Sen ankomst

Punktlighet är en dygd fick jag lära mig som barn och har försökt att leva efter den regeln hela mitt liv. Jag kommer hellre 10 minuter för tidigt än att jag kommer för sent. I skolan fick vi en anmärkning för sen ankomst eller något annat som störde lektionen. Tre anmärkningar ledde till brev hem till föräldrarna samt kvarsittning. Jag fick aldrig någon anmärkning!

I september förra året så skrev jag om skillnader i kultur mellan Spanien och Sverige. Jag berättade om vårt besök på en vingård. Angående punktlighet:

När vi anlände till vingården 5-10 minuter före utsatt tid för guidning så sa guiden med ett glatt leende: ”Kommer ni från Sverige? Svenskarna är det mer ordning och reda med! Spanjorerna kommer alltid för sent De håller aldrig tiden!”

Nu funderar jag starkt kring vår regering och våra politiker. Är de svenskar? Den tycks ju alltid vakna för sent!De upptäckte aldrig att den svenska skolan fick sämre och sämre resultat. Jag hade diskuterat frågan i minst 10 år innan Björklund eller Fridolin ville beröra skolans förfall.

Jag talade om kulturskillnader och segregation i förorter redan för 50 år sedan. Nu har regeringen fattat galoppen men skyller på socioekonomiska faktorer.

”Vi har varit naiva” sa statsministern när det välde in asylsökande i vårt land och ingenting var förberett för detta. Men … det var ju just detta som så många hade påtalat under många år! Många människor visste att det skulle bli kaos Men inte regeringen!

Laglöshet och kriminalitet har många varnat för. Men polismyndigheten har lagt mer resurser på sin omorganisation än på att stärka resurserna och störa de kriminella. Nu flyr poliser till andra yrken. Men … regeringen säger glatt: ”Vi ska satsa på fler poliser …” Vem vill bli polis i ett land dår polisen inte får de resurser och befogenheter som behövs? Varför har inte regeringen agerat tidigare?

Sjukvården går på knäna. Alla, som har sunt förnuft, kan räkna ut att sjukvården behöver resurser som står i proportion till antalet medborgare. När befolkningen ökar så är vi i behov av mer vård. Men … politikerna har ju tagit bort resurser från vården! Märkte de aldrig att befolkningen ökade?

Igår kväll pratade Fridolin i Agenda. Fler lärare och mer resurser var hans recept – som vanligt. Men det råder lärarbrist. Det finns fler och fler outbildade lärare i våra skolor – trots alla fina ord om lärarlegitimationer. Trots de outbildade lärarna så är det stor brist. Jag läste idag att t ex Västerbotten behöver 1900 nya lärare och Uppsala behöver 1000 nya lärare. Var ska dessa lärare tas ifrån? Har inte regeringen märkt att elevantalet ökar och antalet icke svensktalande elever ökar? Kunde de inte räknat ut att det skulle uppstå en lärarbrist?

Såhär är det och har varit under många många år på område efter område. Politiker agerar aldrig förrän läget är akut. Varför kan de inte planera? Har de inget sunt förnuft? Eller var det dessa som alltid kom för sent och ständigt fick anmärkning för sen ankomst?

Jag misstänker att våra politiker inte har en genuin svensk uppfostran!

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Hans Nilsson
  Mar 27, 2017 @ 12:51:31

  När det sitter papegojor och fäntrattar på beslutsfattande poster kan det bara gå åt ett häll käpprätt åt helvete. Detta har jag sagt de senaste 40 åren.

  Gilla

  Svara

 2. tompas11
  Mar 27, 2017 @ 15:10:40

  På min förra arbetsplats sa de när jag kom på morgonen – dig kan man ställa klockan efter. Mmm punktlighet är en dygd.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. Bjarne Wilmarsgård
  Mar 28, 2017 @ 10:21:13

  ”Jag misstänker att våra politiker inte har en genuin svensk uppfostran!” Bland allt annat de saknar. Ulsan – bra formulerat inlägg…

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

%d bloggare gillar detta: