Förkasta eller nyttja religioner

 

 

LEK MED TANKEN
”Jag är pingstvän, döpt i vatten, talar i tungor och är saligt frälst. Jag sprider mitt budskap var än jag finner möjlighet. Jag är därtill kommunalråd i Malmö, ytterst ansvarig för arbetsmarknad och socialtjänst i staden. Jag använder min öppna fb-sida till att prata om min kristna tro och den särskilda inriktningen, pentakostalism, och hänvisar gärna till att jag är partibundet kommunalråd.
Jag skriver och lägger ut inlägg om hur härligt det är att vara frälst, säger; ”Guds välsignelse över er alla. Och må Jesu frid vila över er. Nu firar vi pingsten, när andens tungor föll ner över oss som tror. Det innebär att vi kommer närmare vår tro, vår familj, vår kristna församling. Som tungomålstalande blir man mer generös mot omgivningen. Vi pingstvänner gör allt för att förbättra för Malmöborna och påminns om den underbara mångfald vi har i staden. Halleluja.” Om ingen journalist gjort en grej av detta hade jag skattat mig lycklig. Det gör nog detta kommunalråd.”    Av Per Brinkemo

Kristna värderingar och då speciellt frireligiösa samfund var inte så värst populära hos partier som på 1960-talet och senare ville ha ett sekulärt samhälle. Det raljerades ofta med deras tro och vissa mer extrema kristna rörelser mer än skämtades det om. Nu har man tydligen förmåga att omfamna en ny religion som man inte kan betrakta som så värst human om man jämför med kristendomen och en del andra världsreligioner.Kan det kanske bero på ar man tror sig kunna utöka sin makt med hjälp av en ny religion precis som skede när kristendomen kom till Sverige för 1000 år sedan. Då har man nog hoppat i galen tunna för den nya religionens företrädare kan i det korta perspektivet samarbeta för att uppnå vissa positiva effekter samtidigt som man föraktar sin ”samarbetspartner.”

Religioner av olika slag har faktisk olika värde liksom olika partier, en del mer humana än andra.Det samma gäller också olika kulturer som passa bra eller mindre bra i olika kontexter. Politiker som utnyttjar olika religioner för egen vinnings skull och i sin påklistrade godhetsiver bör man syna med lupp och hålla sig mycket kritiska till,

 

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jun 29, 2017 @ 09:03:46

  Visserligen var syrianerna i Sigtuna kommun kristna men kommunens socialdemokrater ingick en överenskommelse med dem för att kunna ta över makten från moderaterna. Visst fick de alla syrianers röster men strax efter så tog syrianerna över från sossarna. Kommunalrådet flyttade till Uddevalla, korruptionen breder ut sig i kommunen och Uppdrag Granskning gjorde ett reportage om eländet. Tror någon att UG kommer att göra motsvarande reportage om hur muslimerna tar över? Titta hur det gick när MSB skulle börja granska muslimer. Nu satsar de på genusforskning istället.

  Liked by 3 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 29, 2017 @ 09:18:48

   Tack för ett givande svar med ett mycket bra exempel. MSB:s satsning på genusforskning är endast ett ”strutsbeteende” när den krassa verkligheten tränger sig på och de oantastbara blir kränkta. .MSB:s uppgift är väl primärt att synliggöra de mörka krafter i samhället som är till förfång för demokratin och ett hot mot varje
   individ och organisation i det svenska samhället anser jag..
   Mvh Olof Lundqvist

   Liked by 1 person

   Svara

  • Martin
   Jun 29, 2017 @ 10:56:26

   Det kan tyckas märkligt hur känsliga vissa är för olika lobbygrupper, ex. Israel-lobbyn och islamist-lobbyn, men det är inte så märkligt alls när man förstår socialpsykologin bakom denna lobbyism. Många arga och hotfulla ringer få förskrämda och hjärnvättar då de få förskrämda till underkastelse.

   Liked by 1 person

   Svara

   • ulsansblogg
    Jun 29, 2017 @ 11:21:15

    Därför är det av stor vikt att politiker och anställda på olika myndigheter har både pondus och integritet för att stå emot vissa grupper som känner sig kränkta när beslut eller utredningar går dem emot.
    Mvh Olof Lundqvist

    Liked by 2 people

   • Martin
    Jun 29, 2017 @ 12:34:43

    Absolut. Då får man rösta på partier med pondus som också kan välja myndighetsfolk med pondus.

    Liked by 1 person

 2. Markus
  Jul 01, 2017 @ 19:45:03

  Vad är MSB ? den religionen är en bejakande religion som man inte skämtar om för den religionen är uteslutande och segregerande inte en inkluderande religion och en envägs religion fy fan ! den förkastar och är bakåt strävande och inte upplyftande som en religion ska vara.. den manar till lydnad sån religion vill inte ja se få något grepp överhuvudtaget o inflytande !

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: