Gör de rätt prioriteringar?

Medierna försöker ofta påskina att de speglar verkligheten och berättar sanningen för oss vanliga medborgare. Men … vilken sanning berättar de? Vilka sanningar undviker de att berätta? Vid nästan varje nyhetssändning på TV och nästan varje artikel som jag läser funderar jag på dessa frågor.

Igår läste jag en liten artikel. Den handlade om ett fenomen som jag hörde talas om för första gången för ca 10 år sedan. Sedan dess har samma sak upprepats med jämna mellanrum. Men det tystas ner lika snabbt. Det handlar om en fråga som har blivit tabu att diskutera här i Sverige.

Ja, ”balkongflickor” Har blivit ett begrepp som de etablerade medierna helst vill glömma bort. Varför? Är det pga förövaren eller offret? Eller beror det på att samhället inte vill erkänna detta fenomen och inte vet hur det ska tacklas? Men när medier och samhället i stort tystar röster som vill lyfta frågan så förminskas ju offret! Hon är inte värd någonting. Det blir nästan legitimt att kasta ut kvinnor från balkonger. Ett barbariskt synsätt sprider sig i landet genom denna tystnad.

Naturligtvis kommer mina belackare säga: ”Men, de skrev ju om det nu!” Ja, en liten artikel som få läser. Men ingen uppföljning – vad hände sen. Om en vecka är det glömt!

Däremot tjatar medierna nu om Trumps första 100 dar som president. De letar efter halmstrån som kan bevisa att han är den misslyckade individ som de har försökt att göra honom till. De analyserar så till den milda grad att jag stänger både öron och ögon så fort de nämner Trump. Han är president i USA! Sen när blev det så intressant att sabba ner USA:s presidenter? Han är ju vald i ett demokratiskt val.

Gjorde medierna samma analyser när vår statsminister hade varit statsminister i 100 dagar? Knappast! Jag såg på den extrainsatta debatten om terrorism i Sveriges riksdag. Anders Ygeman vägrade konsekvent att ge några svar men använde sin tid i talarstolen, lika konsekvent, till att klistra på SD en mängd åsikter som de aldrig har yttrat. Var befann sig medierna då? Varför analyserar de inte beteendet i den svenska riksdagen?

Igår lyssnade jag på ett samtalet kring informationsteknik, demokrati och populism. Det var ett intressant samtal såtillvida att jag undrade om denne Per Ödling, professor i telekommunikation vid Lunds Universitet, var lobbyist, propagandist eller bara naiv. Han kanske kan ämnet telekommunikation och tror sig veta hur människor fungerar? Men han vet nog väldigt lite om hur den mänskliga hjärnan fungerar och hur vanliga människor tänker. Hans teorier passar inte in i praktiken. Han förde ett flummigt resonemang där han tycks tro att våra likes på FB styr vår tankeförmåga och hur vi röstar i allmänna val. Lyssna gärna på honom! Har han rätt eller fel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: