Hur många mönsterelever finns det i Sverige?

Det finns artiklar som jag har svårt att ta till mig. Det är svårt att hitta en ingångsvärde. Den ena tokigheten efter den andra snurrar runt. Jag läser gång på gång, letat efter fakta som jag inte hittar, försöker förstå, tänker så att hjärnan går på högvarv och till slut förstår jag ännu mindre. Så var det när jag läste ett snyftreportage på SVT.

”I går fick Mohammed Noori ta emot diplom som mönsterelev på sin skola. I dag fick han ett definitivt utvisningsbeslut till Afghanistan. Nu höjs flera tunga socialdemokratiska röster för att stoppa utvisningarna till det krigsdrabbade landet.”

Enligt riksdagsbeslut får de afghanska ”ensamkommande barnen” stanna i Sverige tills de har gått färdigt gymnasieskolan. Migrationsverket har beslutat att denna unga man inte har asylskäl och han får inte stanna i Sverige. Nu har han alltså avslutat sina gymnasiestudier som ”mönsterelev” och fått papper på att han ska lämna Sverige senast den 26 juli.

Egentligen borde inte denna man vara i Sverige eftersom han inte har asylskäl. Den svenska mesigheten har gjort att han har fått mat, husrum, fickpengar och skolgång några år. Han är inget barn längre. I FN:s barnkonvention används ordet barn i betydelsen en människa som inte fyllt arton år. Jag kallar honom alltså för en ung man!

”– Jag vill inte lämna Sverige och flytta tillbaka, säger Mohammed Noori.”

Jag förstår honom! Ett liv i Afghanistan är nog tuffare och han måste nog försörja sig själv där. Där finns det nog inga ”fostermammor” som skämmer bort honom. Där finns inga ”tycka-synd-om-människor” som håller med och är beredda att ”driva det här till EU-domstolen”.

Varför är de afghanska ”ensamkommande barnen” så viktiga? Varför är inte de svenska ungdomarna lika viktiga? Hur många svenska ungdomar får diplom för att de är mönsterelever? Uppmärksammas de av medierna?

Vad är förresten en mönsterelev? För mig innebär det en elev som har bra betyg i de flesta ämnena, är en bra kamrat, sköter sitt skolarbete, är artig och trevlig mot all skolpersonal, …  Kan en person som bara har befunnit sig i landet ett fåtal år ha fått alla de kunskaperna? En stor del av tiden måste ju ha använts till att lära sig svenska språket och de svenska normerna. Om man på några år har lärt sig allt detta plus allt som svenska elever lär sig under sina 9 år i grundskolan plus hunnit läsa in en gymnasieutbildning – då är man nog särbegåvad! I annat fall kan vi konstatera att den 9-åriga grundskolan är bortkastad tid!

Jag är enfaldig nog att tro att den som gått i förskola, 9-årig grundskola och  gymnasiet har större förutsättningar och mer kunskaper än en person som har befunnit sig i landet under bara några år!

 

 

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. tompas11
  Jun 17, 2017 @ 00:51:18

  Bara namnet Mohammed ger mig onda aningar. Självfallet finns det svenska mönsterelever, men det är ju inte intressant för PK-media att skriva om. Det är som vanligt vinklat åt ett specifikt håll och vem är förundrad över detta? När ska det vända? Kommer det att vända? Jag är tveksam och väldigt, väldigt pessimistisk angående detta. Ska man vara realist och det bör man inte bara vara, utan det är faktiskt en skyldighet, så är min slutsats att det tyvärr är kört för landet Sverige och den svenska befolkningen.

  I horisonten ser jag mörka blåsvarta moln torna upp sig, moln som blir allt mörkare och hotfullare ju närmare de kommer. Molnen vältrar sig obönhörligt in över nejden och ett skrämmande kompakt mörker sänker sig sakta över landet och dess strävsamma befolkning. Någon viskar ängsligt i förtroende att det är Islam som breder ut sig över röda stugor, ängar, sjöar och berg. Slutet är nära förestående…

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 17, 2017 @ 08:24:47

   Det blir för mycket av all denna blinda godhet. Naturligtvis förstår jag att denna fostermamma har fått en mening i livet när hon får ta hand om, kämpa för och anmäla till EU. Men hennes godhet drabbar oss alla. Hon godkänner inte våra lagar och våra fattade beslut eftersom hon har ett egenintresse. Med andra ord är hon en fara för samhället!

   Gilla

   Svara

 2. Mm
  Jun 17, 2017 @ 11:10:21

  Låt fostermammorna följa med sin telning.
  UTAN bidrag från Sverige. Missriktad omtanke. Skicka de bidrag som de felaktigt uppburit, fostermamma och skäggebarn, till svältande människor i sin hem miljö. Det är mycket man vill här i livet och mycket är orättvist men det invällande skäggebarnet har haft semester ett par år och vem vet, han kanske kan starta någon export/importfirma i sitt hemland. Fostermamman får väl börja arbeta för en betydligt lägre ersättning och vara glad för de extremt goda intäkter som jag bjudit på.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: