Han hälsade på Jimmie Åkesson

När SD kom in i riksdagen så var det Gustav Fridolin som allra först hälsade de välkomna till riksdagen – som ett demokratiskt invalt parti. Där har Gustav mina sympatier. Han gjorde precis det som varje anständig människa borde göra!

Men… igår brydde han sig inte om de första 30 viktiga sekunderna! Antingen hade han ingen aning om hur viktiga de är eller så brydde han sig inte om publiken eller åhörarna! Han äntrade Almedalens scen på ett självsäkert sätt. Jag uppfattade det mer som att han höll en föreläsning än ett sommartal. Han hälsade ju inte på publiken eller kommenterade vädret. Istället dundrade han på som en domedagsprofet. Men det är nog så miljöpartister fungerar  – om jag tänker på de tal som andra miljöpartister före honom har hållit.

Naturligtvis kom flosklerna som vi har hört så många gånger. Ett axplock av alla påstående som Gustav hasplade ur sig:

 • Arktis smälter – ja isen smälter varje vår och sommar och sen under höst och vinter fryser det till. Vissa år smälter isen mer och andra mindre!
 • Skogsbränder pga torka i Portugal och Spanien. Ja, det är inget nytt. Det händer varje år. Jag har skrivit om skogsbränderna ett antal gånger och vill gärna upplysa våra miljöpartister om att det ju närmare ekvatorn man kommer ju varmare blir det. Det finns områden där det är mycket torrt och det har inget med klimatförändringar att göra. ”Tabernas öknen ”Desierto de Tabernas” ligger i Spaniens torra sydöstra hörn, cirka 25 km norr om Almería. Det är Europas enda halvöken (egentliga öknar finns inte i Europa) med en årlig nederbörd på mindre än 200 mm. Temperaturen kan under vintern gå ned till -5 grader för att sommartid närma sig 50 grader. Området omfattar 280 kvadratkilometer och är skyddat som naturpark, en mycket torr sådan.” läste jag om igår.
 • Vattenbrist över hela landet – låga grundvattennivåer. Ja kanske MP vill förbereda för en ny skatt, vattenskatt? Iallafall så har det ju regnat en del på sista tiden. Det har varit tyst om vattenransonering i år. Jag tror att naturen klarar av detta. Naturens kretslopp ser ju till att varje droppe vatten som vi konsumerar rinner ut i våra avlopp eller förångas för att sen falla ner som nederbörd.
 • Skolan behöver mer resurser. De håller nog alla med om. I det fallet är inte MP unikt
 • Trump – naturligtvis måste han ge Trump en känga. Trump vill ju inte hänga med på miljötåget och måste utmålas som den lede själv!
 • #Jagärhär – gör skillnad i kommentarsfälten. Nej! De gör ingen skillnad! De beter sig som en irriterande fluga som stör diskussionerna. De letar efter dumheter och när de inte hittar sådana så fantiserar de ihop några. Efter en stund lyckas man drämma till dem. Förresten så har de inte märkts så mycket de senaste månaderna. Tack och lov!
 • Mångfaldsparaden – jag har faktiskt inte förstått syftet! Alla människor ska ju ha samma värde och betraktas som lika. Varför måste då alla visa upp sin särart och poängtera att de är olika? Det finns ingen logik i detta!
 • De andra partierna har ingen miljöpolitik. Jo, det har alla partier men ”Politik är prioriteringar” för att använda Gustavs egna ord. De andra partierna inser att det finns så många andra saker att prioritera!

Jag blir bara så trött när jag hör allt detta och orkar helt enkelt inte att engagera mig. Jodå, jag bryr mig om miljön! Det har jag alltid gjort! Jag har försökt att leva på ett miljövänligt och resurssnålt sätt långt innan Gustav var född. Jag har skrivit om detta så många gånger.

Förra året skrev jag om resursslöseriet i Almedalen. Jag undrar om det har skett någon förändring?

”Jag läser en artikel om att den totala mängden avfall ökar i Sverige, men hushållens andel minskar och står för bara en bråkdel av avfallet. Ändå är det en mängd pekpinnar på hushållen om att vi ska sopsortera, spara på energi och inte kasta så mycket mat! Det känns ganska ointressant att som privatperson göra fler miljöinsatser då det slösas med resurser på andra områden.

Vilken miljöpåverkan och vilket resursslöseri sker genom ett arrangemang som politikerveckan i Almedalen? Hur stor mängd avfall produceras under denna vecka?

Att transportera alla dessa människor till Gotland kräver en stor mängd resurser som naturligtvis har viss miljöpåverkan. Boendet och transporter till och från boendet konsumerar resurser och producerar avfall. Alla människor måste äta och alla äter inte upp sin mat. Det blir mycket matavfall. Mängder av bag-in-box och rosévinsflaskor dricks ur och lämnar avfall.

Profilreklam och informationsmaterial har producerats i mängder. Dessutom tillkommer alla utställningsmontrar och  möbler till dessa. Det krävs mängder av tillverkningsresurser och produceras mängder av avfall – både i tillverkningsleden, i Visby med omnejd och kanske när deltagarna kommer hem. Sopberget ökar med all säkerhet i Visby denna vecka!

Hur mycket energi används under denna vecka? En mängd teknisk utrustning finns på plats t ex TV-kameror, ljud- och ljusanläggningar, datortrafik och mobiltelefoner. Är det för att gynna en mängd miljöavgifter som man arrangerar en tillställning som slösar så enormt med våra resurser. Det går tydligen ann att skuldbelägga vanliga medborgare samtidigt som politiker inte själv behöver bry sig. Det resursslöseri som de själv åstadkommer ska sopas under mattan medan befolkningens ska beskattas!”

sopor2

Talet igår fick mig mest att tänka på en dundrande predikant. Det var svårt att ta till sig någonting av det som sas. Gustav är säkert en trevlig kille … men … han ska inte ha makt över mina skattepengar!

 

Annonser

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jul 09, 2017 @ 10:51:10

  Vilken utmärkt sammanfattning av både MP, Frigolit och Almedalsveckan. Senare återkom ju den lille skolgossen med ett förslag som skulle öka samhällets kostnader. Cykelundervisning i samhällets regi! Vilket stolleförslag. Man lär sig cykla av sina föräldrar, sina äldre syskon, sina kamrater eller alldeles på egen hand. Att man inte kan trafikregler när man är liten, eller att man inte bör cykla på allmän trafikerad väg är ju något som föräldrarna får se till. Istället för att ta upp och lösa allvarliga problem som vi har så kommer man med idiotförslag. Och 500 miljoner skulle det kosta.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 09, 2017 @ 10:55:20

   Cykelförslagen var så korkade att jag inte ville nämna dem.

   Gilla

   Svara

  • ulsansblogg
   Jul 09, 2017 @ 12:04:26

   Cykelförslaget innebär att Gustav erkänner sina syndikalistiska och socialistiska rötter. Allt åt alla in absurdum bekostat av allmänna medel är endast socialism. Du har alldeles rätt i att kunskaper att behärska en cykel är något naturligt och det är omgivningen som står för kunskaperna och inte en samhällelig organisation som skapar arbetstillfällen till en hög kostnad med ett magert resultat. Det samma gäller den undervisning som är viktig vad det gäller den svenska befolkningens förmåga att klara livhanken när vi alla möter vår natur där vatten är ett viktigt element och att därmed ha kunskap vad det gäller den ädla konsten att ha simkunskaper.
   Vi bör ha i åtanke att svenska politiker vill skattemaximera uttaget av svenska medborgares surt förvärvade inkomster och sedan förslösa dessa på mycket kostsamma politiska projekt som inte ger något mervärde varken för individen eller samhället.

   Gilla

   Svara

   • ulsansblogg
    Jul 09, 2017 @ 12:07:28

    Mvh ! Inlägg av Olof Lundqvist. Självständig person i det feministiska matriarkala svenska samhället. (sambon Ulla ej inkluderad i den feministiska dårskapen)

    Gilla

 2. Sven-Erik
  Jul 09, 2017 @ 13:08:33

  @Ulsan, Lysande! Till Almedalens överflöd av seminatier med gratis mat och dryck måste det infogas en obligatorisk kurs för alla som går iland på rosornas vacka ö. Kursen om fickorna Spara och Slösa. De som var med på den goa goda tiden minns att Spara var den väna sparsammma flickan, medan Slösa var den rödhåriga (elaka) slösaktiga tjejen. Dåtidens ekonomiutbildning i serieformat utgiven av Sveriges Sparbanker (kan minnas fel).

  Nåväl, nu byter vi namn och kön på Spara som blir till Fridolf ”den lille” och Slösa blir Annie ”den röda” Succen är given. Naturen är räddad, eftersom allt rött i bokföringen är förlust. – ALLT – Jordens befolkning minskar och alla röda alarmerande poster ersätts av vita. Vita poster! Men de går ju inte för då är du rasist. Jo de går. För vitt är alla färger. De sitter inte i färgen utan i den kulturella eqvationen om man ska få Rudolf ”den lille att vinna” över Annie ”den röda”.

  Kanske en framgångsrik valstrategi. Tacka mig som är naturvän och sparar naturvänligt. Även om jag röstat mp nån gång kommunalt blir det aldrig mer varken mp eller c.

  Utan överallt lyser SverigeDemokraterna störst och bäst. Ty deras ”svarta” bokföring är bäst. Ta exemplet; Nu i sommartider åker alla till bättre väder i söder. Somliga åker hem till sina hemländer. Andra åker från sitt hemland till deras hemländer. På ren svenska. En djävla massa extra CO2 utsläpp. Varför bo i Sverige när man inte jobbar i Sverige. Tänk på det Fridolf. – Jaså, varken du eller Annie gillar att spara på miljön. Kan de bero på att alla ska utfodras med valfläsk/halalkött till 2018?

  Så nutiden genier antingen ni heter, Jonas, Stefan, Fridolf, Annie, Ebba eller Anna, ra en grundkurs i Spara och Sösa. Gör om – Gör rätt!

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 09, 2017 @ 13:19:37

   Jag kan bara hålla med! Spara på våra skattepengar och hushålla med dem på ett förnuftigt sätt. Att slösa med andra människors pengar är inget vackert drag.

   Gilla

   Svara

  • ulsansblogg
   Jul 09, 2017 @ 13:53:05

   Miljöpartiets och Sjuk-klöverna adepter far och flyger för att inhämta de bästa bidragen som sedan omvandlas till ett bättre liv i deras respektive hemländer. Vi svenskar står för kostnaden med våra extremt höga skatter.som endast ger kredit för våra ”godhjärtade” politiker Debatten om en internationell skatt har sedan ett flertal år praktiserats i Sverige och den svenska befolkningen står kvar med svarte Petter.
   Mvh Olof Lundqvist

   Gilla

   Svara

  • Sven-Erik
   Jul 09, 2017 @ 14:54:10

   Vill bara ursäkta med att min padda har ingen spell checker och just innan punkt kommer ett barnbarn och pockar på uppmärksamhet. Trycker send innan det försvinner. Känns det igen? Tiillägget är att jag har påbörjat Ann Heberleins bok. Den banala godheten. Mitt råd, Köp! Synnerligen läsvärd med sina hänvisningar. No Fake News, Min bedömning.

   Liked by 1 person

   Svara

 3. Sven-Erik
  Jul 09, 2017 @ 15:19:37

  Uppenbart har boken skapat oro bland de banala. När angrepp ifrågasätter deras godhet och konsekvenserna därav väser de och vässar pennorna.
  Slutsats, läs boken 169 kr (fri frakt). Priset motsvarar några få lösnummer av Aftonbladet/Expressen.
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-ledarsidorna-se-overvager-pekbocker-till-kultursidorna/
  För att ni läsare ska slippa söka kritiken mot Ann Heberlein finns den här;
  https://m.facebook.com/aftonbladet.kultur/posts/1794491117244300

  För övrigt beklagar jag att Ann valde fel parti, såvida hon inte efterträder AKB som partledare före valet. Då – först då blir moderaterna ett statsbärande parti tillsammans med SD.

  Den har hänt förut. Se på franska presidentvalet.

  Liked by 1 person

  Svara

 4. Martin
  Jul 09, 2017 @ 22:51:06

  MP prioriterar alls inte miljön. Det är bl.a. därför det går så dåligt för dem.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Ett svenskt missnöje

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

Kunskap och förnuft

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: