Vem ska anpassa sig till vad?

Under hela mitt liv har jag anpassat mig till omvärlden. Jag lärde mig tidigt att följa de etiska normer som finns i vårt samhälle. I söndagsskolan (när jag var 5-6 år) sög jag girigt till mig alla liknelser. Jag ser fortfarande bilder framför mig, av den barmhärtige samariten eller när Jesus delar på brödet och fiskarna så att de räcker till alla. Nej , jag blev inte religiös – kallar mig hellre för ateist. Men de etiska normerna ställer jag upp på.

När jag började skolan anpassade jag mig till skolans normer. Jag var artig och uppförde mig väl. Det enda uppror som jag gjorde var när jag skolvägrade efter 3 veckors skolgång. Jag – som kunde räkna, skriva och läsa redan långt innan jag började skolan – tyckte att skolan var tråkig. Min nyfikenhet fick ingen stimulans. Men efter mors samtal med rektorn så fick jag fler  extrauppgifter som stimulerade min hjärna. Stackars småskolefröken! Jag räknade ju ut min bok innan de andra hade hunnit en sida och jag krävde ständigt nya svårare uppgifter. Men jag lärde mig självständigt tänkande och att man inte alltid behöver anpassa sig.

Jag gick tidigt in i föreningslivet – Unga Örnar och SSU. Som vuxen har jag fortsatt med en mängd ideella föreningar typ Hem och Skola och diverse samhällsföreningar men även amatörteaterföreningar eller andra kreativa föreningar. Inom föreningslivet måste man hela tiden anpassa sig till andras viljor – ge och ta. Det är så som demokratin fungerar. Jag fortsatte dock att tänka självständigt och att kasta mig in i nya projekt.

Inom arbetslivet har jag tvingats att anpassa mig till arbetsgivare och arbetskamrater. Det har aldrig varit några problem. Jag har ju alltid varit den barmhärtige samariten. Det är jag som har ställt upp på de orättvist behandlades sida – även om jag själv har drabbats av repressalier för det. Jag var problemlösaren och villig att åta mig uppgifter som andra inte ville ha eller klarade av. Jag har alltid varit hjälpsam och omtyckt av de flesta.

Politiskt sett har jag haft svårt för att hitta hem. Det finns och har inte funnits något parti som jag är beredd att anpassa mig till. Det finns många politiska frågor som är viktiga för mig t ex skolan. Men jag tycker inte att något parti tar tag i de viktiga frågorna. De är helt enkelt populistiska hela bunten. De diskuterar helst småproblem som är lätta att lösa. Men de vill inte tala om de stora problemen som kräver ett omfattande och långvarigt engagemang. De stora frågorna ger inte de politiska partierna fler väljare.

När de etablerade partierna har fått konkurrens så haglar invektiv från deras munnar istället för lösningar. Etablissemanget vill inte anpassa sig till folket. De anser att folket ska räta in sig i deras led. Gör de inte det så kommer man med förbud. De hävdar bestämt att vissa organisationer ska förbjudas. Vilka? De extrema. Vad är extremt? Kan en stor del av befolkningen vara extrem? De hävdar vidare att Yttrandefriheten inte ska omfatta extremister. Men vem är extremist? Är det jag som ställer upp på alla människor? Är det jag som tycker att alla människor ska fä yttra sig – men vi behöver inte lyssna på dem eller ta till oss budskap som vi inte gillar? Jag tror inte att det går att lösa problem med förbud. Tvärtom! Förbud skapar nya problem.

Att inte anpassa sig till något som inte är bra för landet och dess invånare kallar jag inte för extremism – snarare sunt förnuft. Att tala om för etablissemanget att de tänker fel är nödvändigt. Men mitt enda vapen är orden: skrivna eller muntliga. Jag kan aldrig under några omständigheter acceptera våld! Jag kan inte heller acceptera lögner och invektiv om andra människor. För mig är det viktigt att skilja på sak och person. Men personer som vräker ur sig person påhopp och invektiv betraktar jag som mindre vetande. Politiker och andra offentliga personer som vräker ur sig dumheter ska bemötas med saklig kritik!

Jag tror på demokrati och yttrandefrihet som omfattar alla!

Vem har anpassningssvårigheter – etablissemanget eller självständigt tänkande människor?

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Maj 13, 2017 @ 16:13:34

  Ja men nu har det kommit nya människor till Sverige. De har annorlunda tankar och idéer. De ska dock inte behöva anpassa sig till vårat sätt att vara. Vi ska anpassa oss till dem eftersom vi alltid varit bra på att anpassa oss.
  För egen del vägrar jag absolut att anpassa mig till lågbegåvade barbarer. Anser man att kvinnor inte är värda mer än hälften av en man, att man inte kan ta kvinnor i hand och att man måste ha skilda badtider på det kommunala badhuset så säger jag – välj ett annat land att åka till. I Sverige är kvinnor och män jämlikar och så är det. Att jag dessutom ska försörja dessa figurer ser jag som extremt provokativt mot alla strävsamma svenskar.
  Varför sjuklöverns politiker vill svenska folket så illa begriper jag inte.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. Martin
  Maj 13, 2017 @ 17:29:01

  Vad anser du är de viktiga tre viktigaste frågorna?

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Maj 13, 2017 @ 19:41:07

   De allra viktigaste frågorna för mig är:
   1. Skolan – Bra utbildning är viktig för en bra framtid. Barnen har rätt att kräva en fungerande skola.
   2. Vård oh omsorg. Alla ska ha rätt till en dräglig tillvaro även om de blir sjuka, handikappade eller dementa.
   3. Minskat skattetryck så att var och en själv har mer pengar. Då får vi valfrihet och kan själv prioritera det som känns viktigt.

   Jag vill inte betala till politikers rumlande med mina pengar!

   Gilla

   Svara

   • Martin
    Maj 13, 2017 @ 23:31:14

    Det låter som om de två första punkterna är i linje med ex. Vetenskapliga partiet, Vänsterpartiet och Kommunistiska partiet i realpolitiken.

    Vad gäller sista punkten med lägre löner till politiker är det också i linje med med ex. Vänsterpartiet, Kommunistiska partiet och vetenskapliga partiet i realpolitiken eftersom vi alla är för mer jämlika löner.
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/02/15/lon/

    Vad gäller minskat skattetryck är det oklart. Det beror för vem man avser minskat skattetryck för låginkomsttagare eller höginkomsttagare.

    Vill du ha minskat skattetryck för låginkomsttagare, s.k. progressiva skatter, där de rika betalar mer procentuellt är det också i linje med med ex. Vetenskapliga partiet, Vänsterpartiet och Kommunistiska partiet i realpolitiken.

    Jag hoppas att det jag sagt kan vara till någon hjälp för dig i september 2018.

    Vad gäller rumlande med pengar kan jag meddela att Vetenskapliga partiets centralkommitté mest kan liknas vid ett slags sparsamma ideellt tänkande munkar som inte svävar ut på något vis.

    Vad gäller Invandringspolitiken är förmodligen Vetenskapliga partiet att föredra för dig om jag känner dig rätt. De andra partierna jag angett inkl. SD är aningen för veka i den frågan, anser jag. Det beror sannolikt på att de är vilseledda av massmedia.

    Gillad av 1 person

 3. uppstigersolen
  Maj 14, 2017 @ 10:34:06

  Dina tre punkter tycker jag låter alldeles utmärkta. Jag tror att majoriteten av svenskarna skriver under på dessa. Nästan alla politiker säger att de prioriterar skola, vård och omsorg. Problemet är att de säger en sak men gör tvärtemot. Skolan har ju haft en nedåtgående spiral under lång tid både med socialistiska och borgerliga regeringar. Samma sak med vården. Vad det gäller skattetrycket kan var och en konstatera att så fort socialister med anhang får makten så ökar skattetrycket. När det gäller val så tycker jag att man ska använda hjärnan och rösta på partier som har en rimlig chans att komma in i riksdagen och göra avtryck. Små marginella partier kan betyda att ens röst faller på hälleberget.

  Gillad av 1 person

  Svara

 4. Fredrik toolanen
  Maj 14, 2017 @ 19:49:05

  87% AV SVERIGES BEFOLKNING RÖSTADE PÅ SVENSKFIENTLIGA PARTIER I SENASTE VALET., ETT SÅ IN I HELVETE DUMT FOLK FÖRTJÄNAR ALL SKIT I VÄRLDEN.DET ENDA SOM SVENSKEN BRYR SIG OM ÄR DEN DÄR SATANS MELODIFESTIVALEN,PRIDE,FREDAGSMYS,KÄRLEKSMANIFESTATIONER.HUR TROR NI PÅ ALLVAR ATT DETTA INFANTILT STEN
  DUMMA FOLKET SKA FÅ IN I HUVUDET ATT RÖSTA PÅ ETT PARTI SOM RESTEN AV KULTURMARXISTERNA SKYR.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: