Allting går att sälja med mördande reklam

Almedalen – det politiska jippot! Jag brukar följa rapporteringen om det på TV:n. Igår kväll satte jag mig lite förväntansfull framför TV:n Men …

Jonas Sjöstedt upprepade i sitt tal ”inga nazister på våra gator” och inga vinster i välfärden. Han upprepade på Schyman-manér ”Vi vill ha nattöppet på alla akutmottagningar – men har ingen aning om kostnaden eller finansieringen”.

På detta fick vi på vanligt manér höra analyser av vad han hade sagt och vad han borde ha sagt och vad han egentligen menade. Som vanligt kokade de soppa på en spik!

Det blev inte bättre när Belinda intervjuade. Snarare känns det barnsligt oh töntigt med den lilla barnväskan med frågor: ”När grät du sist?” Inga vassa frågor som ”Vad gör du för att motverka våldsvänstern?” Nej, det var bara gulligt och puttinuttigt.

Vi fick även höra Torbjörn Sjöström från Novus som på ett förvirrat sätt förklarade varför väljarbarometrarna feltolkas och inte stämmer med verkligheten. Jag tänkte: ”Vad säger han egentligen?” och efter att ha hört detta svammel så förstod jag ännu mindre av vad han menade.

Kvällens höjdpunkt – trodde jag – debatten. Jag har hört den förut – många gånger – storstaden mot landsbygden! Inget nytt! Vi som inte bor vare sig i storstaden eller landsbygden glöms bort. Små- eller mellanstora städer är inte intressanta och de existerar inte i dessa debatter. Allting måste ju polariseras – extremer mot extremer!

Första kvällen med Almedalen 2017 blev bara ljummen. Kunde ha varit en repris på förra årets upplaga eller förrförra årets. Jag märkte ingen skillnad! Jag kom att tänka på Ulf Peder Olrogs konserverade gröt.

15 kommentarer (+lägga till din?)

  1. tompas11
    Jul 03, 2017 @ 11:20:52

    Javisst är Almedalen ett stort politiskt jippo och när pretty Belinda intervjuade Jonas om hedersförtryck så menade Jonas att det inte hade med religion att göra utan att det är vanligare i vissa delar av världen, dock utan att nämna vilka dessa delar av världen är och vilken religion som är allenarådande i dessa delar. Jonas sade att vissa vill koppla hedersförtryck till religion och att det är samma personer som menar att islam är ett stort hot och att detta är en för grund analys. Är karln oinformerad eller är han dum på riktigt?

    Pretty Belinda: https://www.youtube.com/watch?v=Qpsh3TpDAM4

    Gillad av 2 personer

    Svara

  2. uppstigersolen
    Jul 03, 2017 @ 11:57:16

    Jonas Sjöstedt bor på Östermalm i Stockholm. Tjänar bra med pengar och lever ett liv långt ifrån vanliga människor, både i teorin och praktiken. Som riksdagsman har han tillgång till privat vård utan köer samt gratis transporter i hela Sverige. Hur denne figur har mage att föreslå något överhuvudtaget som ska gälla vanligt folk framstår för mig som urkorkat. Nattöppna vårdcentraler? Se till att vården finns där den behövs och fungerar. Igår läste jag i SvD om hur Sverige blir om SD får bestämma. En mycket bra beskrivning av hur det kan bli just på vårdområdet. Inga köer för svenskar, snabb vård samt låg eller ingen kostnad för svenskar. Däremot får de som inte hör hemma här betala ur egen ficka.

    Gillad av 2 personer

    Svara

  3. pettersonaxeagentlemansgentleman
    Jul 03, 2017 @ 21:42:29

    Det statskonstnärliga spektaklet Almedalen känns ohjälpligt passé, men fyller alltjämt en icke oansenlig funktion för vissa intressegrupper, icke minst näringsidkarna.
    Det faktum att det i detta det rika informationsflödets tidevarv fortfarande finns åhörare som är disponerade för att godta denna genomskinliga retorik, må betraktas som ett smärre underverk.
    Att auditoriet icke hyser några större pretentioner på denna årliga teaterföreställning, utan fastmer ådagalägger en häpnadsväckande vilja att anamma skådespelet, bevisar med flagrans att all tankeverksamhet och självbevarelsedrift försatts ur funktion.
    Ett klassiskt reciprokt rollpar – politikerpredikanten och vederbörandes frälsta församling, vilken utan några nämnvärda invändningar står redo att ropa amen.
    Andreas 🙂

    Gillad av 1 person

    Svara

    • ulsansblogg
      Jul 03, 2017 @ 21:58:20

      Även jag har fått vibrationer om väckelsemöte. Kanske är det så att de politiska partierna har övertagit rollen från de olika kyrkorna.

      Gillad av 1 person

      Svara

      • pettersonaxeagentlemansgentleman
        Jul 03, 2017 @ 22:16:48

        En mycket intressant infallsvinkel – inte minst nu då Svenska Kyrkan under ledning av den islamistbefrämjande ärkebiskop Jackelén lidit ett historiskt nederlag vad medlemsutträden beträffar.
        Gud give att icke dessa 90 000 avfällingar beslutar sig för att söka tröst hos den septiska septett som nu befinns vid det svenska rodret.
        Med utmärkt högaktning,
        Andreas K. Petterson 🙂

        Gillad av 1 person

      • ulsansblogg
        Jul 03, 2017 @ 22:55:53

        När alltfler vänder ryggen åt kyrkan så måste ju ärkebiskop Jackelén leta med ljus och lykta efter nya adepter.
        Problemet med den svenska politiken är väl att det flesta nöjer sig med att få gå till valurnorna vart fjärde år. Sen låter de politikerna styra efter sitt godtycke. Alltför få inser vad deras röst egentligen innebär. Oftast innebär det att de överlåter makten åt en handfull människor. Dessa få människor styr över riksdagen och över allas våra liv.

        Gillad av 1 person

  4. Martin
    Jul 03, 2017 @ 22:45:58

    Jonas kan säkert vinna många röster med sin retorik från missnöjda sossar. Han missade helt riktigt att nämna våldsvänstern när han diskuterade NMR. Det hade sett snyggt ut med lite självdistans där. En stor miss av intervjuaren givetvis.

    Vänsterpartiet har helt tydligt inte lärt sig misstaget som de gjorde med SD. Det är förvånande. De kallar NMR för ”nazister”, ett nedsättande epitet på NMR som kallar sig ”nationalsocialister”. Onödigt och dumt. De vinner vare sig poäng eller nationalsocialister på ohövlighet och nationalsocialisterna plockar istället sympatipoäng.

    Det borde de ha lärt sig genom Ohlys misstag med ohövligheten mot Jimmie Åkesson. Det är helt riktigt att hans liv i gräddfilen ligger hela Vänsterpartiet i fatet. Onödigt och dumt. Hade varit bättre att hålla käften helt om NMR i sådana fall. Nu gynnar man dem.

    Vänsterpartiet hade lätt kunnat vara ett parti för Sveriges väl om de hade gått Amineh Kakabavehs linje mot islamism, kvinnoförtryck och jihadism, samt förespråkat maximal och generös hjälp till syriens flyktingar lokalt genom UNHCR istället för att ge pengar till jihadister och ”barn” som till 77% faktiskt INTE är barn.

    Istället har de valt att missa det politiska tåget och förbli ett litet parti. Dumt.

    Gillad av 1 person

    Svara

    • ulsansblogg
      Jul 03, 2017 @ 23:03:23

      Jag kan till stora delar hålla med V. Men de är väldigt naiva och den politik som de vill genomföra passar inte in bland vanliga människor som vill bestämma över sina egna liv och vill ha eget ansvar samt en möjlighet att påverka sin egna ekonomi och välfärd. Alla människor föredrar inte kollektiva lösningar.

      Gilla

      Svara

      • Martin
        Jul 03, 2017 @ 23:24:33

        Ibland är kollektiva lösningar bättre för alla, men naturligtvis inte jämt. Kollektiviserat jordbruk var en sådan där grej som Lenin och Stalin försökte sig på. Det fungerade inte bra. Men jag tror ändå på en hög grad av kollektiva statliga lösningar i ett samhälle. Kollektivtrafiken, skolan, vården och omsorgen. Detta får inte bli vinstdrivande för monopolkapitalister.

        Gilla

      • ulsansblogg
        Jul 04, 2017 @ 09:51:41

        De kollektiva lösningarna håller sällan samma servicegrad och kvalitet som privata lösningar. De är oftast mer kostsamma men knappast effektiva.
        Jag bryr mig egentligen bara om effektivitet och kostnader. Ägarbilden är mindre viktig!

        Gilla

  5. uppstigersolen
    Jul 04, 2017 @ 08:23:55

    Kollektiva nyttigheter som sjukvård, tåg, lokaltrafik, vägar, polis och försvar ska vi givetvis ha. De ska vara finansierade till stor del via skatter. Men, de måste vara bra, effektiva och upplevas som om man fick valuta för pengarna. Tänk dig själv att du har två lokala matbutiker. Den ena drivs av en förening som inte är särskilt duktig. Det är ostädat, varor har ofta passerat bäst före datum och personalen är snorkig. De får kommunalt stöd till hyran. Den andra butiken är ren och snygg, frukt och grönt ligger vackert upplagt och personalen är trevlig och hjälpsam. Den drivs av Kalle och han får inget stöd från kommunen. Tvärtom han gör en liten vinst och kör Mercedes. Vilken butik skulle du handla i?

    Gillad av 1 person

    Svara

    • ulsansblogg
      Jul 04, 2017 @ 09:46:39

      Jag väljer naturligtvis den butik som ger mig bäst service och helhetsupplevelse.
      Detta gäller även vår välfärd och resten av den ofantliga sektorn. Problemet är oftast att den skattefinansierade verksamheten inte håller för kvalitetskraven. Våra skatter går helt enkelt till fel saker

      Gilla

      Svara

      • tompas11
        Jul 04, 2017 @ 12:21:55

        Det är just det som vänstersidan har problem med – att vi ska tillåtas välja själva. Om vänstersidan fick som de ville, så skulle det fria valet vara avskaffat.

        Om privat vård och omsorg går med vinst men levererar en hög kvalitet, så har jag inga problem med det. Ett stort problem är dock när offentlig vård och omsorg inte levererar hög kvalitet, trots stora penningsatsningar. Detta borde politikerna fokusera på.

        Gillad av 2 personer

  6. uppstigersolen
    Jul 04, 2017 @ 17:45:30

    Vinst i välfärden gillar inte kommunister. Förlust i det offentligt drivna är dock helt OK tycker de. Varför har vi annars kommunal skatteutjämning? Vinst i privatdrivna verksamheter uppstår ofta som en följd av att de får samma ersättning som man tycker att det offentliga alternativet kostar. En privat företagare behöver inte upphandla varor och tjänster utan kan köpa dessa där de ger mest för pengarna. Så uppstår ”vinst”. Upphandling av varor och tjänster är alltså ingen garanti för att du får bästa värdet för dina pengar. Hur gör ni själva? När jag ska köpa något till hemmet så kollar jag ofta prisjämförelser på nätet. Samma vara – olika pris. Var tror ni jag köper? Skulle jag vara bunden att alltid handla i en butik så var det inte roligt.

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning