Att missförstå – den nya folksjukdomen?

De som följer medierna kan knappast ha missat det: Paolo Robetos skämt på Instagram. Feministerna kallade det genast för sexism. Jag ryckte på axlarna och tog det för vad det var – ett skämt. Missförstår människor varandra medvetet eller förstår de inte?

Jag vill inte tro att det finns en så stor del mindre begåvade människor. Jag tror faktiskt att det stora flertalet förstod skämtet och skrattade åt det. Men några av dem såg sin chans – att ge sig på en ”machokille”. De grep halmstrået och uppfann ett argument mot ”sexistiska män”. De ville missförstå och gjorde det!

Det är så debatten har varit under många år nu. Vissa personer känner sin position hotad och letar efter missförstånd. Andra letar efter missförstånd för att kunna göra egen karriär. Oftast handlar missförstånden om ord som vi använder. Vi har det berömda ”n-ordet” som har blivit mer politiskt laddat än ordets verkliga innebörd.

Det finns mängder av människor som har blivit missförstådda. En stor del av dem har en annan etnicitet även om de är svenskar. Men de har en egenhet – att reagera mot åsiktskorridoren och PK-ismen. De mest kända är kanske Alice Teodorescu, Marcus Birro, Katerina Janouch, Hanif Bali och nu Paolo Roberto. Orädda människor som vågar! De är farliga för etablissemanget och måste tryckas ner. De är sk ”husblattar” som inte förstår sitt eget bästa.

Jag känner igen resonemanget! Jag är ju stämplad – i debatter med feminister – som en kvinna som inte förstår att jag är förtryckt av patriarkatet. Jag ska tycka synd om mig och känna mig förtryckt. Varför det? Under min 68-åriga levnad har jag ju aldrig kännt mig förtryckt av patriarkatet. Det har alltid varit feminister som har försökt trycka ner mig. Men det stämmer ju inte in på deras agenda. Därför måste de vända på resonemanget och förminska mig. Jag förstår inte mitt eget bästa! Jo, jag förstår att ni vill missförstå för att uppnå era mål!

Nu läste jag att en annan ”farlig” människa har missförståtts: Peter Springare. En FB-grupp ”Stå upp för Peter Springare” med 226 158 medlemmar, i skrivande stund, utmanar etablissemanget. Nu letar journalisterna efter något att missförstå. De hittade följande ord, skrivna av Peter Springare, på FB-sidan”

”Mitt motiv är just detta att försöka göra Sverige bättre att leva och utvecklas i för alla, både infödda ‘svenskar’ och invandrare. Och därigenom också förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor.”

Genast vill de ha det till att han associerar till Förintelsen och vill samla ihop journalisterna i ett koncentrationsläger! Fattar de inte – eller vill de inte fatta? Jag tror på det senare!

Hans andemening var ju: ”vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor”.  Men … De vill inte förstå att de själv förpestar debatten. Därför griper de halmstrået! Annars måste de ju omvärdera sig själv och sina agendor.

Att missförstå har blivit en epidemi inom etablissemanget. Det är tur att de flesta ”vanliga” människor är vaccinerade mot deras dumheter!

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bustidningen
  Mar 19, 2017 @ 13:20:43

  ”Jag vill inte tro att det finns en så stor del mindre begåvade människor.” Tja, det kan väl i alla fall diskuteras, säger min vän Clemens, som emellanåt anför att ”hälften av alla svenska är dummare än genomsnittet”. För egen del undrar jag om inte (minst) 80 procent av landets journalister finns i den gruppen.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. Hans Nilsson
  Mar 19, 2017 @ 14:55:44

  Det kommer att visa sig i valet 2018 hur många % av Svenska folket som har något förstånd kvar. Jag är beredd att satsa en peng på att mycket kommer inte att ha förändrats sen senaste valet.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 3. fakafones
  Mar 19, 2017 @ 15:49:16

  Faktum är att DE FLESTA MÄNNISKOR är mindre begåvade; dem kan kanske läsa men förstår inte innehållet, dem bara lever, kanske arbetar, äter, sover och INGENTING ANNAT! De uppfattar inte världen de lever i. De upprepar det de hör på radion eller ser på TV. Det är rena apa-varelser som mimar andra människor som de anser vara bättre än sig själva. Politikerna utnyttjar dem för att de vet exakt att det fungerar på det viset.

  Gillad av 2 personer

  Svara

  • ulsansblogg
   Mar 19, 2017 @ 15:58:31

   Jag vill inte tro att det är så illa ställt med vårt land. Om du har rätt så lever vi i Orwwellska 1984.

   Gilla

   Svara

  • larslindblog
   Mar 19, 2017 @ 16:16:40

   2,3 miljoner utlänningar i vårt land. Dom flesta med okänd identitet.
   Alla grupper vill ha ett eget land ; Jugoslavien delades upp i en massa små länder , Israel och araberna kommer inte överens , I USA tycks svarta och vita inte kunna trivas med varandra. ( USA hade lagstadgad rasåtskillnad ända till 1965)
   Men Sverige som hade sådan oändlig tur att vara ett enhetligt folk av strävsamma och uppfinningsrika individer , ger bort sitt ärvda land till en massa främlingar från
   ” Långtbortistan ”

   Gillad av 2 personer

   Svara

 4. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Mar 19, 2017 @ 18:10:33

  Radikalfeministen, piff och puff vill synas. Monopolkapitalets medier vill utnyttja tillfället för att dölja något annat viktigt eller intressant för folket. Det kallas för avledande manöver i militära sammanhang.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

%d bloggare gillar detta: