Skådespelet i Almedalen

Den som gillar dramatik gillar också Annie Lööfs tal i Almedalen igår kväll. Hon spelade ut ett teatraliskt register som skulle passa på Dramaten. Om hon inte skulle få makten över Sverige så skulle kanske nästa karriär bli makten över Dramaten. Men det nöjer hon sig inte med. Hon vill ju bli Sveriges svar på Margret Thatcher.

Inte ett öga var tort när hon berättade om mannen med tre småbarn som höll på att bli nermejade av en bil. Men jag förstod inte förloppet. Den mannen måste vara otroligt snabb Att först hinna rädda de två döttrarna som cyklade i förväg och sen fumla med selen på barnstolen … Varför stannade bilen? Vilken nationalitet hade den som satt bakom ratten? Vem var denna pappa? Hade han någon antagonist? Varför ville någon köra på honom? Det fanns alltför många luckor i berättelsen!

När hon sen fortsätter att berätta om judeförföljelsen i Malmö så blir det bara för mycket! Jag har växt upp i ett Malmö där det inte existerade någon förföljelse av judar. Det var för snart 60 år sedan. Malmö var mångkulturellt redan på den tiden. Skillnaden var att muslimerna inte hade fått ett fäste i stan. Det fanns acceptans – för olika religioner, olika nationaliteter och oliktänkande. Problemen i Malmö uppstod i slutet av 60-talet och början av 70-talet. Det var då som alltför många nationaliteter samlades i förorterna Rosengård och Kroksbäck. Det var då som 23 olika nationaliteter kunde finnas i samma skolklass (enl en lärare som jobbade i Kroksbäck 1971). Det var då som araberna kom till förorten. Så småningom flydde etniska svenskar från Malmö. De flyttade till kranskommunerna. Muslimerna fick ett starkt fäste. Det var då judehatet uppstod! Etniciteten på dem som förföljer judar är till allra största delen inte svenskfödda!

Var fick egentligen Annie Lööf sitt hat ifrån? Allt det hat som hon spydde ut från Almedalens scen! Hon uppehöll sig en lång stund vid  nazismen och en grupp på 500 personer som demonstrerade 1 maj. 500 av 10 miljoner medborgare =en minoritet på 0,05 promille. Varför ger hon denna minoritet så stort utrymme i sitt tal.

SÄPO har uppskattat att det finns ca 3000 våldsbejakande extremister i landet och att 23% av dessa är islamister dvs ca 690 st och att  ca 10% är vänsterextremister dvs ca 300 personer. Varför uppehöll hon sig inte kring dessa grupper?

Naturligtvis  var ett av hennes budskap jobben. Men hon har ju inte förstått! Idag på morgonen fanns det 74 951 lediga jobb i Platsbanken på Arbetsförmedlingen. Så visst finns det lediga jobb! Men … den viktigaste frågan är ju kompetensen! Den vill Annie ersätta med preparandkurser ! För mig känns det som ett stort hån mot alla de som kämpar och utbildar sig!

Det som jag allra mest saknade i hennes dramatiska berättelse om hur ”dumma” och rasistiska och främlingsfientliga vi svenskar är var förklaringen på några ord. Varför är det acceptabelt att kalla män för det sunkiga patriarkatet? Vad är det för fel på vithetsnormen i ett land där de flesta är vita? Varför är det acceptabelt att invandrare får tala illa om svenskar och beskylla oss för att vara främlingsfientliga? Varför vägrar hon att tala om VEM som står bakom det mesta hatet och hoten? Varför måste vi alla ta ett kollektivt ansvar för det som några få gör?

I samma stund som hon talar om klyftor i samhället och polarisering så vill hon utestänga SD från makten. Samtidigt vill hon kasta ut Stefan Löfven och hans parti. Där ser vi vem som står för polariseringen! Hennes Allians står för den enda rätta läran. Hon upprepar gång på gång att det är största partiet inom Alliansen som tar fram en statsministerkandidat. Hoppas hon på att C ska få fortsatt höga opinionssiffror?

Jag saknade också det som borde vara C:s hjärtefrågor – nämligen landsbygdsfrågor. Vill C lämna sitt ursprung?

För mig är Annie Lööf en stor demagog, skicklig retoriker och en stor skådespelare. Hon spelar upp hela registret för att få makt! Med andra ord är hon en mycket farlig människa som jag inte vill ge någon makt!

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jul 05, 2017 @ 13:28:05

  Hon vill regera ihop med Socialdemokraterna. Detta har hon varit tydlig med förut. Eftersom även fjollpartiet Liberalerna vill detsamma så kan vi nog förvänta oss en S L MP (förkortningen blir Slump) regering efter valet om folk inte fattar hur illa det är ställt i Sverige. Men blir det så, så fortsätter förfallet. Kanske vaknar folk när inga pengar kommer in på bankkontot.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 05, 2017 @ 14:44:55

   Annie har ju redan räknat på alla alternativ att motverka SD. SD är det röda skynket eftersom hon ser Jimmie som den största konkurrenten. De andra tror hon att hon kan styra!

   Liked by 1 person

   Svara

  • Martin
   Jul 06, 2017 @ 01:31:45

   Hon är sockersöt, tycker jag. Hon förstår inte att SD i opposition samtidigt som hon med medbrottslingar ser till att fler barn dör i Syrien och i Medelhavet, samt fortsatt daltande med IS-folk hos asylbaroner och allt tafsande kommer leda till att SD växer till majoritetställning och kanske t.o.m. NMR kommer in i riksdagen. Jag tycker det är lagom kortsiktigt sött faktiskt. Vill folket ha ett sådant sockersött ledarskap så säger jag varsågod! Skyll inte på mig!

   Liked by 1 person

   Svara

 2. Markus
  Jul 06, 2017 @ 02:28:33

  Hon e bra på att utmåla sig som den store räddaren och det har hon alltid varit och som en visselblåsare , och nötknäckare samt en räddare det har övat in.. det syns tydligt att hon har gått i management för det annars e hon bajs.. med andra ord ett eldklot som rödhåriga är ! och hon tar ju i så det syns pff kass hon e hon e ett marsvin som inte hör vad hon själv säger tror ja !

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: