Varför har vi lagar?

För att ett samhälle ska kunna fungera krävs lagar och regler. Det krävs naturligtvis också att alla är införstådda och följer dessa. Det har egentligen inte varit några större problem med detta i vårt land. Den eller de som har brutit mot lagen har straffats. Eftersom vi har velat ha ordning och reda i vårt land så har också de allra flesta av oss följt lagarna och reglerna som är konstruerade för att vi ska kunna leva tillsammans utan några större problem.

Redan som barn satte föräldrarna och andra vuxna upp regler i hemmet och i skolan. Vi fick lära oss att gå på trafikregler, ha ringklocka på cykeln och använda lyse på cykeln när det blev mörkt.  Vi lärde oss att inte snatta, stjäla eller göra någon människa illa. Vi lärde oss att följa Svea Rikes lagar!

Konsumentlagar, Arbetarskyddslagar, Skattelagstiftning, Avtalslagar, Barnavårdslagar, Sjukvårdslagar, Socialtjänstlagar, Jaktlagar, Djurskyddslagar, Naturvårdslagar, Kemikalielagar, Bostadsnormer,  …, …. Det finns nog inte några större delar av våra liv som inte regleras av olika lagar!

Vi har också lagar som reglerar migrationen! Människor har rätt att söka asyl i vårt land. De har rätt att få denna asylansökan prövad på ett rättvist sätt. Alla asylsökare har INTE asylskäl men deras ärende prövas ändå. De som inte uppfyller kraven SKA utvisas. De har ingen rätt att stanna i vårt land. Stannar de ändå så uppehåller de sig illegalt i vårt land och polisens uppgift blir att se till att dessa personer lämnar landet.

Jag tycker att detta är helt självklara regler! Därför undrar jag varför TV4:as Nyhetsmorgons  programledare med darr på rösten låter två kvinnor gråta över ett utvisningsbeslut! En man som har hållit sig gömd under 2 år, efter avslag på asylansökan, hittades av polisen och finns nu i Förvaret i Malmö i väntan på avvisningen. Kvinnorna snyftar och programledarna sänker rösten av empati!

Jag mår illa! Jag tycker illa om när debatter hålls på snyftnivå istället för saknivå. När polisen följer tagna beslut – beslut som är tagna enligt våra gemensamma lagar – så ska INTE tycka-synd-om-kvinnor få utrymme i TV för att fördöma tagna beslut. Står dessa kvinnor över våra lagar? Varför har vi lagar om dessa inte ska följas? Hur har denne man levt och försörjt sig under de 2 år som han har gömt sig? Har han begått några brott mot andra lagar under tiden? Egentligen får vi bara reda på att vi ska tycka-synd-om och snyfta ikapp med dessa kvinnorna över att myndigheterna för en gång skull sköter sig.

Är det mediernas uppgift att ondgöra sig över myndighetsbeslut?

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bustidningen
  Maj 29, 2017 @ 11:58:21

  Ulsan – bra frågor som allt för få ställer sig…

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Martin
  Maj 30, 2017 @ 01:05:27

  Jag noterar att det inte är olagligt att snyfta och tur är väl det. Det här är naturligtvis gudibehagligt för lösnummerförsäljningen. Batiktanterna kan inte hålla tassarna borta från en sådan rubrik och de gillar det för det gör att de kan känna sig goda fastän de vet att vad de håller på med är väl förklädd ondska. Allt som väcker känslor säljer OCH det döljer verkligt stora problem som illusionisterna inte vill att vi ska debattera.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

ulsansblogg

mina guldkorn i vardagen

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

pspringare

The greatest WordPress.com site in all the land!

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

Oberoende nyheter, satir och allvar om politik, journalistik, invandring, mångkultur, islam, brottslighet, rasism, natur, livet och musik.

Tanja Bergkvists Blog

Kamp mot fördumningsindustrin

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Erling Hellenäs svenska blog

Den stora bilden och dess delar

Hexanmexan "shake my hand?"

Elefanten dog en plågsam död

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolution

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: