjulen för entreprenörskap med olika medel? Politikerna tycks ju leva i den uppfattningen att enkla jobb är framtidens melodi för Sverige och då behövs varken kunskap eller entreprenörskap.

  Det där dokumentet med snömos från Peter Eriksson bör omgående hamna i soporna tillsammans med Peters regeringskollegor. Sådant här flum är bara ett exempel på vad våra skattekronor går till. Peter Eriksson borde växa upp och skaffa sig ett riktigt jobb där han bidrar i stället för att som nu göra det motsatta.

  Gilla

  Svara

 3. uppstigersolen
  Jul 24, 2017 @ 10:32:09

  Jag har under sommaren rest en del i Sverige. Jag konstaterar att överallt grävs det eller står skyltar om fibernät. Själv bor jag i en större stad och nätet ligger nere i gatan. Vill jag ha det indraget får jag betala runt 30 000 kr inklusive grävning. Jag har valt mobilt bredband som kostar mig 200 kr per månad. Hade jag haft ett mindre företag så hade den datamängd jag får per månad utan vidare räckt. Min slutsats är att de flesta som skaffar nergrävd kabel förväntas titta på fördummande TV som ju drar datamängder. Staten subventionerar fördummande av människor.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 24, 2017 @ 11:21:51

   Precis på samma sätt resonerar vi. TV-tittandet är minimalt. Mobila bredbandet räcker bra till vår datatrafik.
   Vi fick ett extraerbjudande om att dra in fibernät ca 21 000:- + abonnemangsavgifter för TV och bredband. Vi tackade nej! Det finns ingen anledning att betala för detta.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: