Naiva !

Löfvéns tal om att ”vi har varit naiva”, vad har hänt sedan dess? Rent konkret menar jag? Hur länge sedan var det han sade så förresten, har glömt…..men borde inte mer (något) ha hunnit göras?

Ordning och reda är en annan floskelliknande mening han ofta slänger ur sig i olika sammanhang, men skall ordning och reda kunna bli verklighet i detta land, ja, då får nog någon/några andra ordna med det.

Sorgligt är det när terrorattentat sker likt det vi fått se i Stockholm idag. Jag säger inte att det garanterat kunnat undvikas om någon annan styrt och ställt i Sverige. Men, faktum kvarstår att vi daltat allt för länge med allsköns avskum. Allt ifrån politiker till ”etablissemanget” och framför allt mainstream media har ”gullat” med återvändande is-terrorister. Sluta dalta med terrorister och mördare! Lagför och utvisa! Sluta upp att islamisera vårat samhälle! Återför lag och ordning i HELA Sverige, låt inte förorterna styras av ”sharia poliser” och muslimska moralvakter. Vi måste sätta ner foten, vi måste kasta ut alla som stödjer terrorister och terror. Dra in medborgarskap, utvisa alla som visar extremistsympatier.

Löfvén, du har yttersta ansvaret. Gör åtminstone allt du kan. NU!

Eller så stiger du åt sidan och låter andra göra jobbet.

NOLLTOLERANS NU!

Än viktigare har det blivit nu att förbjuda religiösa friskolor som jag skrev om i mitt förra inlägg. Är detta attentat en reaktion från extremisterna? En gnista som kan ha tänt ”krutdurken” (eller ska vi kalla det ”kinapuffen”, krutdurken är mycket större) är måhända den debatt kring religiösa friskolor och ett eventuellt avskaffande av dem samt uppmärksammandet av vissa muslimska ledares uttalande om kvinnors rättigheter (otroligt få). Detta kan ha förargat extremisten ifråga och utlöst detta vidriga dåd. Det var en av mina första reflektioner efteråt. En fundering som tidigt kom var också, kommer politikerna att vika ner sig nu av rädsla för sina liv och gå i allt snabbare takt mot ett samhälle som tillåter religiös apartheid och religiösa regler? Eller skall vi vända hela skutan mot något sundare, skall detta bli startskottet istället för ett uppvaknande. Ett uppvaknande ur sin törnrosasömn Sverige haft där våra politiker varit alltför naiva när det kommer till hanteringen av denne ”religion” och dess mest extrema följare.

Så ser jag på saken. Antingen kommer de genom feghet förvärra vårat läge genom att fortsätta blunda för fakta, sopa skiten under mattan, stoppa huvudet i sanden o.s.v. Då kommer vi till ett läge där vi aldrig kan vända om till slut. Kanske har vi redan passerat ”point of no return” när det kommer till islamiseringen?

Jag vill dock inte tro så. Hoppet är ju det sista som överger oss.

Nej, nu hoppas jag ändå på krafttag. Att de gör något konkret och att de börjar från grunden. Politikerna. Oavsett vilken sida de står på, höger, mitten eller vänster.

Förbjud religiösa friskolor! Förbjud separata badtider! Förbjud religiösa kläder på offentligt anställda! Låt företag ha internt förbud också från religiösa kläder/symboler! Förbjud religiös täckning av minderåriga! Ta krafttag mot tvångsgifte! Ta krafttag mot hedersvåldet! Spåra upp de som stöder is/daesh och utvisa dem! Ta krafttag mot religiös könsstympning! Gör rättigheten att slippa religion lika viktig eller viktigare än friheten att ha en!

Detta är konkreta förslag på hur man kan ta ansvar för framtiden och för en positiv utveckling av samhället. För att överhuvudtaget kunna komma framåt. Utvecklingsmässigt. Detta är vår tids upplysning. Vår tids ödesfråga. Ska vi låta samhället styras av religionen som på medeltiden eller skall samhället kontrollera denna och hålla den i ”schack”.

Ovanstående åtgärder och liknande skulle fungera på fler sätt. De skulle vara viktiga som symbolhandlingar. Det skulle klart och tydligt visa att: Vi tillåter inte att Sverige omvandlas till ett kalifat! (extremisternas dröm och plan för hela världen) Sverige skulle inte längre ses som lika attraktivt att bo i/flytta till för de extrema fundamentalisterna. Tvärtom, fick de inte täcka över och styra och ställa med sina kvinnor som de ville så skulle troligtvis många av dem frivilligt flytta härifrån. Vi skulle på sikt kunna bli av med eländet. Det skulle ta tid, det skulle framförallt kosta i form av förlorad prestige för dagens etablissemang. Men, vi har inget val. Det är inget alternativ att låta bli.

Det finns massor av konkreta förslag på hur detta och mycket mer kan göras. Så kom inte och säg/fråga efter nästa attentat vad som hade kunnat göras för att förhindra detta. Allt detta är mycket sent påtänkt, men det är ingen ursäkt till att låta bli. Att inte handla nu vore att acceptera och att ge efter för terroristers krav och önskemål.

En sak till: Stäng gränserna och kontrollera noggrant vem/vilka som tillåts komma hit fortsättningsvis! Vi kan hjälpa flyktingar långt effektivare på plats. Vi behöver inte ta hit kriget för att vara till hjälp. Tvärtom. Detta kommer att göra oss hjälplösa.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: