Under hela mitt liv har jag anpassat mig till omvärlden. Jag lärde mig tidigt att följa de etiska normer som finns i vårt samhälle. I söndagsskolan (när jag var 5-6 år) sög jag girigt till mig alla liknelser. Jag ser fortfarande bilder framför mig, av den barmhärtige samariten eller när Jesus delar på brödet och fiskarna så att de räcker till alla. Nej , jag blev inte religiös – kallar mig hellre för ateist. Men de etiska normerna ställer jag upp på.
När jag började skolan anpassade jag mig till skolans normer. Jag var artig och uppförde mig väl. Det enda uppror som jag gjorde var när jag skolvägrade efter 3 veckors skolgång. Jag – som kunde räkna, skriva och läsa redan långt innan jag började skolan – tyckte att skolan var tråkig. Min nyfikenhet fick ingen stimulans. Men efter mors samtal med rektorn så fick jag fler extrauppgifter som stimulerade min hjärna. Stackars småskolefröken! Jag räknade ju ut min bok innan de andra hade hunnit en sida och jag krävde ständigt nya svårare uppgifter. Men jag lärde mig självständigt tänkande och att man inte alltid behöver anpassa sig.
Jag gick tidigt in i föreningslivet – Unga Örnar och SSU. Som vuxen har jag fortsatt med en mängd ideella föreningar typ Hem och Skola och diverse samhällsföreningar men även amatörteaterföreningar eller andra kreativa föreningar. Inom föreningslivet måste man hela tiden anpassa sig till andras viljor – ge och ta. Det är så som demokratin fungerar. Jag fortsatte dock att tänka självständigt och att kasta mig in i nya projekt.
Inom arbetslivet har jag tvingats att anpassa mig till arbetsgivare och arbetskamrater. Det har aldrig varit några problem. Jag har ju alltid varit den barmhärtige samariten. Det är jag som har ställt upp på de orättvist behandlades sida – även om jag själv har drabbats av repressalier för det. Jag var problemlösaren och villig att åta mig uppgifter som andra inte ville ha eller klarade av. Jag har alltid varit hjälpsam och omtyckt av de flesta.
Politiskt sett har jag haft svårt för att hitta hem. Det finns och har inte funnits något parti som jag är beredd att anpassa mig till. Det finns många politiska frågor som är viktiga för mig t ex skolan. Men jag tycker inte att något parti tar tag i de viktiga frågorna. De är helt enkelt populistiska hela bunten. De diskuterar helst småproblem som är lätta att lösa. Men de vill inte tala om de stora problemen som kräver ett omfattande och långvarigt engagemang. De stora frågorna ger inte de politiska partierna fler väljare.
När de etablerade partierna har fått konkurrens så haglar invektiv från deras munnar istället för lösningar. Etablissemanget vill inte anpassa sig till folket. De anser att folket ska räta in sig i deras led. Gör de inte det så kommer man med förbud. De hävdar bestämt att vissa organisationer ska förbjudas. Vilka? De extrema. Vad är extremt? Kan en stor del av befolkningen vara extrem? De hävdar vidare att Yttrandefriheten inte ska omfatta extremister. Men vem är extremist? Är det jag som ställer upp på alla människor? Är det jag som tycker att alla människor ska fä yttra sig – men vi behöver inte lyssna på dem eller ta till oss budskap som vi inte gillar? Jag tror inte att det går att lösa problem med förbud. Tvärtom! Förbud skapar nya problem.
Att inte anpassa sig till något som inte är bra för landet och dess invånare kallar jag inte för extremism – snarare sunt förnuft. Att tala om för etablissemanget att de tänker fel är nödvändigt. Men mitt enda vapen är orden: skrivna eller muntliga. Jag kan aldrig under några omständigheter acceptera våld! Jag kan inte heller acceptera lögner och invektiv om andra människor. För mig är det viktigt att skilja på sak och person. Men personer som vräker ur sig person påhopp och invektiv betraktar jag som mindre vetande. Politiker och andra offentliga personer som vräker ur sig dumheter ska bemötas med saklig kritik!
Jag tror på demokrati och yttrandefrihet som omfattar alla!
Vem har anpassningssvårigheter – etablissemanget eller självständigt tänkande människor?
Maj 13, 2017 @ 16:13:34
Ja men nu har det kommit nya människor till Sverige. De har annorlunda tankar och idéer. De ska dock inte behöva anpassa sig till vårat sätt att vara. Vi ska anpassa oss till dem eftersom vi alltid varit bra på att anpassa oss.
För egen del vägrar jag absolut att anpassa mig till lågbegåvade barbarer. Anser man att kvinnor inte är värda mer än hälften av en man, att man inte kan ta kvinnor i hand och att man måste ha skilda badtider på det kommunala badhuset så säger jag – välj ett annat land att åka till. I Sverige är kvinnor och män jämlikar och så är det. Att jag dessutom ska försörja dessa figurer ser jag som extremt provokativt mot alla strävsamma svenskar.
Varför sjuklöverns politiker vill svenska folket så illa begriper jag inte.
GillaGillad av 2 personer
Maj 13, 2017 @ 17:29:01
Vad anser du är de viktiga tre viktigaste frågorna?
GillaGilla
Maj 13, 2017 @ 19:41:07
De allra viktigaste frågorna för mig är:
1. Skolan – Bra utbildning är viktig för en bra framtid. Barnen har rätt att kräva en fungerande skola.
2. Vård oh omsorg. Alla ska ha rätt till en dräglig tillvaro även om de blir sjuka, handikappade eller dementa.
3. Minskat skattetryck så att var och en själv har mer pengar. Då får vi valfrihet och kan själv prioritera det som känns viktigt.
Jag vill inte betala till politikers rumlande med mina pengar!
GillaGilla
Maj 13, 2017 @ 23:31:14
Det låter som om de två första punkterna är i linje med ex. Vetenskapliga partiet, Vänsterpartiet och Kommunistiska partiet i realpolitiken.
Vad gäller sista punkten med lägre löner till politiker är det också i linje med med ex. Vänsterpartiet, Kommunistiska partiet och vetenskapliga partiet i realpolitiken eftersom vi alla är för mer jämlika löner.
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/02/15/lon/
Vad gäller minskat skattetryck är det oklart. Det beror för vem man avser minskat skattetryck för låginkomsttagare eller höginkomsttagare.
Vill du ha minskat skattetryck för låginkomsttagare, s.k. progressiva skatter, där de rika betalar mer procentuellt är det också i linje med med ex. Vetenskapliga partiet, Vänsterpartiet och Kommunistiska partiet i realpolitiken.
Jag hoppas att det jag sagt kan vara till någon hjälp för dig i september 2018.
Vad gäller rumlande med pengar kan jag meddela att Vetenskapliga partiets centralkommitté mest kan liknas vid ett slags sparsamma ideellt tänkande munkar som inte svävar ut på något vis.
Vad gäller Invandringspolitiken är förmodligen Vetenskapliga partiet att föredra för dig om jag känner dig rätt. De andra partierna jag angett inkl. SD är aningen för veka i den frågan, anser jag. Det beror sannolikt på att de är vilseledda av massmedia.
GillaGillad av 1 person
Maj 14, 2017 @ 10:34:06
Dina tre punkter tycker jag låter alldeles utmärkta. Jag tror att majoriteten av svenskarna skriver under på dessa. Nästan alla politiker säger att de prioriterar skola, vård och omsorg. Problemet är att de säger en sak men gör tvärtemot. Skolan har ju haft en nedåtgående spiral under lång tid både med socialistiska och borgerliga regeringar. Samma sak med vården. Vad det gäller skattetrycket kan var och en konstatera att så fort socialister med anhang får makten så ökar skattetrycket. När det gäller val så tycker jag att man ska använda hjärnan och rösta på partier som har en rimlig chans att komma in i riksdagen och göra avtryck. Små marginella partier kan betyda att ens röst faller på hälleberget.
GillaGillad av 1 person
Maj 14, 2017 @ 19:49:05
87% AV SVERIGES BEFOLKNING RÖSTADE PÅ SVENSKFIENTLIGA PARTIER I SENASTE VALET., ETT SÅ IN I HELVETE DUMT FOLK FÖRTJÄNAR ALL SKIT I VÄRLDEN.DET ENDA SOM SVENSKEN BRYR SIG OM ÄR DEN DÄR SATANS MELODIFESTIVALEN,PRIDE,FREDAGSMYS,KÄRLEKSMANIFESTATIONER.HUR TROR NI PÅ ALLVAR ATT DETTA INFANTILT STEN
DUMMA FOLKET SKA FÅ IN I HUVUDET ATT RÖSTA PÅ ETT PARTI SOM RESTEN AV KULTURMARXISTERNA SKYR.
GillaGillad av 1 person