Största möjliga tystnad – vecka 20

Under denna veckan (vecka 20) som snart är över har det hänt en mängd saker i Sverige. En del av dessa har nästan blivit vardagsmat. Men andra …får stora delar av befolkningen att lyfta på ögonbrynen medan medier och makthavare sätter ytterligare ett lås på åsiktskorridoren.

Om vi börjar med den banala vardagsmaten så har vi haft en del bilbränder, bränder på asylboende eller bredvid asylboende, narkotikabrott, misshandel, våldtäkt, mord, skjutningar, … men medierna väljer att göra en följetong av mordet på lilla Kelvin för a 20 år sedan. Det var naturligtvis en tragisk händelse för alla inblandade. Jag tror inte att vi kommer närmare sanningen så här lång tid efter. Men mediernas tjat väcker upp många upprörda känslor. Till vilken nytta?

Men det har ju hänt så mycket mer den senaste veckan. Mats Qviberg talade i en lång intervju om sina planer för Metro. Genast rycker vänster kolumnister ut och meddelat på twitter att de inte tänker skriva mer i Metro. Journalister kommer springande som stödtrupp och DN och TV4 blandar sig i leken . Mats Qviberg tvingas pudla om att han visste inte vad det var för tidning som intervjuade honom . Han trodde att det var en invandrartidning. Ville han ha Chang Frick som ”husblatte” eller var det bara en krystad förklaring för att gå övriga medier till mötes?

En annan stor sak som hände var Svenska Institutets massblockning av 12 000 svenska  och internationella twitterkonton i förebyggande syfte. Vissa åsikter ska inte kunna lyftas! Bland de blockade fanns ju Tim  Pool, Bill Gates, Israels ambassadör och några journalister från högersidan samt riksdagsledamöter. De flesta hade aldrig eller någon gång för många år sedan skrivit på SI:s officiella twitterkonto! Jag skrev mer om detta den 17 maj – Människor som jag inte har något gemensamt med. En myndighet som låter en privatperson använda sitt privata blockningsregister! Hur kan en myndighet göra något sådant? Generaldirektören har godkänt detta och har ansvaret. Men regeringen och medierna håller tyst. Varför? Hur många fler myndigheter använder sig av åsiktsregister? Nu har SI raderat registret. Men omfattas inte detta av offentlighetsprincipen och ska diarieföras? Vi har nog inte sett det sista i frågan och det borde ske en hel del förändringar i SI:s arbetssätt och bland dess personal. Men det råder största möjliga tystnad!

I veckan som gått har Jimmie Åkessons hus blivit utsatt för äggkastning, raket beskjutning och någon eller några försökte att ta sig in i huset. I huset fanns hans sambo och 3-åriga son. Vad är det för odemokratiska krafter som gör något sådant? Vad hade hänt om någon partiledare från de övriga sju riksdagspartierna hade utsatts för detta? Hade medierna varit lika tysta?

”Talk shit, get shot” och ”Skyll dig själv” skrev TV4-journalisten Christoffer Eriksson på Twitter om attacken på Jimmie Åkessons familj. Dessutom skrev han att Jimmie Åkesson med partikamrater ”är en bugg i systemet som ska rättas till”. Men journalistkåren sluter sig tätt samman. Största möjliga tystnad!

Istället låter man en grekisk-rumänsk journalist gråta ut för att hon inte blev tillfrågad som programledare för SVT:s nya morgonsatsning. Det skrev jag om igår – Mångfald. SVT Opinion lät igår kväll Rossana Dinamarca tala ut om allt hat hon har varit utsatt för – men nämnde inte tröjan som hon hade i riksdagen med texten ”SD=rasist” eller hennes ord ”Du är inte min talman”. SVT låter alltså en mobbare beklaga sig!

Stefan Löfven skrev igår på sin FB-sida:

”I dag finns förskolan som är en fantastisk möjlighet för barnen att vistas i en stimulerande pedagogisk miljö och för föräldrar att under småbarnsåren fortsätta sitt yrkesliv på det sätt man önskar.”

Detta skrev han angående Förskolans dag samtidigt som han berättar att hans mamma var hemma med honom när han var liten. Men han nämnde ingenting om det som har hänt i Sverige under veckan. Däremot såg jag en intervju med honom i Aktuellt angående fixade fotbollsmatcher. Enligt honom fick inte sådant förekomma. Men det finns kanske andra mycket viktigare saker som han borde uttala sig om?

Vad har då alla medier ägnat sin vecka åt förutom Kevin? Eftersom de har valt att inte nämna väsentligheter som händer i Sverige så måste de ju lyfta den gamla följetongen om Trump. Varje dag hittar de på nya avsnitt – men jag orkar faktiskt inte lyssna på det mer!

Svenska medier borde ägna sig mer åt det som händer i Sverige. Det är ju i den världen som vi lever. Jag gillar inte när svenska medier använder sig av: ”Största möjliga tystnad!”

 

 

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Maj 19, 2017 @ 17:10:53

  Eftersom man från MSMs sida inte vill ha fler dissidenter som lämnar åsiktskorridoren och går över till alternativmedia så kör man sitt vanliga race: Lets dance, Läckberg gråter ut, trams och flams. Pöbeln ska vaggas till söms.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Maria L.
  Maj 19, 2017 @ 20:57:18

  Något jag lagt märke till genom åren jag följt både MSM och alternativ media är: Om något speciellt som händer i Sverige, som t.ex. attentat mot Sverigedemokrater, eller en gängvåldtäkt (där 99.9% av gånger är utförda av utomeuropeiska invånare), så dyker det upp något som MSM alltid kan rikta sin energi på.

  Se hur MSM beter sig när det händer en naturkatastrof nånstans i världen (vilket förstås ska rapporteras om), men som MSM smäckar upp och skriver metervis om i ett par veckor, då slipper man nämligen skriva om större saker som händer inom landets gränser oavsett vad det nu kan finnas, då kan man på nåt vis vissla iväg en liten notis och så går man säker, för man har ju skrivit tre rader om det.

  Om ni inte litar på mig, kolla hur media beter sig nästa gång det händer en större grej ute i världen (kan vara en naturkatastrof eller olycka)… och kolla hur de tar upp läget som vårt land befinner sig i.

  Jag hörde i morse på lokalradion för Örebro att Lindesberg helt plötsligt går back 12 miljoner och detta p.g.a. statens migrationsverk slutat betala ut pengar och det lät på personen som snackade att ”Det haaaade vi inte en aaaaaning om”!! men det var bara på en av lokalrapporteringarna som jag hörde under förmiddagen, så det var väl en sån där förbjuden rapportering.. Ungefär som: ”Vi har faktiskt rapporterat om det…. FAKTISKT!!”

  Men när det handlade om Indianerna i Kumla och deras ekonomiska struligheter, det kunde de tjata om både på nyheterna och där i emellan…

  Det är skillnad på nyheter och nyheter…

  Nåja, jag är inte bitter… det är fredag, jag har en vingrogg och fått min gräsplätt klippt av hyresvärden (förmodligen för att min gräsplätt inte har några synliga gränser till ytorna som ska klippas av hyresvärden)… katten är mätt o belåten… så nu tänker den här damen roa sig med att glo på UFO-filmer på Youtube (för de verkar mer verkliga än vad verkliga livet är när man lyssnar på svenska politiker och MSM.

  Hoppas att ni har en underbar helg.
  Hälsningar Maria L.

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Maj 19, 2017 @ 21:52:42

   Det är inte bara i din kommun som man har blivit tagna på sängen. Staten har beslutat att alla dörrar skulle vara öppna. När det sedan var fullt i landet så sa staten ifrån att nu var kommunerna ansvariga att skaffa boende och skolor och lärare samt att betala ut försörjningsstöd. Statens finanser blev bra men kommunernas blev urusla. MSN vill inte berätta om detta. Istället får Magdalena Andersson tala om att det går så bra för Sverige!
   Ha en trevlig helg!

   Gilla

   Svara

   • Maria L.
    Maj 19, 2017 @ 22:55:22

    Mycket kan jag tro om våra politiker oavsett om de är på kommunnivå eller på riksnivå – men jag vägrar tro att de är så blåögda som de vill få oss att tro att de är – de vet mycket väl vad som sker i landet, men så länge de har de stora medierna med sig så kan de bluddra på om vad farao som helst… mata på med lite ”Så ska det låta”, ”Idol”, ”På Spåret”, m.m. så är svensken glad och nöjd.

    Pratar jag med vissa folk i min bekantskapskrets så blir jag mörkrädd, det är ”hjälpa allt o alla, vi är rika, vi har råd” o.s.v. Men när jag säger att de kanske kan ta in några som behöver boende för de bor ju själva i stora villor där flera rum bara fungerar som förråd… men se det går inte för att de behöver ju platserna själva..

    Då skakar man bara på huvudet, tar ett par steg tillbaka och hoppas att man inte möter dem en vacker dag när tungan verkligen slinter. För då skulle det förmodligen komma haranger som skulle få en snögubbe i Sibirien att bli kolsvart. Och jag tycker inte om att bli en sån person även om vissa människor kanske skulle behöva det… men jag vill inte bli sådan.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: