Makten över ordet.

Ledande politiska partier och deras företrädare har de senaste ca 10 åren behandlat det svenska språket mycket ovarsamt. För att i eget intresse förklena sina meningsmotståndare har man utpekar dem med antingen nyord eller ord som betecknar historiska politiska rörelser som har mycket dunkla motiv och ett barbarisk beteende som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle.
George Orwell skulle med all säkerhet anse att hans visioner i boken 1984 har förverkligats i det experiment som svenska politiker sysslat med sedan 1975. Det experiment som de själva kallar för den. ”Humanitära stormakten” och som ett fåtal genom manipulation av den svenska grundlagen har förverkligat för sina egna syften och för att kunna maximera sin makt i det svenska samhället.
Att ha visioner om ett lyckat multikulturellt samhället skapat av ett fåtal men bekostat via skatter av en hel befolkning är ett projekt som vilar på en mycket lös grund. Det rämnar när landets väljarkår inser att de blivit dragna vid näsan och när de ser det negativa resultatet med försämringar vad det gäller medborgarnas grundtrygghet.
Att servicen vad det gäller vård, skola och omsorg har försämrats betydligt borde alla inse. Att ha förmågan att med egna ansträngningar försöka av egen kraft få till privata lösningar och skaffa sig en egen grundtrygghet vad det gäller olika försäkringar är svår att uppnå inser de flesta. Men har du tillskansat dig väl tilltagna arvoden är du en ekonomiskt obunden person och kan uppnå trygghet i det svenska samhället, i ett speciellt grindsamhälle (gated comunity) eller utomlands.
Våra politiker har själva fjärmats sig från befolkningen eftersom de sett till att deras nettolöner jämfört med en vanlig löntagare är mycket väl tilltagna om man utgår från en acceptabel bastrygghet
Den stora elefanten i rummet som tär alltmer på samhällets resurser vill inte de styrande politikerna veta av. De har hävdat att den i deras lukrativa cirkusmanege är ett ekonomiskt under men i själva verket endast en gigantisk kostnad som vi den skattetyngda svenska befolkningen kommer att dras med i kommande decennier.
Ett av etablissemangets största misstag är att förbjuda vissa ord i det svenska språket som de anser kränka den immigrantvåg som välsignats av dem och som de anser kommer att bli det stora ekonomiska lyftet för Sverige.
Nu när deras beräkningar slagit fel så är deras förbud av vissa ord och också en del av deras nyord en belastning.
Regeringen och andra ”nytänkare” och förbudsivrare som de senaste åren har försökt förändra vårt språk och då att förbjuda vissa ord faller på eget grepp. Att i grunden lyckas med att ändra ett invant språkbruk är mycket svårt att lyckas med. Att folk inte använder vissa ord eftersom de kan bli stigmatiserade leder inte till någon framgång om de förbjuds eftersom de flesta har vissa ord i sitt medvetande när de uttalar sig om vissa befolkningsgrupper. Enigt vissa får man inte använda ordet ras men enligt samma förbudsivrare går det alldeles utmärkt att använda ordet rasifierad. Logiken är på en mycket låg nivå. Att införa nyord som inte är förankrade hos en hel befolkning brukar i det långa loppet inte vara framgångsrikt. Det finns otaliga ord som man kan använda i en text som vissa har förbjudit för deras del med en viss framgång och därmed blir en textförfattare mer begränsad i sitt sått att uttrycka sig. Risken är att informationen inte når fram till mottagaren på ett godtagbart sätt utan tappar en stor del av sitt innehåll. Totalitära stater och vissa fascistiska politiska rörelser vill gärna ändra på en befolknings språkbruk för att utöka sin makt.
Annonser

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jul 07, 2017 @ 09:39:37

  Jag kommer på många ord som vi hör ganska sällan från sjuklövern. Repatriering, utvisning, avtjäna straff, gränskontroll, avvisning, ja listan kan göras lång.

  Liked by 2 people

  Svara

 2. pettersonaxeagentlemansgentleman
  Jul 07, 2017 @ 19:39:39

  Det är med glädje man besöker denna utsökt komponerade nyhetsblogg och aftonens genomläsning uppskattas även den till fullo.
  Etablissemangets aktörer förutsätter att svenska folket enligt gammal elak jantelagshävd positionerat sig på samma intellektuella nivå som en lobotomerad och fjärrstyrd zombie, vilken viljelöst låter sig manipuleras i villfarelsen att staten ser till medborgarnas bästa.
  Den psykopolitiska operationens etikresistenta aktörer vet att begagna sig av tankesmedjornas lingvistiska strateger och hämtar fortlöpande ammunition från detta illistiga vapenförråd.
  Denna krigföring har skapat nya semantiska regler, synonymer, ordkonstruktioner och associationsbanor, där den politiska semantiken avgör vad som skall förses med tabuvarning och förpassas till den tal- och skriftspråkliga avskrädeshögen, samt vilka uttryck som ur multikulturalistiskt perspektiv anses gynnsamma.

  Emotiva ord som fosterlandsvän och nationalist har stigmatiserats i enlighet med globalismens strategier och har givits en fullkomligt felaktig prägel av fascism och nazism – begrepp som den inbillat högsinnade men ack så inflytelserika kultureliten och agendajournalisterna med förkärlek brukar, i akt och mening att skuldbelägga den opposition som alltjämt värnar om de traditionella och kulturhistoriska värdena som utgör stommen i den nationella identiteten.
  Ju mer något strider mot vanligt sunt förnuft och ett korrekt grammatiskt regelverk, desto bättre för den bildningsfientliga globalismen!
  Andreas 🙂

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 07, 2017 @ 22:26:26

   Den dagen då jag hämtat mig från de skrattkonvulsioner som du åstadkommit med ditt svar (kanske) jag besvara ditt inlägg men det lär dröja länge om det någonsin blir av beror endast på min egen oförmåga. Tack för ett otroligt givande svar
   Mvh Olof Lundevist.

   Liked by 1 person

   Svara

   • pettersonaxeagentlemansgentleman
    Jul 07, 2017 @ 22:46:19

    Min aktade herr skriftställares välvilja synes mig överväldigande och det är med stor entusiasm man bespetsar sig på ytterligare högkvalitativa debattinlägg.
    Jag framhärdar med vördnad och trofasthet,
    Andreas Kristian 🙂

    Liked by 1 person

 3. Markus
  Jul 10, 2017 @ 15:18:29

  Allt för i gemensamt syfte bringa folket på fall o invagga oss i lydnad och förfalskelse o en försäkran om trygghet o identitet utefter deras mall.. ordet ska ha deras mening i sann DDR anda uff !

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: