Stabiliteten – var finns den?

Bildresultat för otrygghet

Många människor upplever idag en stor otrygghet. De känner sig inte trygga i skolan, i arbetslivet, på fritiden, i tankarna kring hälsan och framtiden och ekonomin. Varför?

Kan det bero på att vårt samhälle inte är mänskligt? Samhällsstrukturen skapar otrygga människor som stressar runt i tillvaron. Människor saknar mening med livet och känner sig vilsna. De trivs inte med tillvaron. En del människor blir rädda och skrämda för  hur vårt samhälle ser ut idag. De känner inte igen sig.

Många människor blir sjuka av all denna stress. Jag tror att det är speciellt människor med höga ambitioner som drabbas av psykisk ohälsa. De vill så mycket men samhället tar inte vara på deras krafter på ett positivt sätt. Istället utnyttjas deras lojalitet och kunskap å det grövsta. De orkar tillslut inte mer utan går helt enkelt in i väggen och det psykiska ohälsotalet ökar.

Det finns människor som känner sig otrygga i sitt arbete, sin skola och/eller där de bor. Många vågar inte gå ut! Andra ser sina sparpengar försvinna och sin livssituation förändras pga samhällsstrukturen.

Vad är det för fel på vårt samhälle som gör människor sjuka? Samhällsstrukturerna skapas av politikerna. De har skapat vårt stressiga samhälle. De har också skapat strukturer som gör samhället otryggt med ökad brottslighet. Människor har också drabbats av arbetslöshet och sämre ekonomi pga politiska beslut. Många människor har svårt att förstå hur de ska klara sig i framtiden – speciellt de som närmar sig pensionsåldern eller redan har nått de. Men även många unga saknar framtidstro!

Alla politiska beslut gör avtryck i vår samhällsstruktur. De flesta människorna påverkas – antingen positivt eller negativt. När skatter och pålagor blir för stora så mår människor dåligt. När samhället blir oroligt så mår människor också dåligt. Förstår politikerna vad det är för värld som de skapar? Vad är det för samhällsstrukturer som de har skapat?

Vad gör politikerna för att förbättra vårt samhälle? Det verkar som om de bara är ute efter egen vinning och tänker inte det minsta på vårt samhälle eller på vår befolkning. Istället håller de mer på att bråka med varandra. De tycks tro att Sverige är deras egna sandlåda  där de delar leksaker med varandra. Oss övriga medborgare tar de tydligen också som sina leksaker. De bryr sig inte om att befolkningen mår dåligt!

De fortsätter att leka istället för att skapa stabilitet i samhället!

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Hans Nilsson
    Apr 02, 2017 @ 10:30:13

    Den demokrati vi har vart 4 år genom val skall väljarna nyttja på ett sätt som är till gagn för dem själva och landets framtid. Men tyvärr är de hjärnsvaga i en förödande majoritet i detta land för att åstadkomma en rejäl förändring. Vi som har framtiden bakom oss får fortsätta kämpa i motvind och hoppas på att vinden vänder. Tråkigt nog måste en kris av megaformat inträffa för att väcka de sovande gummiryggarna.

    Gilla

    Svara

    • ulsansblogg
      Apr 02, 2017 @ 11:38:05

      Politikerna är bara beroende av vanliga människor vart 4:de år vid valurnorna. Däremellan lever de sitt eget liv, gör som de vill och struntar totalt i befolkningens vilja. Det är ett stort systemfel inbyggt detta. Vi borde ha mer att säga till om även mellan valen t ex via folkomröstningar. Vi borde kunna betygsätta dem mellan valen oh borde ha möjlighet att tala om vilka frågor de ska prioritera. Sakinnehållet är viktigare än vem som sitter vid makten!

      Gilla

      Svara

  2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
    Apr 02, 2017 @ 23:38:12

    Flitig meditation skapar enligt min egen erfarenhet lugn och trygghet så att man blir bättre på att tänka långsiktigt och fokusera rätt i sitt liv. 🙂

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning