Går det att förhindra terror?

Nu har det hänt igen Denna gången i Manchester. I skrivande stund minst 22 döda enligt TV:n. Jag blir arg och ledsen. Det händer mer och mer ofta. Ingen tycks vilja analysera vad terror beror på .

Efter 7 april i Stockholm talades det i stället om kärlek. Händelsen benämndes som lastbilsattack. Kan verkligen en lastbil attackera? Varför inte nämna saker vi dess rätta namn? Varför inte se de onda människorna som begår dåden? Varför vill man hindra lastbilar från att köra in i folkmassor istället för att hindra människor som kan tänkas att begå terrorbrott att komma in i vårt land eller i vårt Europa?

”Här i Spanien kom nyligen Högsta domstolen med ett förtydligande när en radikaliserad våldsbejakande extremist kan utvisas. Det gällde en marockansk medborgare som dömts för glorifiering av jihad och för att inte respektera ideologisk frihet i en västerländsk demokrati.
Fallet är av stort intresse då det inte bara gäller personer som har uppvisat ett farligt beteende i handling. Även personer som i ord har glorifierat jihad.
Trots att mannen har bott åtskilliga år i Spanien, behärskar språket, har kunskap i lokala seder och har familj kan han dömas och utvisas. Eftersom han visar tecken på radikalism och inte erkänner rätten till ideologisk frihet.

De grundläggande principerna i vår konstitution vilar på social samexistens och förutom att radikal islamism och fundamentalism är ett brott är det oförenligt med integration, skriver Spaniens Högsta domstol. Intressant. Integration handlar inte bara om att behärska språket, vara rotad och ha kunskap i lokala seder. Det handlar om att respektera social samexistens och ideologisk frihet.

Besked om utvisning från Spanien under sju års tid kom 29 mars efter att den marockanske medborgaren Mounir Mourabeti 2015 dömts till ett år och tre månaders fängelse för att på sitt Facebook-konto hyllat IS insatser i Syrien och Irak. Mourabeti är skyldig till att ha förhärligat terrorism skriver domstolen.

Den spanska lagstiftningen är betydligt hårdare än den svenska skrev tidningen El Confidencial efter terrorattentatet i Stockholm. Jämfört med svenska myndigheter prioriterar inrikesdepartementet i Spanien att lokalisera och gripa personer som ska utvisas från landet.

Akilov var inte främmande för svenska myndigheter. De kände till att mannen var radikal, hade kopplingar till den uzbekiska maffian som i sin tur hade kopplingar till islamistisk terrorism och bidrog till finansieringen. Mannen vägrades rätten till asyl 2014 och fanns med på listan över personer som skulle utvisas. Men polisen visste inte var Akilov befann sig i Sverige. Först efter att han hade kapat en lastbil och dödat fyra personer.

Bland säkerhetsstyrkor i Spanien finns en uttrycklig order om att förhindra sådana fall. Det beskrivs som en ”obrytbar kedja” från det att en person i Spanien får ett utvisningsbeslut ska denne bevakas strikt och omedelbart utvisas. En person som vistas illegalt i landet och som bedöms vara en fara för allmänheten får bara inte försvinna.

I Spanien har polisen lagen på sin sida. Den är tydlig med att personer som glorifierar terrorism eller terrorstämplade organisationer ska gripas.
Fördröjning av pappersexercisen kan orsaka problem. Liksom att några enstaka tjänstemän fördröjer en process genom att peka på att Uzbekistan är en diktatur som inte garantera respekt för mänskliga rättigheter. Samtidigt som personen bara ”försvinner”.” läser jag i Svenska magasinet

Det är dags med nya tuffa tag i Sverige och resten av Europa Hur många människor ska offras i terrorns namn? Det går att blunda och tro att allt löser sig av sig själv. Om inget görs kommer våldet att eskalera!

 

34 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Mm
  Maj 23, 2017 @ 09:02:23

  Om man tror att kärlek i form av blommor på en dödskultplats förvandlar dessa dödskultmänniskor som tillåtits att inta vårt land då får man väl önska lycka till för konungariket Sveriges framtid

  Liked by 2 people

  Svara

 2. larslindblog
  Maj 23, 2017 @ 09:32:58

  Storstäder som Prag , Budapest , Warszawa , Zagreb , Krakow , Bratislava ,Belgrad , Gdansk ,(Danzig) har ingen terror och inte heller omfattande muslimsk invandring..

  Liked by 3 people

  Svara

 3. MartinA
  Maj 23, 2017 @ 09:36:30

  Ingen muslim, inget problem.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Maj 23, 2017 @ 17:07:06

   Personer som kan tänkas begå terrorhandlingar – oavsett religion – är problemet!

   Liked by 2 people

   Svara

   • MartinA
    Maj 23, 2017 @ 18:25:47

    Nej. Folk som kan tänkas begå terrhandlingar mot mig och de mina är problemet. Har du ingen lojalitet till oss svenskar och oss europeer är du meningslös.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Maj 23, 2017 @ 20:18:27

    Jag förstår inte ditt svar. Jag skriver ju att ALLA terrorister är problemet! Jag känner lojalitet till alla som sköter sig och följer våra lagar. Jag vill ha stopp på terrorn och anser att inte fler människoliv ska offras enbart för att vi ska gulla med terrorister.

    Liked by 1 person

   • MartinA
    Maj 23, 2017 @ 21:24:31

    Du vet inte ens vad lojalitet betyder. Du kommer att stå ensam i de hårda tider som kommer.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Maj 23, 2017 @ 21:57:06

    Jag förstår helt enkelt inte vad du menar.

    Gilla

  • Martin
   Maj 24, 2017 @ 14:27:57

   Det stämmer inte helt. Det finns fler religiösa extrema sekter som alltid kommer förbli ett terrorhot mot det fria demokratiska samhället. Problemet ligger snarare i den religiösa människans huvud. Även en kristen virrpanna är nämligen en potentiell radikal muslim.

   Problemet ligger hos den religiösa människan som väljer att upphöja en helig skrift eller en påves order till sanning och sedan lyda blint.

   Kristendomen är oftast inte lika farlig, p.g.a. Jesus. I kristendomen leder extremism oftast till extrem kärleksfullhet, vilket kan leda till naivt självförstörande beteende för den som inte har hjärnkapacitet att vara långsiktigt kärleksfull.

   Islam är då helt klart farligare och det visar även denna undersökning:
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/10/31/guluzar-tarhan-selvi-medverkande-i-varken-hora-eller-kuvad-ar-chockad-over-den-extrema-islamismen-i-sverige/

   Den förvirrade Norrmannen tillhörde ex. en extrem sekt med hotfulla riter kopplad till gudstro, nämligen frimureri-sekten.

   Att få ordning på islam tror jag är en ganska enkel sak om viljan finns, men viljan hos sionisterna och det militärindustriella komplexet verkar vara en helt annan, nämligen viljan till konflikter som de kan profitera på, samt viljan att krossa demokrati eller stater som värnar sitt folk, samt viljan att kontrollera folket genom religionen, därför vill de sannolikt införa islam i väst, där vetenskapligheten gjort människor alltför skeptiska till auktoriteter.

   Införseln av islam, MENA och importen av människor från Centralafrika till väst är sannolikt elitens vilja att tillbakabilda folkets intellekt eftersom demokratin hotar deras oinskränkta makt, särskilt då människor alltmer ratar de ljugande fulmedierna för alternativa och objektivare källor.

   Gilla

   Svara

   • MartinA
    Maj 24, 2017 @ 15:07:08

    Min lojalitet är inte till det ”fria” ”demokratiska” samhället utan till svenskarna.

    Gilla

   • Martin
    Maj 24, 2017 @ 23:36:22

    Är du lojal med vad svenskarna bestämmer demokratiskt?

    Gilla

   • MartinA
    Maj 25, 2017 @ 01:46:36

    Demokrati är en myt. Inget av de stora besluten de senaste 30 åren har haft folkligt stöd. Men har manipulerats igenom ändå. ”Demokrati” betyder bara vad den handfull människor soom kontrollerar media kan manipulera fram.
    För övrigt så har alla medborgare i sverige rösträtt, inte bara svenskar.

    Gilla

   • Martin
    Maj 25, 2017 @ 14:18:48

    Det där är inte sant. Människor röstar bevisligen på exakt de partier som lurar in dem i EU, fastän folket numera är starkt emot EU.

    Folket tänker även bevisligen fortfarande rösta på de partier som är orsaken till den galna massinvandringen orsakad av bl.a. Nato-vurmen och EU:s galna frihandel som gör att staten alltmer ”tvingas” radera välfärden.

    Visserligen beror de på att de låter sig luras av massmedias välkända förvillare och lögnare, men de börjar vakna nu. Även invandrare, d.v.s. nya ”svenska medborgare” som flytt diktatur och elände börjar vakna nu. De flydde oftast till Sverige för att slippa religionens elände. Jag tror inte att de vill ha Wahhabismen i sin förort lika lite som du vill det.

    Gilla

   • MartinA
    Maj 25, 2017 @ 15:38:47

    Ideologi är bara relevant mellan oss svenskar. Jag kommer naturligtvis aldrig att jobba för samma regler för svenskar och utlänningar. Jag kommer alltid att prioritera mitt vi. Universialism är en absurditet. Vill utlänningarna inte ha diktatur eller elände så får de arbeta mot det i sina egna länder. Här i sverige är de inkräktare.

    Gilla

   • Martin
    Maj 25, 2017 @ 16:49:14

    För mig handlar det om anständighet. Det finns riktiga flyktingar och invandrare som lever mer anständigt svenska liv än många svenskar.

    De har en svensk partner och barnen är riktigt svenska på insidan också. Totalt stopp eller total repatriering av rasfrämlingar, såsom NMR vill, är en alltför extrem motreaktion som jag anser skadar saken på samma vis som 7-klöverns extrema motreaktion mot SD också skadat saken.

    Det är en absurd väg, anser jag, för med den logiken skulle vi i princip försöka återställa samernas utseende … eller rentutav mammutarnas, eller som regeringen tycks vilja, alltså utrota svenskheten helt, vilket också naturligtvis är absurt.

    Den absurt obalanserade logiken håller helt enkelt inte. Alla Svenskar är på något vis flyktingar till en regn och slaskväders-tillvaro där ljus hy och blå ögon etc. visat sig funktionsdugligt i det bittra solfattiga klimatet.

    En riktig flykting har ofta arbetat mot diktatur i sitt eget land. De som arbetat för en demokratisk sekulär utveckling, men blivit mordhotade, eller liknade, anser jag är riktiga flyktingar som vi bör behandla väl för det är ett verkligt asylskäl.

    Dessa verkliga flyktingar och andra assimilerade invandrare ser givetvis med stor skräck på upprättandet av Wahhabismens moskéer som går stick i stäv med detta traditionella svenska intresse av medmänsklighet, yttrandefrihet och demokrati.

    Här i Sverige kan dessa nya svenska invandrare hjälpa Sverige mot detta fenomen OCH många av dem gör det också på olika vis. De är ex. ofta med i SD.

    Jag anser att det är med din extrema retorik som som man splittrar Sverige, försvagar Sverige, men den splittringen går svenskarna oftast inte på, tack-o-lov.

    Det nationalsocialistiska ”Svenskarnas parti” (ungefär dagens NMR) fick bara 0,07% av rösterna. Typ 0% alltså.

    Gilla

   • MartinA
    Maj 25, 2017 @ 16:52:31

    Din näst sista paragraf säger allt någon behöver veta om dig. Det är alltså jag som protesterar mot utrotningen av svenska folket som skapar splitteringen? Dåre.

    Gilla

   • MartinA
    Maj 25, 2017 @ 16:54:59

    För övrigt ligger dina värderingar och din världsbild betydligt närmare SvP och NMR än mina. Du tänker i termer av statsapparat och geografi. Helt ointressant. I ett land med starka klankulturer skapar man sin egen klan. Eller går under. Det finns ingen väg tillbaka och ditt tänkande har inte varit relevant sedan Lucia överrenskommelsen avvecklades.

    Gilla

   • MartinA
    Maj 25, 2017 @ 17:12:18

    För övrigt, du som kallar dig ”vetenskapliga partiet” borde veta att vi människor ej är gjorda för universialism? Och att hela vårt perspektiv och till och med vår förmåga till moral är gjord för att stärka vår egen grupp i syfte att tävla bättre mot andra grupper. Men oj då, vetenskap kanske inte var kul längre när den bryter mot socialismen? Ditt ”vetenskapliga partiet” tillför överhuvudtaget ingenting nytt, bara en ny version av socialdemokrati. Och socialdemokratins slutstation är precis just det vi har nu, samhällets och folkets totala förstörelse. Vilket för övrigt gäller dina vänner i NMR och SvP också, det är också bara ytterligare en version av socialdemokrati.

    Gilla

   • Martin
    Maj 26, 2017 @ 01:06:31

    Det är inte din protest mot utrotningen av svenska folket som skapar splittringen, men det okänsliga och obalanserade förslaget till motåtgärd vilket hos de känsliga kan skapa en överkänslig och långsiktigt oförnuftig, och därmed omedvetet okänslig, motposition som blir dåraktig.

    Det är s.a.s. bristen på hövlighet och balans som är den stora faran för sans och balans och helt uppenbart givetvis kan urarta i totalt kaos.

    Ur din synvinkel är kanske mina värderingar och min världsbild närmare SvP och NMR än dina vad gäller vikten av socialism i samhället och kanske tänker jag termer av statsapparat och geografi. Något slags evidens därom får du gärna presentera! Är du en arg f.d. moderat som gått med i SD i protest men blivit utkickad p.g.a. rasism?

    Det är ett intressant fenomen att du vill skapa din egen klan i tron att din klan (ras?) annars går under. Jag tror INTE att det är så. Dessutom tror jag att det finns en väg tillbaka till balans.

    Upprivningen av Luciabeslutet var naturligtvis dålig. Den genomfördes av hela 7-klövern strax efter Novemberrevolutionen (Dokumentär av Dan Josefsson). Jag skulle inte bli förvånad om det har ett samband och har orkestrerats av monopolkapitalisterna eftersom alla monopolkapitalistiska partier var med på det. Förmodligen planerades imperialismens krig och islamiseringen av Sverige redan då.

    Att Vänsterpartiet var med på det är enligt min mening mer oförklarligt eftersom de är demokratiska socialister som förmodligen tror sig vara för arbetarnas välfärd i landet. Kan de ha varit vilseledda av massmedia? Kanske av ETC?

    Vetenskapen verkar snarare visa att vi är olika på det universella planet, men jag ser inget negativt i det om man tar hänsyn till alla människor med förnuft och känsla.

    Det gör man ex. genom att man låter människor som vill uppleva andra kulturer resa och göra det, medan de som har svårt för sådant slipper uppleva detta. Resenärerna följer sedan rutter i sina guideböcker och lokalbefolkningen kan då i stort sett undvika resenärerna om de vill det.

    Det är tveksamt att hela vårt perspektiv och till och med vår förmåga till moral är gjord för att stärka vår egen grupp i syfte att tävla bättre mot andra grupper. Moralfilosofin pekar åtminstone i motsatt riktning, även i lagsporter ser man att ras inte har någon betydelse för gruppkänslan.

    Det är min uppfattning än så länge att vetenskap leder till mer socialism än vad vi ser i världen idag, samt mindre monopolkapitalism och en sundare och mer balanserad hederlig reglerad kapitalism som kommer i balans med långsiktigt riktig ekologi vilket betyder återgång till nationalism och allt mer lokal handel.

    Det är min uppfattning att dagens s.k. “socialdemokrati” i princip är tvilling med ren fascism, d.v.s imperialism och monopolkapitalism, men att detta inte är inom begreppet “socialdemokrati” i dess originalmening.

    S har sannolikt utsatts för en infiltration och en kupp, vilket lett till samhällets förstörelse och det är därför de sannolikt inte kommer ha någon framtid som EU-vurmande Nato-vurmande riksdagsparti.

    Gilla

   • MartinA
    Maj 26, 2017 @ 11:32:22

    Generell välfärdsstat leder till att folkets lojalitet flyttas från varandra till staten. Korporativism leder till att statens inflytande genomsyrar allt, det tränger undan hela det civila samhället. Det uppstår en situation som bara väntar på att utnyttjas. SD är för övrigt bara ytterligare en inkarnation av socialdemokratin.

    Evolutionen av förmåga till moral indignation och dylikt som ingår i ett komplicerat moralsystem rent biologiskt har uppstått för att kunna forma större och mer komplexa grupper. I syfte att tävla mot andra grupper. Om en fixerad mängd resurser såsom jaktmarker och möjligen fält och betesmarker. Följaktligen är universialism absurd. Det är litet komiskt hur ni socialister inte har någon som helst förmåga att förstå hur evolutionen fungerar och vad människan är. Och hur ni ständigt hittar på nya termer för att kunna plundra resurser från andra när er socialism har straffat ut sig en gång till. Först kallade ni er kommunister och socialister rätt och slätt. Efter murens fall började ni kalla er socialliberaler och dylikt. Jag får säga att ditt påhitt med att kalla er ”vetenskap” är fantasifullt. Men samma gamla elände.

    Gilla

   • MartinA
    Maj 26, 2017 @ 12:43:58

    Apropå etnicitet och socialism så är en icke homogen sossestat en fantasi. Eller en orgie i våld och förtryck såsom i USSR. Solidaritet är en funktion av släktskap. Men rent generellt är det en instabil samhällsmodell att dela ekonomiska resurser med främlingar, för att solidaritet ska kunna fungera måste du träffa de du delar resurser med regelbundet. Den centraliserade sossestaten var omöjlig från början.

    Gilla

   • Martin
    Maj 26, 2017 @ 14:23:09

    Riktigt. Generell välfärdsstat leder till att folkets lojalitet flyttas till folket självt (folket blir staten).

    Riktigt. Riktig korporativism baserad på riktig demokrati leder till att folkets vilja genomsyrar allt, men den tränger INTE undan hela det civila samhället, men blir istället mer civiliserat, enligt min egen mening, i alla fall om folket mediterar rikligt och använder sunt förnuft och känsla på ett långsiktigt sätt och tänker flera generationer framåt.

    Beviset att kapitalismen fungerar dåligt är kapitalismens uppträdande i världen, imperialismen, monopolkapitalismens korruption, den olagliga statsterrorn mot fungerande samhällen, stödet av proxy-terrorism etc. etc.

    Visserligen skulle man kunna kalla SD för ytterligare en inkarnation av socialdemokratin, men det är inte riktigt sant, men nästan. De ligger socialpolitiskt höger om de gravt högervridna och EU-positiva och imperialistiska s.k. “socialdemokraterna” och vänster om Moderaterna, enligt Jimmie Åkesson. SD säger sig vilja samverka med Moderaterna. Det gör dem snarare till en slags reinkarnation av typ Kristdemokraterna, anser jag. Gör inte du det?

    Man kan som forskare studera förmåga till moral och indignation och dylikt som ingår i ett komplicerat moralsystem hos apor. Det är förmodligen rent biologiskt effektivt och har gynnat större och mer komplexa grupperingar i gemensam överlevnad.

    Desto större grupp som samverkar desto effektivare blir den naturligtvis, ända tills tillväxten av gruppen blir så stor att storleken i sig självt skapar bekymmer i balansen med naturens förmåga att producera den näring som individerna behöver, d.v.s. människans absolut största bekymmer arkeologiskt, matematiskt och biologiskt, d.v.s. öken-tendensen och utrotade arter i dess fotspår, något som Vetenskapliga partiet inte enbart insett, men har en sammanhängande politik för att stävja, till skillnad från ALLA kända politiska partier i HELA världen… märkligt nog. Ja. Vi är faktiskt förvånade.

    Allt som drivs in absurdum och blir obalanserat blir således, helt riktigt, absurt. Endast Vetenskapliga partiets nivåer ter sig balanserade, anser jag, med det vetenskapen har vid handen.

    Det är riktigt att socialismen straffat ut sig i plundringen av naturresurser, ex. torrläggningen av en mycket stor sjö för att odla bomull i Sovjetunionen, men det är exakt samma plundring som kapitalismen idag utsätter vår miljö för. Således är bekymret ett helt annat, nämligen oförmågan att förstå den exponentiella funktionen och dess konsekvenser…

    ”Den mänskliga rasens största tillkortakommande är vår oförmåga att förstå den exponentiella funktionen.”
    / Albert Bartlett (https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-population-2/)

    …nämligen att tillväxt, fördubblingen av fördubblingen i evigheten, är absurd. Vetenskapliga partiet har förstått det, ev. Kina, även om t.o.m. det verkar tveksamt när de alltmer försmutsar sin miljö.

    Det är helt klart lite tragikomiskt att även de flesta socialister inte har någon som helst förmåga att förstå hur evolutionen fungerar och vad människan är och hur vi måste leva för att rädda civilisationen, d.v.s. inte göra om samma misstag som andra civilisationer redan gjort, men kapitalisterna är precis lika tragikomiska som socialisterna, tyvärr.

    De som slutat kalla sig socialister eller kommunister efter att sovjetunionen demokratiskt beslutade att upplösas är idag ofta de facto fascismens, imperialismens och monopolkapitalismens tvillingar, även om de inte verkar vilja kännas vid detta faktum. Detta är naturligtvis pinsamma individer. Vi tycker synd om dem och deras terror och statsterror-offer. De vet inte vad de gör. Snart är de kanske offer själva.

    Vi i Vetenskapliga partiet tillhör bevisligen INTE samma gamla elände.

    Vad för orgie av våld och förtryck talar du om i Sovjetunionen? Stalins paranoida utrensningar av detta samhälles fiender?

    Solidaritet kan vara en funktion av släktskap, helt klart, men även av hur människor tänker.

    Jag kan hålla med om att det rent generellt kan vara en instabil samhällsmodell att dela ekonomiska resurser med en fascistisk sekt som inte delar gemensamma grundläggande värderingar med den egna gruppen, men politiskt försöker förstöra den kultur där de invaderat.

    Jag håller dock inte med om att solidaritet inte kan fungera internationellt och balanserat genom riktade långsiktigt hållbara bistånd. Den välviljan finns hos de flesta, även om den drivits till naivitet i Sverige. Utplånar man sig själv och installerar en sekt som skapar öken vart helst den drar fram finns det naturligtvis inte längre någon vilja att hjälpa kvar.

    Jag håller med dig om att den centraliserade sossestaten visade sig vara omöjlig, Olof Palme själv såg sannolikt tendenserna inom sitt sosseparti. Därför sade han sannolikt följande:

    ”Historien ger många exempel på att demokratin krossats av människor som sagt sig kämpa för ”verklig demokrati” och ”folkets egentliga mening. Insikten härom kan leda oss till en försvarsposition som döljer att demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva. Diktaturer bjuder ett maskineri av lydnad, slutet och till det yttre väloljat. Demokrati bygger på lojalitet, öppenhet och pulserande liv. Den måste därför ständigt vinnas på nytt.”
    / Olof Palme

    Sossarna kämpar inte längre för demokrati, men för EU mot demokratin, de följer inte folkviljan, men motarbetar den. Det är därför jag startade Vetenskapliga partiet & Valsamverkanspartiet, för att vitalisera demokratin och vinna den på nytt. Välkommen med ditt borgerliga parti!

    Gilla

 4. uppstigersolen
  Maj 23, 2017 @ 17:09:11

  Sjuklöverns kvartsfigurer begriper inte detta. De måste bort. Gärna till ett land de gillar. Saudi, Palestina, Iran, de gillar ju dessa länder. Fyll ett Herkulesplan, fråga vilka som vill ha fallskärmar och öppna akterluckan och stig, vips är problemet löst. Sen frågar vi, någon mer som önskar en resa?

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Maj 23, 2017 @ 18:04:46

   Det är konstigt att den lösning som du och jag har på problemet verkar vara så enkel. Men politikerna verkar inte vilja ta till sig den lösningen. Det är bättre att ha kärleksmanifestationer.

   Gilla

   Svara

 5. tompas11
  Maj 23, 2017 @ 20:48:58

  Alla terrorister som urskiljningslöst dödar och lemlästar privatpersoner, som vi sett i Sverige, Frankrike, Storbritannien, Belgien m.fl. länder är problemet.
  Dessa terrorister har ett gemensamt och det är inte att de är jehovas vittnen eller är kristna. Den som inte förstår vad terroristerna har gemensamt och vad som driver dem, har mycket att läsa och lära.

  Liked by 3 people

  Svara

 6. Martin
  Maj 24, 2017 @ 14:45:02

  Tänk efter själva! Monopolkapitalisterna bombar sönder hela Mellanöstern, profiterar på vapenförsäljningen, profiterar på asylbaronsindustrin, profiterar på återuppbyggande och profiterar på de lån de ger. De ger sig t.o.m. på demokratin Syrien med både statsterrorism och terrorism.

  IS, som monopolkapitalismen samverkar med, kommer då plötsligt på den briljanta idén att attackera helt omedvetna människor som inte tagit de galna och odemokratiska besluten som idiotin beror på, MEN att INTE attackera de som är direkt ansvariga?

  Varför inte då? Vem gynnas? Monopolkapitalismen givetvis.

  Terrorismen är sannolikt till 95% orkestrerad av CIA, men de använder naturligtvis IS (som de stöttat) och religiösa virrpannor för att få till terrorn. Terrorismen föder det panikartade tillstånd som monopolkapitalisterna behöver för att kontrollera folket och avleda uppmärksamheten från sig själva.

  De verkliga terroristerna går i kostym och slips och vurmar för Nato och fyller tidningarna med sina floskler.

  En riktig terrorist som vill hämnas dödade familjemedlemmar i väst kommer garanterat sikta betydligt bättre och dessutom få allas våra applåder för den fred det kommer leda till när politikeradeln plötsligt inser sin belägenhet och istället börjar arbeta för fred på riktigt istället för att slicka monopolkapitalistiskt arsle.

  Gilla

  Svara

  • tompas11
   Maj 25, 2017 @ 00:40:58

   Martin, vad går du på för imbecilla droger som gör att du flummar ut totalt? Läs koranen så kanske du fattar vad det handlar om!

   Liked by 1 person

   Svara

   • Martin
    Maj 25, 2017 @ 14:10:53

    Jag tror att terrorismen helt klart utförs av religiösa virrpannor som lurats av sekteristiska imamer (ev. präst från frimurarorden i det norska fallet) och visst har jag läst citat ur förvirrade sekteristiska skrifter.

    Det är f.ö. helt uppenbart att det är religiösa virrpannor ur sekter som utför dåden, men vem gynnas? Cui Bono?

    Ronald Reagans f.d. rådgivare Paul Craig Roberts om terrorismens källa:

    ”Tänk på detta mer generellt! Muslimer har varit under utländsk ockupation under en mycket lång tid. De är medvetna om att de inte har någon kontroll över ”sina” regeringar. Vissa av dem är medvetna om att européer och amerikaner inte heller har någon kontroll över sina regeringar. Precis som muslimer i Palestina inte håller Halper ansvarig för Israels mordiska politik gentemot palestinier, vilket vett har det då för muslimer att hålla olyckliga européer och amerikaner ansvariga för den elaka politiken från USA:s och Europas regeringar?

    Om du tänker på detta, kan du se varför det är misstänkt att ”muslimsk terrorism” begår handlingar endast mot oskyldiga, som inte har något inflytande över regeringspolitiken och inte mot de ansvariga tjänstemännen.

    Om muslimska terrorister är så sofistikerade att de kan komma undan med tillställningar som 9/11 och lastbilsanfallet i Nice, så är de tillräckligt sofistikerade för att förstå vilka deras riktiga fiender är. De vet att fienden inte är fransmännen som njuter av en kväll på franska gator.

    Som jag tidigare har observerat är de främsta neokonservativa kända från sina höga positioner i George W. Bush och Obama-regimerna. Deras ansvar för åren av USA:s invasioner, bombningar och förstörelse av miljontals muslimska människor är välkänt. Ingen av de neokonservativa har något skydd. Ändå har det aldrig varit en terroristattack mot någon av dem.”

    Enligt Your News Wire tror Putin att 95% av terrorismen orkestrerats av CIA:
    ”Putin smällde näven i bordet och utropade: ”Om CIA har ryskt blod på sina händer, kommer de alltid att ångra att de väckte den ryska björnen från sin fredliga slummer”, enligt källor nära presidenten. Putin lovade att satsa extra kraft på utredningen av terroristattacken.

    När en medhjälpare frågade hur han visste att siffran 95% var korrekt förklarade Putin, enligt uppgift, att när det gäller hur världen styrs är allt inte vad det verkar. Putin hävdar att CIA är en skurkaktig organisation och ”ett uttryck för viljan hos världens oligarki och deras vision för en ny världsordning.”

    Enligt James Corbett är de som utför själva dåden med stor sannolikhet radikaliserade muslimer, men han tror med gott underlag att det är andra intressen som ligger bakom. Han menar att vi bör följa pengarnas väg och vem som gynnas:
    ”försvarsdepartementets [USAs] egen undersökande generella inspektionsrapport för verksamhetsåret 1999 noterade att försvarsfinansredovisningstjänsten hade processat $7.6 biljoner av bokföringsposter på avdelningsnivå under det året. Av detta belopp kunde endast $3.5 biljoner redovisas ordentligt. $2.3 biljoner i transaktioner förvanskades för att få de inmatade uppgifterna i balans, gicks igenom utan ordentlig dokumentation eller fabricerades helt och hållet. Inspektinonsgeneralens kontor undersökte inte ens de andra $1,8 biljonerna i transaktioner eftersom de ”inte hade tillräckligt med tid eller personal för att granska” dem.”

    Dagen efter var detta glömt av alla medier. Varför? WTC 911 inträffade den dagen och plötsligt hade alla glömt bort vad dessa pengar tagit vägen. Att just det kontoret som utförde utredningsarbetet träffades av ett flyg eller en missil och utraderades verkar inte vara Youtube-konspirationsteoretikernas huvudfokus …märkligt nog…

    Gilla

  • uppstigersolen
   Maj 25, 2017 @ 17:58:15

   Ja kära Martin. Ibland undrar jag vilken värld du lever i? Inte samma som de flesta av oss andra uppenbarligen. Inte för att jag är särskilt förtjust i Calle Bildt men han myntade uttrycket att kalla en spade för en spade. När terroristdåd sker i den civiliserade världen så kan man vara nästan 100 % säker på att det är en muslim som varit framme igen. Att hävda att det är en ensam galning är något som politiker och skräpjournalister får fortsätta med. Vi som har alla hästar hemma fattar vad som hänt. Slutsats: byt ut alla sjuklövernissar och skicka hem muslimerna. Tar vi bort bidragen så kanske de åker frivilligt. Sen får vi se till att polis och kanske militär slår ner alla försök av dessa sunkiga patriarkala män att hämnas på oss.

   Gilla

   Svara

 7. Martin
  Maj 26, 2017 @ 01:27:12

  Alla vill göra sig av med jihadisterna, även sekulära muslimer. Även många troende muslimer. Även jihadisterna själva vill nå himmelriket. Låt oss bevilja alla(h)s vilja först och främst!

  Gilla

  Svara

  • tompas11
   Maj 26, 2017 @ 10:31:27

   Nej Martin, du har fel.
   Hur många muslimska företrädare har du hört ta aktivt avstånd från terrorhandlingar, våld och hot i sin religions namn?

   Gilla

   Svara

   • Martin
    Maj 26, 2017 @ 13:29:08

    Det är sant. Jag har inte hört dem, men jag betraktar heller inte mainstrem-medierna. Jag äger ingen TV.

    Jag är övertygad om att det finns massvis med muslimer som tar avstånd från terrorism om du letar lite på olika muslimska forum. Att de inte kommer fram i monopolkapitalistiskt/sionistiskt ägd/styrd media är naturligtvis inte märkligt.

    Jag uppskattar att muslimerna procentuellt sett ändå ändå är något fler än de svenskar som tar avstånd från Sveriges statsterroristiska partier som stödjer Nato-samverkan, stöd till olagliga s.k. ”moderata rebeller” (IS), samt vapenförsäljning till Saudiarabien.

    Rent statistiskt ser det naturligtvis illa ut för muslimerna, men det gör det även för svenska folket. Ungefär samma procentuella siffror gäller stödet för partier som är för Nato:s, USA:s Israel:s och Saudiarabiens olagliga stöd till den olagliga statsterrorismen och den olagliga utländskt inhyrda terrorismen mot Syrien.

    Jag är emot alla former av terrorism, men hur många i Sverige är det i realpolitiken när de röstar? Inte många.

    Hur många svenska ledare tar aktivt aktivt avstånd från dessa terrorhandlingar, våld och hot i monopolkapitalets namn? Jag gör det, men inte många andra.

    Gilla

 8. tompas11
  Maj 26, 2017 @ 17:17:24

  Jaha så din egen hemmasnickrade slutsats är alltså att det är styrd medias fel att muslimerna inte hörs när de tar avstånd från terrorhandlingar?
  Det är inte medias fel.
  Anledningen till att de inte tar avstånd från terror står att läsa i koranen och i haditherna.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: