Arg, ledsen, trött, förtvivlad, …

Idag rör sig en mängd känslor i mitt huvud. Jag har under de 10 senaste åren diskuterat begrepp som hederskultur, förtryck i förorterna, barn- och kvinnomisshandel, … Det har upplevts som att stånga huvudet i en stenmur. Men igår hände något. Kalla fakta tog upp problemet. Genast blev det som jag och många med mig har sagt sanning!

– Jag tycker att det är avskyvärt. Det hör inte hemma i Sverige, säger statsminister Stefan Löfven (S).

Varför blev det mer avskyvärt bara för att Kalla fakta visade programmet? Varför har inte politiker velat ta i frågan ens med tång tidigare? Åsa Regnér sa efter programmet att regeringen har en plan. Vadå för plan? Varför har de och tidigare regering inte gjort något åt problemen i förorterna? Vi är många som har påtalat problemen och då blivit överösta en mängd invektiv samt blivit nertryckta i åsiktskorridoren. Vi är många som har undrar om politikerna har varit dumma och naiva eller enbart cyniska. Om det handlar om ren cynism och maktbegär så borde de avgå hela bunten! Jag har inget förtroende för dem som förnekar uppenbara fakta tills de blir överbevisade i ett TV-program!

Jag blir bara arg och ledsen då jag tänker på alla de barn och kvinnor som har offrats under många år pga politiskt maktspel! Jag hittade en blogg som jag skrev i december 2015 i ren frustration. Jag hade då som nu stångat min panna blodig då det gäller feministiska skygglappar:

”Funderar ofta varför jag har fått en rasiststämpel i pannan. Jag har ju inte blivit annorlunda! Jag har försökt att summera mitt liv för att få klarhet.

När jag var liten så hade jag en tysk dagmamma och en lekkamrat från Ungern. I skolan hade jag danska, tyska och jugoslaviska klasskamrater. När jag började gå ut och roa mig så träffade jag greker, italienare, libaneser o kanadensare. Var med och samlade in pengar till de fattiga barnen i Tanganyika (numera Tanzania). I mitt arbetsliv har jag stött på engelsmän, finnar, norrmän, iranier, irakier, vitryssar, vietnameser, burundier, kongoleser o albaner. Jag har gjort affärer med indier, bengaler, nepaleser o tjecker. Under semestrarna har jag bl a besökt Egypten o Marocko. In i vår butik kommer alla olika nationaliteter. Det har aldrig varit några bekymmer och jag har aldrig känt mig rasistisk!

Har alltid behandlat människor utifrån deras beteende. Har också tyckt illa om när någon kallats för ”blatte” eller ”husneger”. De orden finns inte i mitt eget vokabulär! Bland alla de människor som jag har träffat anser jag att den blåsvarta mannen Salvator från Burundi är intelligentast, Phillipe en chokladbrun man från Kongo tillhör nog en av de snällaste, Kosovoalbanen var nog den minst pålitliga och några svenskar har varit de största skitstövlarna.

Men hur började då detta med rasism? Har försökt gräva tillbaka.  År 2006 fick SD 2,93 % i riksdagsvalet. Då fick S stora skälvan. De bestämde sig för att göra ALLT för att SD inte skulle komma in i riksdagen. De kontaktade EXPO och tillsammans med ABF producerades studiematerialet ”Sverigedemokraterna – ett parti som andra?” 2007. Sedan satte de igång en kampanj som gick ut på att eliminera ”det främlingsfientliga SD”. Propagandan var hård inför EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010. Men det lyckades ju inte! SD kom in i riksdagen med 5,7 %. Det var då som väljarna skulle straffas för att inte göra om ”dumheten” att rösta på SD. Det var då som alla som inte höll med per automatik var SD:are, främlingsfientliga, rasister, …  Allt detta var skapat av S – enbart för att de inte ville dela med sig av makten!

Det var just det som hände när jag blev rasist! Jag röstade inte på SD, var inte främlingsfientlig eller rasist men tog avstånd från den mer och mer militanta feminismen. Det var då som jag fick min stämpel! Jag var farlig eftersom jag vägrade att räta in mig i leden! Jag skulle demoniseras på samma sätt som SD:arna hade blivit. Alltså fick jag alla skällsorden klistrade i pannan och alla lögnerna om mig serverade på sociala medier. Men … de lyckades inte! Inget sådant biter på mig! Jag har ju självkännedom och vet vilka åsikter som jag har. Det räcker för mig!”

Politiker och medier har under många år ägnat sig åt epitetklistrande istället för att påtala problem! Nu vänder de kappan efter vinden – efter ett TV-program. Nu har de upptäckt det som en stor mängd människor har påtalat under 10-15 år. Nu är alla politiker och alla medier nyfrälsta. Medierna flödar plötsligt av ”nyheter” som vi har skrivit om i många år. Jag blir bara arg!

Kommer de att åtgärda problemen eller ska de fortsätta att rycka på axlarna?

 

Annonser

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Björngunnar
  Apr 05, 2017 @ 12:16:27

  Vad du måste förstå är att för att ”makten” skall kunna styra befolkningen så har den i långa tider samlat psykologisk kunskap.
  En sådan tes lyder, DET MAN MOTSÄTTER SIG FÅR MAN.
  Stämmer väl bra i fallet Sd?
  För säkerhets skull har Sd infiltrerats så partiet är helt impotent, de med stake är utsorterade.
  Vi kan inte hoppas på någon politisk lösning på våra problem i Sverige.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 05, 2017 @ 13:00:51

   Men … så lätt ger jag inte upp! JAG tänker tjata så länge jag lever. Det är ju bättre att jag fortsätter att tjata på politikerna och medierna än att jag börjar att tjata på gubben.

   Gilla

   Svara

 2. elina
  Apr 05, 2017 @ 13:02:44

  Till din sista fråga är svaret: nej. Du behöver inte fundera mer om det. Regeringar vi haft har lämnat walkover.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 05, 2017 @ 13:49:30

   Ja, det känns som om de har lämnat walkover. Vad ska vi göra för att väcka dem?

   Gilla

   Svara

   • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
    Apr 05, 2017 @ 19:35:23

    Gör som jag! Var positiva och konstruktiva! Något är på väg att ske nu. Var en del av lösningen!

    Lyssna inte på negativa troll!
    ”De som är för smarta att engagera sig i politik blir straffade genom att bli styrda av de som är dummare.”
    /Platon

    Liked by 1 person

   • Björngunnar
    Apr 05, 2017 @ 21:32:21

    Jag tror inte på någon politisk lösning men det betyder inte att det inte finns någon lösning.
    De som inte tror på någon politisk lösning må bli kallade, av de som tror på partisystemet, för troll.
    Ett troll är alltså en person som inte låter sig luras av kulturmarxismen.
    Att vara positiv till det att någon försöker utplåna sveriges folk är ett språk som jag inte alls förstår.
    Problemet är att svensken är så hjärntvättad av den kommunistiska doktrinen söndra och härska att han tror att om bara mitt parti vinner så blir allting bra.
    Jag är inte positiv till det nuvarande Sverige det är sant, men frågan är om inte folk i Sovjetunionen hade en större frihet än dagens svensk.
    I vilket fall så behövde de inte oroa sig for att en massa kriminella babbar väller in i landet.

    Gilla

   • ulsansblogg
    Apr 05, 2017 @ 22:19:25

    Problemet med det svenska samhället är kollektivismen – alla ska in i samma fålla. Individen glöms bort. Ingen får lov att sticka ut och ha egna idéer om vi ska behov man själv har. Ingen ska ta ett eget personligt ansvar. Vi ska gå omkring som zombies. Staten ska ta hand om våra pengar och dela ut lite fickpengar till oss.
    Jag kan bara sucka åt vårt bisarra samhälle.

    Gilla

   • Björngunnar
    Apr 05, 2017 @ 23:08:33

    Kommunismen, marxismen, socialdemokratin, vänsterpartier, samma skit alltihop och det går ut på att bestraffa den företagsamma personer och ge resurser och uppmuntra den som är lat, slö, oföretagsam och detta skall ske med tvång och straff samtidigt som småföretagande ersätts med multinationella storföretag, samma folk förresten som äger dessa storföretag idag som finansierade den kommunistiska revolutionen i Ryssland 1917.
    Livsglädjen och företagsamheten utmålas som något fult.
    Religioner är dåligt, allt skall mätas i pengar ,prylar.
    Den företagsamma individen får idag en stövelspark rakt i ansiktet.
    Vem styr egentligen detta samhälle?
    Jag är övertygad om att riksdagen är som Fritjof Person påstår en horskock som sålt sina själar.
    Han har gjort många bra videor, denna är bland de första.

    Liked by 1 person

 3. Kristian
  Apr 06, 2017 @ 11:58:51

  Bara att hålla med.

  Men det är detta de flesta har röstat för i tjugo år. Även om de inte inser det.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: