Hela Sverige

Mina tankar finns hos offren för terrordådet och hos deras familjer och vänner. Mina tankar finns också hos de som blev vittne till vansinnesdådet. Det som har hänt har hänt. Det kan inte bli ogjort. Nu måste vi gå vidare. Men …

Får vi gå vidare för SVT och TV4? Två dygn efter dådet suger reportrarna på tv på samma karamell. De tjatar, bjuder in proffstyckare, gör en mängd taffliga analyser, intervjuar folk på stan och fokuserar allt på Drottninggatan i Stockholm. De talar om att vi känner rädsla och oro, krishantering och hur man förklarar för barn. Naturligtvis förstår jag att deras jobb är att rapportera. Men de frossar ju i denna händelse.

Jag orkar inte längre se alla människor som lägger blommor på platsen! Jag orkar inte höra fler expertutlåtande!

Det finns ett land utanför Drottninggatan i Stockholm. Jag läser på Wikipedia:

Sverige har en befolkning på 10 miljoner invånare och är med en area på 447 435 km det geografiskt femte största landet i Europa.

Huvudstad är Stockholm, landets största stad med 1,4 miljoner invånare. Därutöver finns ytterligare tre storstäder enligt Statistiska centralbyråns definition om fler än 200 000 invånare: Göteborg, Malmö och Uppsala.

Står resten av Sverige stilla sedan 2 dygn tillbaka? Händer det ingenting i resten av Sverige? Jo, jag ska vara rättvis! Vi får rapporter om idrottsevenemang och vädret. Så vi är inte helt bortglömda.

Antalet gånger som jag har besökt huvudstaden kan räknas på ena handens fingrar. Jag minns inte om jag besökte Drottninggatan då. Jag känner inte många människor som bor i Stockholm. Jag tror inte att det kommer att inträffa något terrordåd i den lilla stad som jag bor.

Varför fokuserar tv på denna händelse när de flesta svenskar inte berörs av detta? Vill tv sprida skräck och rädsla? Vill de splittra oss – Stockholm mot resten av landet?

Men det är inte enbart tv som suger på karamellen. På sociala medier ökar polariseringen. Alla som är kritiska påstås hata. Ja, jag har läst många hatiska kommentarer skrivna av ett fåtal människor. Sådana kommentarer ger bara billiga vinster till motdebattörer.  Men, jag har också läst många ogrundade påstående om hat. Politiska poäng dras genom att jämföra SD med IS – vilken anknytning finns till terrordådet? Antirasistmanifestationer annonseras – var det rasister som utförde dådet?

Ibland slår det slint i tankeförmågan. Det blir viktigare att fokusera på de egna målen, än på den händelse som man utnyttjar för att föra ut ett eget budskap. Allt sådant splittrar mer än vad det enar!

Jag vill ha ett enat Sverige – inte ett polariserat!

17 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Bjarne Wilmarsgård
  Apr 09, 2017 @ 10:52:01

  Utmärkt bra skrivet!
  ”Samtidigt pågår ett intensivt propagandaflöde i media. Det råder inga tvivel om agendan. Nu ska svenska folket sövas och lugnas! Vi ska först beta av det officiella snyftet.”
  Skriver Julia Cesar i sin senaste krönika…

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. Trollet
  Apr 09, 2017 @ 11:10:57

  De flesta svenskar inte berörs, det var hårt.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 09, 2017 @ 11:38:24

   Vi berörs väl känslomässigt allihop. Men just därför vill jag att Hela Sverige ska inkluderas. Jag som bor långt ifrån Stockholm känner mig exkluderad trots att jag är svensk, lever och bor i Sverige. De senaste dagarna har inte övriga Sverige existerat i nyhetsrapporteringen i tv.

   Gilla

   Svara

 3. MartinA
  Apr 09, 2017 @ 13:27:07

  Så du vill ha ett enat sverige? Bra, skaffa tidsmaskin, åk tillbaka till 1970 och stoppa massinavndringen innan den börjar.
  Men nej, det går inte. Så ett enat sverige är en omöjlighet. Alltså får du välja mellan att stödja din egen grupp. Eller bli kastad till vargarna. Något annat val finns inte. Och din svaghet och sentimentalitet och istadighet passar sig inte i tider som dessa. I det mångetniska samhället finns inte rätt och fel. Det finns bara vi och dom.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 09, 2017 @ 14:31:50

   Nej, jag vill inte ha vi och dom! Jag vill inte stoppas in i ett fack! Jag kan inte stödja någon grupp. De tankar som jag framför är mina. Har aldrig tillhört någon politisk organisation och har röstat olika vid varje val. Det finns vissa hjärtefrågor – vår välfärd. Jag vill mitt lands bästa – hela landet, alla medborgare som sköter sig, alla som tar ansvar för sig själv oh landet.
   Om alla kan enas bakom detta ansvar så blir vi ett enat land igen. Men vi kommer aldrig att bli enade så länge som vi ägnar oss åt pajkastning.

   Gilla

   Svara

   • MartinA
    Apr 09, 2017 @ 15:06:23

    Så otroligt naivt. Åk hem till sjuttiotalet med dig.

    Gilla

   • MartinA
    Apr 09, 2017 @ 15:09:25

    Nej men just ja, det gick ju inte. Men visst, fortsätt leva i en fantasivärld. Till sist kommer verkligheten knacka på din dörr också. Och när dom knackar på dörren kommer du stå utan vi. Dom har dock inte de problemet, de fick förmågan att skilja på vi och dom med modersmjölken. Du kommer stå ensam.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Apr 09, 2017 @ 15:24:48

    Fantasivärld? Omgivningen uppfattar mig som realistisk! Jag vill ha ordning och reda med ANSVAR. Men jag vägrar att delta i pajkastning lika mycket som jag vägrar att vara snällist. Jag vill ha en tuffare lagstiftning och att rättigheter och skyldigheter går hand i hand. Samarbete är nyckelordet för mig. Att splittra och polarisera är bara negativt för samhället. Det är det som skapar oro och ger grogrund till terror.

    Gilla

   • MartinA
    Apr 09, 2017 @ 16:11:40

    ”Att splittra och polarisera är bara negativt för samhället. Det är det som skapar oro och ger grogrund till terror.”

    Du skyller alltså terrorn på oss som kämpat mot massinvandringen i alla år? Du är en fruktansvärt omoralisk person. Fy tusan för dig! Hur sjutton står du ut med dig själv? ta och se dig i spegeln riktigt noga. Fy för er liberaler, ni har ingen skam alls!!!!!!!!! Usch!

    Gilla

   • ulsansblogg
    Apr 09, 2017 @ 16:16:48

    1. Nej! Jag skyller på politiska beslut!
    2, Jag är inte liberal.
    3. Jag är också emot massinvandring.
    4. Jag är fortfarande emot pajkastning.

    Gilla

 4. MartinA
  Apr 09, 2017 @ 17:07:36

  Nu är du oärlig. Du vände dig mot min retorik. Och sa att splittra och polarisera skapar terrorismen. Alltså min sorts retorik. Ok för att du skyller oss som protesterar och påpekar vissa hårda sanningar om det mångetniska samhället för vad msulimerna gör. Men stå åtminstone för dina åsikter? Istället för att lömskt försöka omdefiniera dem i efterhand när jag ifrågasätter dem? Du behvöer bara scrolla upp litet på sidan för att se vad du själv har skrivit i respons till vad jag skrev. Det är kristallklart att det inte var politikerna som du vände dig mot utan mot min typ av retorik. Ljug inte?

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 09, 2017 @ 17:17:02

   Jag står för min åsikt – den åsikt som jag har haft sedan tonåren dvs i ca 50 år. Det är politiker och medier som jag anklagar + de som ägnar sig åt att klistra invektiv på debattmotståndare.
   Jag har i hela mitt vuxna liv påstått att det uppstår kulturkrockar då människor med olika bakgrund möts. Det går inte att göra ett land multikulturellt.

   Gilla

   Svara

   • MartinA
    Apr 09, 2017 @ 17:33:22

    Jag är på svenskarnas sida. Jag tycker vi har rätt att finnas till som folk. De utomeuropeer som faktiskt bryr sig om oss kommer hjälpa oss att finnas till genom att försöka flytta hem till sina länder igen. Övriga utomeuropeer i sverige är fiender.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Apr 09, 2017 @ 19:14:25

    Så långt vill jag inte gå! e som bor här, jobbar, betalar sin skatt, följer våra lagar oh tar samma ansvar som vi får gärna stanna kvar här.
    Jag har barn som jobbar och har jobbat i utlandet i många år. Jag vil inte att de godtyckligt ska köras ut från de länderna. Samma sak måste gälla för invandrare i vårt land. De som sköter sig och inte ligger vårt samhälle till last måste naturligtvis få bo här.

    Gilla

   • MartinA
    Apr 09, 2017 @ 19:59:26

    Du dömer oss till utrotning.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Apr 09, 2017 @ 20:04:09

    Knappast!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

SÄGER DET HELLRE MED BILDER, MUSIK OCH FILM

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU? VA??

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: