Vill de ta ansvar

Alla vill ha äran … men ingen vill ta ansvar! Så vill jag sammanfatta politikernas tal i Almedalen denna sommar. Alla partiledarna sa med stolthet i rösten att det är just deras parti som ser till att det går bra för Sverige. Inget parti erkänner att det är deras dåliga beslut eller brist på sådana som har utmynnat i den situation som vi är idag med nedrustning av av välfärden, sämre pensioner, en urusel skola, ökad grov kriminalitet, 53 no-go-zoner, ökad vapen användning, sexuella trakasserier, massvåldtäkter, bostadsbrist, hedersförtryck, … osv. Det är deras beslut eller brist på sådana som är orsaken. De har varit alltför upptagna med att käbbla med varandra och att bilda politiska karteller. Därför har de inte kunnat fokusera på alla problem som bara har staplats på varandra.

Jag hörde igår kväll AKB erkänna att hon hade lekt portvaktskärring! Hon och andra kollegor hade hållit reda på andra riksdagsmän och kvinnor – inte enbart inom partiet utan inom hela 7-klövern. Varje gång som någon hade talat med en SD:are så hade denna person fått en reprimand från AKB eller någon kollega. Sen ett halvår tillbaka så hade hon insett att det hjälper inte! Det var då som hon tillkännagav i pressen att ”vi måste kunna samtala med varandra”.

Det känns om om riksdagshuset fungerar som ett syföreningsmöte. Jag kan inte låta bli att fundera på om detta är ett tecken på att feminismen har fått alltför stort fäste? Jag känner ju igen ”skitpratarkulturen” från kvinnliga arbetsplatser, organisationer och sammankomster. Det finns även manliga ”skitpratare” … men jag har inte träffat lika många av dem som kvinnliga. Det är kanske därför som mina mest pålitliga vänner har varit män?

När partiledare, regering och riksdagsmän/kvinnor är mer upptagna med att hålla reda på varandra, mobba, bråka, konspirera, bilda pakter och prata skit så hinner de ju aldrig att ägna sig åt det som de egentligen borde. Jag tänker på det uttryck som var centralt när jag pluggade systemering/programmering för ca 35 år sedan:

SKIT IN – SKIT UT

När svenska politiker planterar dåliga värderingar, skitsnack samt mobbande och uteslutande strukturer i vårt samhälle så kan det aldrig leda till något bra! När de ägnar sig åt att splittra istället för att samarbeta så kan inte samhället utvecklas!

Civilsamhället fungerar. Människorna i vårt samhälle jobbar och försöker att hålla samman vårt samhälle – trots politiska ränker. Skulle samhället kunna klara sig utan politikerna? Hur utformar vi det  ideala samhället?

Annonser

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Markus
  Jul 10, 2017 @ 15:09:50

  Precis.. och det är alltid nån som ska uppmärksamma en annans brister alla vill peka finger för dom har så dåligt självförtroende o tillkortakommande själv och är arguments lystna o åsikts bekräftande.. mycket av denna jargong är vardag ! och det är hela tiden i behov av att påpeka brister men vill inte göra något.. gnäll gäddor o bitter kärringar är va de e !

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Martin
  Jul 10, 2017 @ 17:21:52

  Vi får väl hoppas att politikerna nu börjar känna doften av sin egen avföring och lite långsamt börjar fundera på vilka de egentligen är och vad vi egentligen bör stoppa i oss för att få ”tillväxt” och vad egentligen denna ”tillväxt” bör bestå av.

  Samtidigt bör man givetvis fundera på vad tillväxten av 12-barnsfamiljer från Somalia leder till på lång sikt ex. genom att ta lärdom av schackets uppfinnare som hade en mycket speciell önskan. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/06/23/sagan-om-tillvaxt-uppfinnaren-till-schack-hade-en-onskan-som-den-persiska-kungen-ville-bevilja/

  Liked by 1 person

  Svara

  • Sven-Erik
   Jul 11, 2017 @ 05:06:32

   Antar du Martin är skriftställaren till länken. Schacklogik är klokt och sant, men jag finner inget riksdagsparti som vill ha friskare barn i Sverige bortsett från SD som vill ha färre och fler ut. Jag dristar mig att citera dig. Med ”oomkullrunkelig logik” går det åt helvete när Sverige nu passerat 10 miljoner invånare och jordens befolkning passerar 10 miljarder. De genmodifierade riskornen räcker ändå inte till. Den exponentiella tillväxten fungerar bara inom matematiken och politiken. Det kan tillfogas ett oändligt antal nollor efter varje siffra och kapitalet (risgrynshögen) växer. När oåndliga nollor tillfogas politiken ser ingen brädspelets logik.
   – Hur vinner vi över dem? Vit dum dam eller svart stum kung?

   Gilla

   Svara

   • Martin
    Jul 11, 2017 @ 11:29:40

    Ja. Du antar rätt. Jag är den som skapat länken. Det är riktigt att den som är duktig på schack ofta är logisk och kan tänka rätt i flera steg, men att de för detta skulle vara ”kloka” eller ”kompetenta” är nödvändigtvis inte sant.

    Ofta röstar människor som ofta har tur i schack märkligt nog på helt vanliga tillväxtpartier i strid med schackspelets uppfinnares antydan om den uppenbara olämpligheten.

    Jag har personligen inte sett att SD är ett mentalt friskt parti på denna punkt, förmodligen beror det på varifrån deras medlemmar och politiker härstammar politiskt, nämligen från liknande tillväxtpartier.

    Att SD således vill ha färre människor i Sverige tror jag inte på, men att de vill skicka hem de som ser ner på yttrandefrihet och demokrati, samt de som tror på dödskulter som står i strid med detta, ja det råder det absolut ingen tvekan om. Att de är för fred och vill hjälpa maximalt med bistånd till UNHCR istället för att hjälpa icke-flyktingar, precis som Vetenskapliga partiet vill, det råder det heller ingen tvekan om.

    Vad gäller vägen mot tillväxt-helvetet är jag kanske inte lika pessimistisk som dig. Helvetet kommer nog komma relativt sakta, generation för generation i takt med att naturen förstörs av människans dumhet tills alla träden är borta och djuren betat bort den sista växtligheten och vi slutar i öken.

    Detta helvete har redan pågått i väst såväl som i andra överbefolkade länder och sprider sig fortfarande med kortsiktig girighet, blind religion och okunskap om exponentialfunktionen nu runtom i världen genom ekonomisk flytt med etniska och religiösa konflikter som följd.

    De flyr inte för sina liv och är oftast inte ”barn”, men de FLYTTAR till en bättre ekonomi, men snart är nog sötebrödsdagarna över. Exakt när det vänder beror på många faktorer, bl.a. politikeradelns intelligens och framförallt de som väljer ut dem, d.v.s. medlemmarna i partierna, men främst beror det på folkets intelligens i varje val.

    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/02/13/population-i-balans-med-naturen-den-13e-februari-ar-250-arsdagen-av-prasten-thomas-robert-malthus-2/

    Den exponentiella tillväxten fungerar INTE inom något område, i längden inte ens inom matematiken. Siffrorna blir snabbt löjliga och ohanterliga, vilket schackspelets uppfinnare bevisade.

    Du frågar: Hur vinner vi över dem? Vit dum dam eller svart stum kung?

    – Mitt svar är att jag tror på diversifiering, inte kontrollerad finkammad opposition. Folket måste inse vikten av diversifiering av partierna och vikten av att dessa valsamverkar genom Valsamverkanspartiet. Endast så kan de andra tillväxtpartiernas idioti ifrågasättas och sänkas fullständigt, tror jag. Endast så kan de ersättas av mentalt friska alternativ med intelligens nog för framtidens generationers väl.

    Gilla

   • Sven-Erik
    Jul 14, 2017 @ 16:03:02

    Tack Martin för allt. Visst ser några problem men befordran, lönen, pensionen bidragen nödtorften skymmer horisonten. T.o. m. tekniken är optimistisk i sin natur och opponenter blir bakåtsträvare och förlöjligade.

    Instämmer; ”Vi vill rädda vår planet genom en vetenskapligt grundad realpolitik som skapar balans med naturen, både i Sverige och i världen. Om vi klarar av detta tillsammans hänger på andra partiers politiker och på folkets motivation att förstå problemet. Det gäller att agera på sin förståelse och att på valdagen rösta rätt.”

    Vi behöver inte fler partier utan ett Vetenskapligt Politiskt Råd som med emfas kan peka ut vägen. GÖR SÅ – ANNARS . Nu har vi Svenska Akademin – till vilken nytta.

    Beroende på min postion kan jag konstatera att mångfald fungerar lysande när den gemesamma nämnare är välstånd (inga klassklyftor). Vi höörs.trots partiell hjärnsläpp vid hög temperatur.

    Liked by 1 person

 3. Claes Hallström
  Jul 10, 2017 @ 17:37:46

  Ytterligare nogo-zoner har tillkommit bl.a. i Uppsala.Tvärt emot vad Ygerman påstår.Numera en god bit över 60st!Och tyvärr kommer det att öka ytterligare.

  Liked by 1 person

  Svara

 4. S Eriksson
  Maj 28, 2018 @ 12:30:50

  Bra skrivet. Feminism är väl en jätte bra tanke och grundide men ibland tror jag att det eventuellt har misstolkats eller spårat ur. Om gubbarna hade en motsvarande organisation hade den säkert förbjudits omgående. Feminism kanske behövs , men det kan ju radikalisera så till den milda grad att man blir förvånad.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: