Vem betalar bankavgifterna?

Samtliga svenska banker ska från och med nästa år betala en högre avgift till resolutionsreserven, alltså riskreserven om staten skulle behöva rädda bankerna. Det innebär att de svenska bankerna ska betala högre avgifter till staten från och med nästa år.

”Resolutionsavgiften kommer att trappas av från 2019. Därefter räknar regeringen med att ha en bankskatt på plats. Samma år kommer det samlade uttaget från banksektorn, resolutionsavgift och bankskatt, uppgå till tio miljarder kronor årligen fram till slutdatumet 2025. Då beräknas resolutionsfonden uppgå till 3 procent av de garanterade insättningarna.” enl SVT.

10 miljarder kr årligen! Vem betalar detta? Naturligtvis bankernas kunder. Om vi generaliserar och tänker att varje svensk medborgare anlitar bankerna dvs 10 miljoner invånare, då blir det en extra avgift på 1000 kr om året. Det är pengar som går direkt in i statskassan – alltså en ökad skattebörda för oss vanliga medborgare.

Många företag kommer att drabbas av höjda bankavgifter – det stora flertalet små enskilda företag. De kommer naturligtvis att ta ut dessa avgifter av sina kunder.

Men Magdalena Andersson och Per Bolund försöker påskina att  detta drabbar  vinster! Antingen är de naiva eller så försöker de lura oss. Jag vet iallafall att alla höjda avgifter alltid drabbar konsumenten! Det är alltid 3:dje man som drabbas när regeringen avgiftsbelägger eller beskattar!

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jun 08, 2017 @ 13:52:19

  Mja riktigt så illa är det inte. De som betalar mest till bankerna är företag och bolånekunder. Bankernas vinster ligger ju stadigt över 100 miljarder varje år och inte betalar väl du eller jag 10 000 per år till bankerna? Väljer man en nischbank för sina transaktioner och sitt sparande så är ju avgifterna noll eller minimala. Men visst, våra barn som lånat för att bo får ju bidra. Men har man lån på 2 miljoner med 1,5 % i ränta så betalar man 21 000 per år efter avdrag. Är man två om lånet så är det ju 10 500 kr per år. Något ska ju bankerna ha för att låna ut. När jag var yngre så betalade vi 18 % i ränta och även om lånen var mindre så blev det mer per år. Men visst, inflationen gjorde ju att lönen ökade så det gick ju.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 08, 2017 @ 14:54:23

   Bankerna tar betalt för alla sina tjänster. när företagen tvingas betala dessa avgifter så får ju vi som kunder betala dem i slutänden. När företaget köper tjänsten med löneutbetalningar via bank eller någon annan företagstjänst så får vi som kunder betala i form av högre priser. Når våra pensioner , sjukersättningar, bostadsbidrag, barnbidrag, studielån mm betalas ut av banken så tar de betalt för tjänsten och det dras från våra inbetalda skatter. Varje avgift eller skatt som regeringen ålägger banken att betala får vi i slutänden betala.

   Gilla

   Svara

 2. uppstigersolen
  Jun 08, 2017 @ 18:02:42

  Okej då. Bankerna tar betalt och på något sätt hamnar det bland våra utgifter. Men, varför sätter inte vi kunder press på bankerna? Alla som har ett konto i någon av de fyra stora bör omgående byta till en eller flera nischbanker. Som privatperson finns det ingen anledning att ha något alls att göra med SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken. Tappar de kunder så får de ju se över sina avgifter. Visserligen betyder det att kontoren försvinner men för egen del är jag aldrig inne på ett bankkontor. Allt (nästan) går att göra via datorn hemma. Kontanter använder jag bara för väldigt små inköp.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 08, 2017 @ 19:50:04

   Jag får inte ut min pension utan bankkonto. Den som arbetar får ingen lön utan bankonto. Jag får inte låna pengar utan att ha ett bankkonto. Jag kan inte ta ut pengar från kortet utan ett bankkonto. Jag kan inte betala mina räkningar utan mitt bankkonto annars måste jag betala en avgift för varje räkning.

   Men min bank tar inte emot några kontanter. Vi har en insättningsautomat men den tar bara emot sedlar oh då måste jag ju ha ett konto att sätta in pengarna på.

   När regeringen lägger avgifter och skatter på bankerna så kan vi inte värja oss.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: