Vad sa han?

När jag vaknade denna morgon funderade jag över gårdagens kväll med Almedalen på TV. Först blev jag förfärad. Jag kom ju inte ihåg någonting! Så började jag googla och frågade sambon. Då förstod jag – det fanns ju inte mycket som var värt att komma ihåg!

Björklund höll ett ljummet tal om att sluta klyftorna i samhället mellan inrikes- och utrikesfödda. Han erkände helt enkelt de problem som många andra har påtalat under många år. Men hur han får ihop ekvationen är det svårt att förstå. Han vill ju behålla klyftan mellan SD och övriga partier. De som har påtalat problemen ska placeras i skamvrån och får absolut inte befinna sig i finrummet!

Integration var nog hans tema men jag uppfattade inte budskapet förrän jag googlade nu på morgonen. Hur kan man prata om integration utan att ta ordet i sin mun? Är det majoren som gör en militär skenmanöver? Tydligheten saknades iallafall. Men han kanske framförde ett socialistiskt budskap: inte peka ut grupper och ta kollektivt ansvar för allt? Det går inte att lösa problem utan att först tala om var problemen uppstår, vem eller vad som är problemen och varför det blir problem.

Liberalerna har tagit fram ett 34-punkts program för denna integration. Men egentligen är det bara gammal skåpmat som har skrivits ner på papper: jobb, utbildning, bostäder, trygghet, demokrati och värderingar. Björklund har inga svar på hur vi ska nå dit eller på var pengarna för att finansiera detta ska tas ifrån.

Däremot kommer jag ihåg att årets politikertema i Almedalen tycks vara familjen. Sjöstedt talade om sin pappa och när han själv bröt benet. Björklund pratade om mamma, barnen och Skene. Det påminner om ”hemma-hos-reportage” i någon veckotidning.

 

Behållningen under kvällen var nog intervjun med utrikeskorrespondenterna. De berättade om sina egna känslor och vilka strapatser de utsätts för. Även om det vävdes in några ”snyft-historier” så handlade det mer om en skruttig bil med en  chaufför som  var deras livlina och faror som de utsätts för.

Debatterna som följde om de uttjatade ämnena Trump, skatter och välfärden är knappast värda att nämna. Det var en fullkomligt urvattnad soppa som jag hade klarat mig bra utan.

Ikväll kan jag nog förvänta mig att Annie Lööf pratar om sin familj. Dessutom kommer nog önskan att bli nästa statsminister lysa i ögonen på henne.

 

Annonser

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jul 04, 2017 @ 11:34:19

  Eftersom ingen i sjuklövern vill erkänna Sveriges viktigaste problem utan tassar som katten kring het gröt så varken tittar jag eller lyssnar på någon av dessa figurer. Skulle någon av dem eventuellt kläcka ur sig något som liknar ett vettigt förslag så kommer detta att ältas tillräckligt länge i MSM så att jag får höra det.
  Vad är då Sveriges viktigaste problem? Jo att våra skatter går till väldigt mycket annat än de är tänkta att finansiera. Skulle vi stryka allt onödigt skulle skatterna räcka till en fantastisk sjukvård och äldreomsorg. Vi skulle kunna ha dubbelt så många poliser (vilket vi kanske inte behövde om de som inte har rätt att vara här försvann), vi skulle ha ett ordentligt försvar m.m. För den som eventuellt inte vet vart skatterna går. Vad kostar Arbetsförmedlingen? Vad kostar Migrationsverket? Hur stort är skatteutjämningsbidraget till Sveriges kommuner? Allt går att ta reda på.

  Liked by 2 people

  Svara

 2. Maria L.
  Jul 04, 2017 @ 21:12:49

  Det finns en stor rosa elefant med graninge-kängor i porslinsbutiken… och inga vill prata om den… de låtsas som den inte existerar. Och så kommer de att låta tills sista veckorna innan valet – då kommer det verkliga valfläsket (och det kommer att tömma haven på valar och dess späck, det kan jag lova er)… men det är just det… valfläsk… när folket väl gått i fällan… så återgår allting tillbaka till det som varit igen..

  Liked by 1 person

  Svara

 3. tompas11
  Jul 05, 2017 @ 01:03:19

  Nä nu djävlar krävs det skärpning och rättning i ledet! Inga djävla bögavstånd här inte. Rättning för helvete, vrålar Björklund från Almedalen så det ekar mellan kobbar och skär. Usch och fy så vulgär du är kvittar rödtotten försynt från sin centerposition medan Jonas förskräckt kikar fram under en röd banderoll och undrar vad som står på.

  Magdalena, som står på tur att inta den stora scenen i dalen, kvittrar förtjust – Åhh Björklund vilken karl du är, tänk om Stefan vore som du. Stor och stark som en björn är du, kom i min famn och låt oss förlusta oss i dansens virvlar.

  Magdalena, för helvete skärp dig hojtar Stefan på avstånd, men Magdalena har redan kommit som i trans i Björklunds kramgoa armar och hör blott intet…

  På avstånd hörs ett taktfast stöveltramp som blir allt starkare, tramp, tramp, tramp. Det är SD som är på frammarsch och krossar allt som kommer i dess väg. Jonas pilar iväg snabbt som en rödögd iller och den lilla rödtotten flyr förskräckt fältet så granris och björklöv far all världen väg. Björklund kommer av sig i dansen och tappar takten och undrar vad som står på, medan Magdalena ger upp ett skri av fasa och försvinner som en avlöning. Stefan har inget märkt utan fortsätter framhärda, som en svetsare med svetsblänk, att vi är på rätt väg, vi är på rätt väg. Det taktfasta trampet kommer allt närmare och närmare och till slut inser även Stefan att det är läge att tänka på reträtten, medan Björklund inte förstår varför ingen lyder order…

  Håhå jaja så det kan gå.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: