Det är inte normalt

Ännu en gång har vi sett terrorn! Denna gång drabbade den London. Jag känner vrede och förtvivlan. Detta måste ju få ett slut! Så läser jag en rubrik: Terrorn har blivit det nya normala. Nejnejnej! vill jag skrika. Terrorn kan och ska aldrig normaliseras!

Dagens rubriker:

 • Terrordåd vid London Bridge (6 döda)
 • 1 000 skadade i Turin efter CL-final (orsak påstådd explosion)
 • Tredje dådet i Storbritannien på kort tid (33 dödsoffer hittills i år)
 • Storbrand i asylboende
 • Misstänkt mord – kvinna i 25-års åldern hittad död
 • Två gripna efter knivbråk

NEJ! Detta är inte normalt! Pingstdagen 2017 ska inte börja på detta sätt. Jag vill ju leva i en lugn och fredlig värld. Igår ilsknade jag till över:

”Natten till lördagen stals fyra brandsläckare på campingen på Gunnarsö. En av skumsläckarna tömdes på ett svanbo där en svanhona ruvade på fyra ägg.”

Det var tillräckligt onormalt och provocerande för min del. Jag är ju uppfostrad med ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad!” Det gäller allt levande på jorden. Då kan jag aldrig normalisera våld och terror. Kan vi acceptera att 1 000 människor skadas för att de TROR att de är utsatta för ett terrordåd?

Varför får då terrordåden en chans att komma in i vårt civiliserade samhälle? Jag skrev en teori om detta för snart ett år sedan ( En grogrund för terror 15 juni 2016).

”Samma sak händer i Sverige. Sju partier är upptagna med att utestänga ett åttonde parti. De påstår att de gör det i demokratins namn. Men egentligen splittrar de Sverige – vår nation! Medierna hakar på! Vi får inte vara en enad nation för vi ska vara multikulturella. I denna anda har utanförskapsområdena grott, skolresultaten rasat, kriminaliteten ökat, utanförskapet frodats, våldet ökat, vapenbrott ökat och inte minst blivit en grogrund för radikalisering!

Politiker och medier har verkat för denna splittring i Sverige. Vi är inte ett enat folk – en enad nation. Vi har splittrats i de rika (utsugarna) och de fattiga, rasister och antirasister, feminister och antifeminister, höger och vänster, onda och goda, hatare och de hatade, … Hela tiden polarisering och splittra! Är du inte för så är du emot! Ingen får vara lagom! Mitt i detta splittrade land har det bildats grogrund för ogräs -tankar och människor som inte hör hemma i västerländsk kultur!

Denna politik har förts under många år, många år – långt före Alliansens tid. Men så länge som Svensson har haft det bra och kunnat flytta ifrån utanförskapsområdena så har Svensson inte brytt sig! I takt med välfärden och reformer har vi också byggt upp nya klyftor – bidragstagare kontra bidragsgivare dvs skapat människor som blir beroende av andras ”godhet”. När Mona Sahlin yttrade: ”Det ska vara häftigt att betala skatt!” så ville hon vara en godhetsapostel som samtidigt gjorde fler beroende av hennes godhet. Hon byggde alltså på motsättningarna och utanförskapet. Därför blir hela hennes budskap – om radikalisering i utanförskapsområdena och mer resurser dit – dubbelbottnat! I ren ”godhet” och ”hjälpsamhet” skapar hon ännu större beroende.”

Jag anser fortfarande att en splittrad befolkning är en bra grogrund för terror! När makthavare är upptagna med att globalisera vår värld så kan maskrosorna sprida sina frön och terrorn kan gro. När vi diskuterar normaltillstånd då det gäller terror så är vi illa ute!

Politikerna har satt upp 0-vision då det gäller dödsolyckor på vägarna. När får vi en 0-vision då det gäller terror?

Annonser

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jun 04, 2017 @ 12:40:22

  Liknelsen med nollvisionen på vägarna är bra. Vi vet att livet innebär risker och garanterat slutar med att vi dör. Det vi vill undvika är förtidig och onödig död. I Sverige har vi varit duktiga på det, utvecklingen inom sjukvården gör att fler kan förlänga sina liv, dessutom ett gott liv. När vi nu importerar människor med en annan inställning till livet (Allah bestämmer) så får vi räkna med att vad som helst kan hända. Det är ingenting att göra åt säger de ansvariga politikerna. En kärleksmanifestation till så går vi vidare. Vi ska leva som förut säger de. På Erlanders tid behövdes inga livvakter, kanske borde politikerna göra som han gjorde! Då får de ju dessutom leva som vi andra, vi som betalar för deras ”arbete”.

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 04, 2017 @ 14:13:11

   Det finns vissa personer som inte passar in i vår svenska kontext. Det blir missförstånd och kulturkrockar oavsett vad politikerna säger. Den allra bästa kärlekshandlingen vore – för deras och vår skull – att skicka tillbaka dem till den plats de hör hemma. Här passar de inte in!

   Gilla

   Svara

 2. Martin
  Jun 04, 2017 @ 17:10:24

  Problemet är dubbelt. Det är riktigt att araberna och deras religion passar bättre omkring Mecka, men helt klart är problemet skapat av EU:s politikeradel i USA:s koppel tillsammans med Sudiarabien och Israel. För 30 år sedan fanns det ingen som ens fantiserade på att bygga Wahhabi-moské i Malmö. Vi hade Lusicabeslutet som förhindrade massiv införsel av icke-flyktingar Således kan vi också sluta upp med sådana fantasier och vrida samhällsutvecklingen rätt igen. SD är förmodligen halva delen av lösningen på problemet. SD är högerdelen av lösningen.

  Liked by 1 person

  Svara

 3. Jeanette
  Jun 05, 2017 @ 15:39:31

  Det är med stor oro och fara för hela samhället vi ser hur dessa mördare går på hela västvärldens folk nu ! var är dom kraftfulla myndigheterna och beslutsfattarna!?? har dom stuckit ner i bunkern och gömt sig?! Nä gott folk! vi måste med handkraft i våra ord och handlingar visa att vi tolererar inte detta samhällets Terroristflathet mer!! NU SKA DOM UT en gång för alla ur hela Europa!!!! så var med och gör handling av våra krav!! nu tack!!

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: