Den som sa det han var det

Nu har vi åter matats med ”Trollsnack” från ”Trollfabriker” och jag tänker på orden som vi använde som barn. När någon retades eller påstod felaktigheter om någon så kontrade vi med orden ”Den som sa det han var det!” Det konstiga är att det är de elaka mobbarna som skriker högst när de drabbas.

Journalister och politiker har under några år påstått att de drabbas av ”hat och hot”. Jag är den första att säga att det ALDRIG är acceptabelt att ”hata och hota”! Jag hatar inte någon. Däremot kan jag tycka illa om den. Jag hotar inte någon – iallafall inte medvetet. Naturligtvis kan jag hota någons ego när jag anmärker på deras lögner och retorik eller bemöter deras argument sakligt. Hela denna artikeln är ju ett hot mot de som vill vara stora och starka genom sitt ”trollande” men som jag framställer som små och ynkliga. Jag ger dem ju en verbal käftsmäll! Så naturligtvis påstår de att jag ”hatar och hotar” för att rädda sitt eget skinn.

Men vem är det som påstår sig vara ”hatade och hotade”? Jo, de som själv har för vana att ”avslöja” vanliga medborgare, förfölja dem, ljuga om dem, förlöjliga dem, … Det är de som själv sticker ut hakan i väntan på en käftsmäll som nu gråter ut under SVT Kultur. De talar om att hoten är organiserade och vill tysta oss (underförstått journalisterna). Men vad har de själv sysslat med under många år? Har inte de organiserat sig och drevat? Vad gör de nu inom ramen för SVT Kultur? Är det inte medveten organisation för att oskadliggöra dem som har en annan åsikt?  Varför skyller de vanliga medborgare för det som de själv gör?

Denna blogg som jag och sambon skriver är inte organiserad! Vi skriver enbart våra egna åsikter utan någon som helst påverkan från andra krafter. Vi får inget betalt för vårt skrivande – mer än vänliga och intressanta kommentarer. Vi är inte medlemmar i något parti. Vi är däremot medlemmar i några FB-grupper – enbart för att vi håller med om deras agenda och vill stötta dessa. Men det är väl så som folkrörelser fungerar? De fungerar tack vare ett gemensamt intresse. I Sverige gynnas folkrörelser. Vi uppmanas att organisera oss i politiska partier, fackförbund, idrottsrörelser, handikappförbund och intresserörelser.

Nu, när människor pratar ihop sig om en del mobbande journalister så måste de naturligtvis gå ihop och prata om de hemska näthatarna”. Anders Lindberg sopade manegen med sin ledare om ”Trollfabriker” början på året.

Sen var det Eskilstuna-kuriren som ljög ihop några artiklar om Granskning Sverige, vilken innehöll 35 direkta felaktigheter. När en av GS intervjuare söktes upp i sitt hem och trakasserades av Expressen så gick  personer hem till ansvarige utgivaren för att intervjua honom. Han öppnade inte och nu kallar han det för ”hat och hot”.

IRM – Inte rasist men – har under många år ägnat sig åt smutskastning och förföljelse av SD och partiets sympatisörer. De har också gett sig på helt vanliga människor oh beskyllt dem för att ha nazistiska och rasistiska åsikter.

Nu gråter de ut i SVT Kultur. Nu är det synd om de som under mycket lång tid har trakasserat! De tar hjälp av ”retorikexperter”. Men hur står det till med expertkunskaperna. Det är förvisso människor som försörjer sig genom att föreläsa om retorik. Men när jag googlar hittar jag inte några examina på området. Vem har utsett dem till experter?

Gruppen #jagärhär använder alla de retorikknep som SVT Kultur varnar för och de är faktiskt organiserade. Men gruppen har vunnit priser från Rättviseförmedlingen och nu Almedalsstipendiet 2017! De får också väldigt mycket tid att framföra sitt budskap i TV.

En del medier ägnar sig åt regelrätt smutskastning, lögner och förföljelse av vanliga medborgare. De gör det enbart för att tysta ”fel” åsikter. Varför är det synd om dem när någon stretar emot och säger ”Den som sa det han var det!”? Varför är det mer synd om en journalist än om en vanlig medborgare?

”Vi talar om etablerade medieföretag som arbetar i en grundlagsskyddad verksamhet, det förelägger yrkesetik och publicistiska principer. Jag tror inte det här är mediekritik, jag tror att det här är politik där man försöker få så många som möjligt att ansluta sig till en främlingsfientlig rörelse.” säger Thomas Mattsson.

Det är lätt att gömma sina dumheter bakom ”yrkesetik och publicistiska principer”. På så sätt kan man gå hem till vanliga människor och kräva en intervju men gasta om den vanliga människan kräver samma sak!

Journalister och sk opinionsbildare har också ett ansvar – att uppträda schysst!

 

 

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. larslindblog
  Apr 20, 2017 @ 12:15:46

  Om man skriver något inlägg på dessa ”antirasisters” sidor blir dom helt galna !! Inlägget tas bort och man blir blockerad. Så mycket för ” vi gillar olika”

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 20, 2017 @ 12:34:43

   Alla vi som har ”fel” åsikter har råkat ut för dessa drev. Men … de bara plockar fram ”det goda hatet”. Vi vanliga människor har lärt oss att resa oss från varje attack – likt en vippdocka.

   Gilla

   Svara

 2. Martin
  Apr 20, 2017 @ 17:56:08

  Det är mycket motsägelsefullt och intressant att journalisterna som arbetar på det sätt de faktiskt gör, d.v.s. ljuger svenska folket rakt upp i nyllet, för de ägares tidningar de arbetar för, med den oetiska agenda de har, ex. att störta demokratier och stödja terrorism, faktiskt på allvar verkar anse sig ha yrkesetik…

  http://newsvoice.se/2015/01/05/journalismens-tio-centrala-element-nio-yrkesetiska-regler-och-problemet-med-presstitution/

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 20, 2017 @ 19:17:10

   De kanske inte ljuger för ägarna? Kanske har de order om att agera som de gör?

   Gilla

   Svara

   • Martin
    Apr 20, 2017 @ 19:29:59

    Självfallet är det så. De lyder order likt vilken koncentrationskommendant som helst. De låter sig domineras av fulmediernas chefer som lyder ägarnas riktlinjer för rapporteringen.

    Jag misstänker att även ägaren av ETC är en mutad CIA-agent, med tanke på artiklarnas innehåll om Assad och Putin.

    Gillad av 1 person

 3. Martin
  Apr 20, 2017 @ 18:02:53

  Jag funderar personligen mest på vilket framtida straff som kommer utdömas för ett mycket omoraliskt och klandervärt medlöperi, särskilt då de inte står under något tvång:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/04/09/vad-ar-ett-rimligt-straff-for-mediernas-och-journalisternas-medansvar-for-massmordet-i-syrien/

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 20, 2017 @ 19:14:39

   Enskilda journalister sparkas. Ansvariga utgivare sparkas upp inom mediekoncernen. Straff tror jag inte att de får!

   Gilla

   Svara

   • Martin
    Apr 20, 2017 @ 19:25:29

    Nja. Men efter imperialismens totala fall kan det bli tal om folkdomstol i varje demokrati, som faktiskt är en demokrati i ordets verkliga betydelse. Syrien och många andra länder har all rimlig rätt att ställa hela imperialismens apparat inför skranket, även deras propaganda ministrar såväl som deras medlöpare som inflammerat situationen med sina lögner.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Apr 20, 2017 @ 20:08:02

    Men inte i mesiga Sverige!

    Gilla

   • Martin
    Apr 20, 2017 @ 20:24:36

    När svensken inte längre känner behovet av att knyta näven i fickan, när ryggraden blivit något styvare, när väl imperialismen förlorat, när folket läser folkets egna nyheter, när folket får det som de röstat för och när folket ev. anmäler folkförädarna som arbetat för främmande makt och ev. dömer krigsförbrytarna och deras medlöpare i en Nürnbergprocess eller en folkdomstol. När väl folket dömer de presstituerade som varit medhjälpare till massmord på miljontals människor, det är då jag tror att straffet kan bli ganska väl tilltaget, ev. avrättning med giljotin eller hängning, och jag tycker inte det är orimligt heller med tanke på vad de faktiskt medverkat till.

    De kan inte skylla på att de inget visste. Sanningen har länge stirrat dem i vitögat ändå har de fortsatt att ljuga oförtrutet för att skydda massmordet.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: