Likhet inför lagen

Två händelser ungefär lika men som fick olika resultat. Båda inträffade för ca ett halvt år sedan. Båda handlar om ett slag i ansiktet. Det ena fallet gick till rättegång  och i det andra fallet lades utredningen ner inom en vecka.

I veckan har medierna frossat i rättegången som handlade om Kent Ekroth som gav en person, i en krogkö, en örfil. Jag vet inte om det uppstod  några skador efter slaget men jag har inte hört talas om några. Naturligtvis ska ingen människa ge någon annan person en örfil. Naturligtvis förväntar jag mig att en riksdagsman har ett bättre beteende. Men … ibland kan man kanske bli provocerad en gång för mycket? Vad vet jag? Händelsen blev polisanmäld och i veckan hölls rättegången. Medierna frossade i alla detaljer. Det är bra att rätten får ta ställning till det som skedde. Ingen ska ju kunna påstå att han klarade sig bara för att han är kändis. Ingen ska heller kunna påstå att han blir behandlad hårdare för att han är riksdagsman och tillika SD:are! Därför kommer med all säkerhet denna örfil valsa runt i alla rättsliga instanser och i medierna under lång tid framöver. Dock är han redan dömd rent politiskt – iallafall enligt Mats Knutsson på TV:n.

Strax efter denna händelse inträffade en annan händelse, även den i krogmiljö men i en annan del av landet. I den händelsen var inga kändisar inblandade. Min son jobbar i restaurangbranschen och har tidigare hotats många gånger. Men vid denna händelse placerade en utländsk kvinna helt oprovocerat sin knytnäve på hans käke! Resultatet blev en sprucken läpp och 2 lösa tänder. Orsak: Han lämnade ut kläder ur garderoben och hon kom inte ihåg, i sitt berusade tillstånd, att hon redan hade fått sin jacka och att den hängde på hennes arm! Polisen kom, anmälan togs upp, arbetsskada anmäldes, upprepade tandläkarbesök, … Sonen fick leva på flytande föda en vecka tills tänderna stabiliserat sig något. Idag, ett halvår senare är fortfarande ena tanden lös. Inom en vecka lade polisen ner fallet i brist på bevis – trots att både andra kroggäster och arbetskamrater enhälligt vittnade om händelsen och trots att kvinnan hade en del liknande incidenter på sitt samvete tidigare!

Hade händelsen med min son också hamnat i rätten om någon annan hade delat ut slaget mot hans käke? Om det hade varit en svensk kvinnas knytnäve? Eller en riksdagskvinnas knytnäve?

Är det värre att någon som står i krogkön får en örfil – utan skador – än att en anställd i krogmiljö får en käftsmäll – med skador – under sin yrkesutövning?

Hur hade utgången blivit om sonen hade varit en kändis?

Det skulle vara intressant att diskutera frågan med poliserna och åklagarna. Det borde ju vara så att alla människor behandlas olika inför lagen och att alla former av våld och misshandel bedöms opartiskt och oberoende av var i landet händelsen inträffar.

Har vi likhet inför lagen?

Annonser

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. worlpresscomsite
  Jun 22, 2017 @ 10:17:50

  Hans Högqvist
  Det din son råkat ut för är grov misshandel vilket alltid ska gå till åtal.
  Men – vi har en feministisk regering som dessutom anser att människor från fattiga länder ska behandlas med silkes vantar eftersom vita har varit elaka mot dem.
  Åklagaren har begått tjänstefel.
  Det går att komma vidare men det är en tung väg att vandra eftersom riksdag, regering och myndigheter är genomsyrade av denna socialliberala ”smitta”. Lämna det och fortsätt att upplysa folk om vad som händer i landet.
  Du och din man gör ett mycket bra jobb!

  Liked by 3 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 22, 2017 @ 10:29:37

   Tack! Sonen är vuxen och har bytt arbetsplats till en lugnare miljö. Men det är många som utsätts för våld och hot i sin arbetsutövning varje dag! För deras skull måste vi gång på gång upplysa om vad som händer med vårt land.

   Gilla

   Svara

 2. Trackback: Lika inför lagen? | Petterssons gör skillnad!
 3. ruben
  Jun 22, 2017 @ 11:07:31

  Tack för det klockrena exemplet på att ”allas lika värde” är en tom floskel utan värde. Sverige är på god väg mot en mardröm, i det tysta tyvärr och regeringen slår ifrån sig och vill inte diskutera allvarliga problem.

  Liked by 1 person

  Svara

 4. sawatercolors
  Jun 22, 2017 @ 11:14:08

  För c:a 10 år sedan blev jag hotad av en patient; Akta dig så jag inte kommer ner och skjuter dig”. Polis ingrep och det planerades rättegång. Jag fick ändra redan planerad långflygning till Sydafrika, för att kunna vara närvarande vid rättegången. Annars skulle jag få viotesföreläggande på SEK2000. Jag var där, men förövaren var inte där. Han dömdes dock till 30 dagsböter á SEK100. Jag undrar hur det gått om rollerna varit ombytta!

  Liked by 1 person

  Svara

 5. salrol
  Jun 22, 2017 @ 11:51:14

  Nej! Likhet inför lagen är rent praktiskt avskaffad av PK i aktiv samverkan med rättsväsendet, påhejat av en armé av giriga jurister. Avskaffandet tillsammans med en mängd särbehandlingsregler, vilka gör etniska svenska skattebetalare till 2:a klassens medborgare, har övertagit verkställandet av lagarna i Sverige.

  Liked by 2 people

  Svara

 6. Sven-Erik
  Jun 22, 2017 @ 12:25:43

  Inte till tråden men då du Ulsan bidrar till att informera föreslår jag att du lägger till
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/ i bloggar som du läser/följer. Foliehatten är mångsidig, läsvärd och mycket kunnig.
  Vem är dumstrutarna?
  Svaret finns här:
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/2017/06/den-enda-hallbara-ekonomiska-losningen.html

  Liked by 1 person

  Svara

 7. uppstigersolen
  Jun 22, 2017 @ 13:50:24

  Vi svenskar får nog lösa våra problem som uppstår på egen hand. Inte lätt alla gånger eftersom det måste göras utan vittnen. Så som någon skriver, i din sons fall, glöm och gå vidare. Men får jag chansen att ge igen utan vittnen så kommer jag att ta den.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 22, 2017 @ 13:57:08

   Det är väl så många känner! Det är tur att vi har lagar annars hade vi levt i rena Vilda Västern. Oftast måste vi dock nöja oss med att knyta nävarna i byxfickan.

   Gilla

   Svara

   • salrol
    Jun 22, 2017 @ 14:49:55

    Lagarna! Hmmmm…..
    Hur är det egentligen med alla dessa skjutningar, rån , misshandel, våldtäkter? Rena vilda västern eller hur? M a o enligt din egen definition, så är Sverige närmast laglöst.
    Men ca 70% av brottslingarna följer faktiskt lagarna, d v s sina egna lagar i sina egna parallellsamhällen. Alltså sharia, vilken ger all rätt till muslimska män, viss rätt till deras kvinnor SAMT INGEN RÄTT TILL ICKE MUSLIMER, som dock skall svara för de ”troendes” försörjning.

    Liked by 2 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: