Hur säkra är vi i sommar?

I en  nyhetssajt från Spanien läser jag att man tar terroristattackerna, som har drabbat en mängd europeiska länder, på stort allvar. Det finns en insikt om att parametrarna sommar, turism, många människor, festivaler och liknande kan inspirera till terrordåd.

”I juli och augusti kommer det att sättas in 2.639 extra poliser från Guardia Civil och Nationalpolisen på populära turistmål för att hindra terroraktioner i Spanien. Detta är en fördubbling av sommarförstärkningen jämfört med året innan då det var 1.227 extra sommarpoliser. Detta berör bland annat Balerarerna (Mallorca, Menorca och Ibiza), Costa del Sol, Costa Blanca och Kanarieöarna.

Dessutom kommer det att finnas poliser från Frankrike, Italien, Holland, Rumänien med fler länder på plats för att hjälpa turisterna på deras eget språk i sommar. ”

Då tänker jag på det svenska Säpo som bedömer att det i dag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige. Ökningen de senaste åren har varit explosionsartad enligt Säpo. Men … Hur tacklar rikspolischefen den informationen? Sätts det in fler svenska poliser i sommar?Jag känner stor tvekan till detta oh fortsätter att läsa artikeln:

”Nu är det inte bara terrorhotet som gör att polisnärvaron förstärks, i vissa områden till exempel i Almeria sker förstärkningarna i första hand för en förväntad inströmning av båtflyktingar. I år har det vid maj månads slut redan kommit 1.257 personer vid Almeriakusten, det är mer än en fördubbling jämfört med samma period året innan.

Vissa kommuner förstärker även närvaron av lokalpoliser, till exempel så ökar Palma de Mallorca sin styrka från 35 patrullerande lokalpoliser till 92 stycken. Detta har de lyckats uppnå bland annat genom frivilliga åtaganden om ökad arbetstid på 4 timmar per skift. De kommer att patrullera till fots, cykel och till och med till häst för att framför allt bekämpa olaglig försäljning, bägarspel, drickande på allmän plats (botellón) samt prostitution.”

Spanska polisen förstärker tydligen sin närvaro i områden där man förväntar sig att båtflyktingar kommer in samt i områden där man misstänker olaglig verksamhet. Polisen kommer alltså att utöka sin närvaro med hjälp av övertid.

Vad gör den svenska polisen? Jag googlar och hittar stängda polisstationer i sommar, minskat öppethållande på polisstationer under sommaren, viss ökad närvaro vid fotbollsmatcher, samt polisbrist, volontärer och civilanställda.

”Det rapporteras om att flertalet polisstationer runt om i landet tvingas hålla stängt över sommaren eftersom det inte finns pengar till sommarvikarier. Det pratas om att Sverige lider av polisbrist samtidigt som man konsekvent säger nej till de poliser som vill återanställas.”

”Hur kan man samtidigt som man nyanställer civila resurser neka poliser återanställning? Jag har hävdat det förut och säger det igen. Det måste finnas en dold agenda som våra politiker hängivet mörkar för oss!

Det borde vara tjänstefel som politiker att prata vitt och brett om att utöka poliskåren samtidigt som de inte tar tillvara på de polisers som redan finns. Politikerna måste tillföra en rejäl summa pengar som ger lågavlönade poliser en ärlig chans att kunna stanna kvar inom myndigheten. Tillföra pengar som ger möjlighet att återanställa poliser som vill komma tillbaka.

I dag knackar ett stort antal poliser på dörren men blir inte insläppta!”

Ovanstående hämtade jag från en debattartikel. Är det så vårt polis-Sverige fungerar? Vilken agenda ligger bakom att erfarna poliser inte får jobb medan civilpersonal anställs med mycket högre lön än vad poliserna får.

Hur säkra är vi med polisbrist och med ökad närvaro av våldsbejakande extremister i vårt land? Kan civilpersonal öka tryggheten? Jag är inte orolig för egen del eftersom jag inte tänker uppsöka folksamlingar och håller mig hemma i min lilla småstad. Men … jag har ju barn och barnbarn som bor i storstäderna. Jag kan ju inte gå omkring och oroa mig för deras säkerhet. Dock vill jag inte att vare sig de eller någon annan ska drabbas.

Rikspolischefen och politikerna har ett stort ansvar för svenska folkets säkerhet. Det är bl a detta som våra skattepengar ska användas till. De missköter sitt uppdrag när de inte skärper upp vår säkerhet!

7 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Hans Nilsson
    Jun 17, 2017 @ 10:53:47

    Att våra PK politiker har ett ansvar för Svenska folkets säkerhet kan nog många skriva under på men att det skulle vara stort ser vi varje dag att så inte är fallet. Om några år kommer detta att visa sig för allt fler Pursvenskar. För att känna sig i varje fall lite säker skall man se till detta själv.

    Gillad av 3 personer

    Svara

  2. uppstigersolen
    Jun 17, 2017 @ 16:56:56

    Ju snabbare fler svenskar drabbas av detta genom att bli våldtagna, rånade eller annat desto fortare kommer vi att kunna kasta ut patrasket som regerar. Endast genom att de själva drabbas kommer många vakna upp ur drömmen att Sverige är det bästa landet på jorden. Det har varit det och jag hoppas det blir det igen men vissa människor är så insnöade att man inte tror det är sant. Att då polisen utarmas kanske är ett bevis på att patrasket inser åt vilket håll det barkar men vill inte hålla i yxan och ändra politiken. Sen hoppas man kunna komma igen när Sverigedemokraterna tagit de tuffa besluten.

    Gillad av 3 personer

    Svara

  3. tompas11
    Jun 18, 2017 @ 00:57:37

    Det handlar inte bara om i sommar, det handlar i realiteten om landets framtid. När även MSB – Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap viker ner sig efter vänsterextrema och muslimska påtryckningar, vad annat än ett förlorat land är att vänta? Som jag idogt påpekat – landet Sverige är för all framtid kört. Den som inte inser detta är både blind och döv eller håller för öronen och blundar jättehårt för man vill inget veta eller inget förstå. Sharia står för dörren och bäva månne svensken. Hör vi protester och ilska? Nej ingen reagerar och som fromma lamm till slakt fortsätter svenskarna som om inget hänt eller inget sker. Cirkulera – inget anmärkningsvärt har hänt eller sker, sov lugnt…

    Gillad av 2 personer

    Svara

  4. larslindblog
    Jun 18, 2017 @ 07:55:06

    När jag såg fotot kom jag att tänka på att Svenska poliser nu ofta är unga späda kvinnor med hästsvans.

    Gillad av 1 person

    Svara

  5. Emil
    Jun 18, 2017 @ 08:30:44

    En god gissning är att herr Eliasson tacklar detta på samma sätt som han tacklar den explosionsartade ökningen av våldtäkter, nämligen ett ökat fokus på allvarliga brott så som trafikförseelser. Körning mot rödljus samt hastighetsöverträdelser. En ökad satsning på dessa ger en högre uppklarandeprocent för antalet uppklarade brott. Det ger bättre statistik, totalt sett.

    Gillad av 2 personer

    Svara

  6. Mm
    Jun 18, 2017 @ 11:23:35

    Turista i nästan muslimfria stater i EU, Ungern, Tjeckien, Polen, Baltstaterna, Island, bra alternativ till de övriga ivriga muslim invällarländerna.

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning