Rättigheter

Vi fortsätter att kämpa för våra rättigheter. Så skriver kvinnan som inte fick arbeta på SAS pga att hon inte ville ta av sig sin sjal. Hon har lämnat in en polisanmälan mot  Rebecca Weidmo Uvell som har skrivit en artikel om detta och för att Rebecca lägger fram bevis för att det var en planerad aktion! Hon tål alltså inte att få mothugg!

Men vilka rättigheter är det som hon vill åberopa? Jag läser på regeringens webplats om Mänskliga Rättigheter:

”De mänskliga rättigheterna täcker in många delar av en människas liv. De syftar till att alla människor ska få möjlighet att leva ett drägligt liv.

De inkluderar därför regler om människors möjlighet att överleva, inbegripet föda och husrum, människors rätt till sina innersta tankar och trosuppfattningar, skydd för familjen, frihet från tortyr och slaveri, rätt till utbildning, yttrandefrihet och att delta i landets styrelse.”

Har någon hindrat denna kvinna från att få ett drägligt liv? Knappast! Hon har mat och husrum, är skyddad av åsiktsfrihet, yttrandefrihet och trosfrihet. Hon och hennes närstående har skydd mot tortyr och slaveri. Hon får utbildning och kan delta i allmänna val. Hon har ju exakt samma rättigheter som alla andra!

Hon vill väl knappat påstå att hon diskrimineras för att hon är kvinna? Jag tror inte att det har något med saken att göra? Hon är inte handikappad och kan åberopa detta som diskrimineringsskäl. Då återstår religionen! Men det finns mängder av muslimer som inte bär någon huvudduk. Har någon hindrat henne att använda en sådan? Nej!

Hon anser att hon har rättighet att inte följa en mångårig klädkod på SAS. Hon kräver att SAS ska ändra sina uniformer bara för att hon vill jobba där. Men SAS har ca 8000 anställda som följer klädkoden. Den är reglerad i detalj för att vara neutral. Nu tror en kvinna, som söker ett extrajobb under studietiden, att hon inte ska behöva följa den. Hon anser att hennes personliga ställningstagande är viktigare än SAS klädpolicy!

Vilka rättigheter anser hon sig ha? Jag tycker att hon uppför sig som ett bortskämt barn eller som en 3-åring i trotsåldern som skriker: ”Jag kan, jag vill, jag ska, …”

 

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Maj 06, 2017 @ 17:03:50

  Ja dessa gnälliga muslimer. Det lär finnas 57 länder i världen som är i huvudsak muslimska. Ingen hindrar henne att ta sig dit. Sverige är sedan länge ett kristet land även om många inte är särdeles religiösa. Men vi vet att man tar seden dit man kommer. När man läser i hennes FB flöde så framgår det klart att hon inte är särskilt bra på korrekt svenska så att hon skulle få arbeta i kundtjänst känns redan där som en eftergift från SAS sida. Nu kunde de luta sig mot klädkoden så de slapp henne. Hon ser ju trevlig ut så växer hon upp och lär sig att föra sig här i landet så nog ska hon kunna få ett arbete.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Martin
  Maj 06, 2017 @ 17:54:21

  Det är precis sådant här som kommer vara folkets fokus medan monopolkapitalet analpeneterar dem. Feminister och högerkvinnor som fokuserar på saken är en del av samma problem. Både högern och feminister har båda varit för massinvandringen av kulturell medeltid och nu gnabbas de om detaljerna, fastän vi vet vad som är den rätta lösningen.

  Liked by 1 person

  Svara

 3. Torsten G
  Maj 07, 2017 @ 01:06:47

  Verkligen fasansfull ung kvinna det där. När jag vaknar så tänker jag ”satans muslimer, babbar och niggers”, på dagarna så tänker jag när jag ser dem ”satans muslimer, babbar och niggers”, och innan jag går och lägger mig likadant. Sen får jag sova och drömma om ett friskt samhälle som det jag växte upp i – nationalsocialistikt, homogent, tryggt, sunt och vitt. Sen när morgonen nalkas samma sak igen – vaknar upp till den helvetiska mardrömmen med babbar, muslimer, niggers, sossar / kommunister och ”liberaler”.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Maj 07, 2017 @ 08:03:53

   Vi måste dock komma ihåg att inte dra alla över en kam. Det finns dåliga människor överallt. Det finns dåliga muslimer, negrer och andra utlänningar samt dåliga svenskar. Men det finns även bra människor överallt. Bra muslimer, negrer, andra utlänningar och svenskar.
   Men denna kvinna och en mängd andra är onda. De är gaphalsar som skriker kränkthet så fort de får en chans. De är vana att få sin vilja fram varje gång som de visar sin kränkthet. De behöver uppfostras – preis som små barn!

   Gilla

   Svara

 4. tompas11
  Maj 07, 2017 @ 14:50:49

  Dom bra muslimerna – var håller dom hus?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: