Vems Sverigebild är riktig?

Nu kämpar de tappert för att måla en vacker förskönad bild av Sverige. Politikerna och medierna gör allt de kan för att måla en vacker bild. De påstår att alla som inte håller med svartmålar Sverige. Men vems bild är den rätta?

Här i Sverige är det bara ca 2% av befolkningen som under senaste året har engagerat sig inom politiken. Detta engagemang kan bestå av att delta på något möte, demonstrera, dela ut flygblad eller liknande. 349 personer är invalda i vår riksdag – 349 personer av en befolkning på 10 miljoner människor. Av dessa 349 personer finns 24 st med i regeringen.

Vad vet dessa 24 personer om Sverige som resten av de 10 miljonerna inte vet? Är deras bild om Sverige sannare än övriga befolkningens?

Jag hörde Morgan Johansson ryta åt en riksdagsledamot i en riksdagsutfrågning: ”Du ska inte uttala dig om sådant som du inte vet!” Vad är det som herr Johansson vet och varför delar han inte med sig av sina kunskaper till riksdagen? Det är ju riksdagen som är det beslutande organet i Sverige! Regeringen är bara verkställare!

Ylva Johansson sa i en intervju med BBC angående Sverigebilden: ”Så är det inte!” Vad vet hon om hur vanliga människor upplever sitt land? Hon kan väl knappast tolka hur 10 miljoner känner det? Hon säger att ”antalet våldtäkter och sexuella trakasserier minskar och minskar och minskar”! Varför visar statistiken på något annat?

ylva

BRÅ:s trygghetsundersökning visade ju att 1/3-del av befolkningen känner sig otrygga. Men regeringen är faktaresistent. Vanliga människor har fel! När vi upplever otrygghet, ökad kriminalitet, sämre sjukvård, sämre skola, sämre omsorg, sämre pensioner, … då har vi fel! Det är bara populisterna som målar upp en felaktig bild.

När modiga människor som Peter Springare och Katerina Janouch  med flera talar offentligt om problemen i samhället så ska de åthutas och tystas. Medierna som egentligen ska granska makten ställer upp i vattentäta led. De skjuter hellre budbäraren än skriver om problemen.

Sverigebilden ska vara som ett vackert festdukat bord med nymanglad fläckfri duk, brutna servetter, finporslinet, kristallglas och silverbestick. Mitt på bordet tronar en kristallvas med en tjusig blombukett och ett par silverkandelabrar. Men hur ofta äter vi middag vid ett sådant bord? Hur är det med vardagens vaxduk, vardagsporslin och pappersservetter? Är det en felaktig bild?

bord

Jag har faktiskt ingenting emot vardagen men beskriv den inte i förskönande ordalag. Ljug inte genom att lova en festmiddag när ni ”bara” tänker bjuda på blodpudding och lingon!

Igår läste jag ett öppet brev till Anders Ygeman som skrevs i samband med en manifestation, arrangerad av tjeckiska poliser, i Prag:

”Vi skulle vilja dela med oss av varför affären med Peter Springare oroar oss. Vi, och generationer före oss, lever i ett samhälle som i nutidshistorien präglats av de två största totalitära ideologierna, nämligen kommunismen och nazismen. Dessa erfarenheter präglar oss på så vis att vi är ytterst känsliga för de mekanismer, som påminner om dessa förtryckande system. Erfarenheter från det förflutna visar tydligt, att varje ideologi, som leder till diktatur, börjar med att man beskär friheten för medlemmar av dess poliskår.”

”Varje ideologi, som leder till diktatur, börjar med att man beskär friheten”. Yttrandefriheten är den största friheten som vi har. Den finns inskriven i grundlagen. När vi inte får beskriva Sverige så som vi upplever vårt land. Då beskärs vår frihet – inte med våld utan med munkavel!

munkavel

Annonser

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. worlpresscomsite
  Mar 04, 2017 @ 15:36:19

  Lögnen är diktaturens metod. Tvånget dess medel.
  När politiker uppenbart ljuger då är vi där och så är det nu.
  Media är beroende av tillgången av information från politiker och de flesta även av ekonomiskt underhåll från staten, där är vi också nu.
  De som käftar emot förföljs, så förmodligen får du ovälkommet besök snart, jag hade det för några år sedan.
  Brottslingen gick fri för några dagar sedan och fortsätter nu sitt värv i diktaturens tjänst med fler lögner och ännu större emfas i förföljandet av de olydiga.
  Vad kommer folket att göra?

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Mar 04, 2017 @ 16:49:17

   Vi är många som kämpar för våra rättigheter.
   Jag kanske får köpa hem lite Gevalia ifall jag får ett besök!

   Gilla

   Svara

   • worlpresscomsite
    Mar 05, 2017 @ 11:41:23

    Metoden de använder är att försöka göra dig arg och få,din reaktion på video. De börjar alltså med provocerande påstående. I mitt fall var det att jag har ”extrema åsikter om muslimer”. Min då 10 årige son, som hade öppnat dörren, stod bredvid mig och var orolig. Jag svarade att jag är kritisk till ideologin Islam och att jag inte ville diskutera detta med honom och en videokamera och försökte stänga dörren men ”reportern” satte in foten mellan varpå jag givetvis blev arg, ryckte upp dörren och ”ovänligt” bad dem avlägsna sig snarast vilket de snabbt gjorde.
    Sedan följde några mail där jag återigen avböjde att kommentera vidare. Jag skrev också att sonen hade blivit ordentligt skrämd av dem, mitt agerande gjorde att han fortsättningsvis kände sig trygg men en far som kunde ”försvara” honom. Jag flikade också in att pojkens mor är afrikanska och därmed var det slut på trakasserierna. 🙂
    Mitt råd är att inte vattna ogräset med Gevalia eller ord. du kommer att misskrediteras – säg inte något utan stäng dörren. Om de motsätter sig detta så är ett kvastskaft avkortat till en meter ett bra försvar, slå hårt på sidan av knät så att ligamenten skadas.

    Liked by 1 person

   • ulsansblogg
    Mar 05, 2017 @ 12:06:11

    Bra med tips om hur oschyssta ska bemötas.

    Gilla

 2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Mar 04, 2017 @ 17:58:45

  Det vi ser är monopolkapitalets lakejers och deras fulmediers sista dödsryckningar. In i de sista kommer de ljuga i hopp om att allt ska vända till fördelen för denna 1%, men det är redan för sent. Ryktet sprider sig. 99% har snart fattat.

  Liked by 1 person

  Svara

 3. fakafones
  Mar 04, 2017 @ 20:31:43

  Svenskarna har inte upplevt riktiga kommunismen eller fascismen utan bara en anpassad version av det. Svenskarna bara tror att dem vet vad det handlar om och just därför är det så lätt att ljuga in dem så att säga i globalismen och i islam. Islam är ett medel att mjukna ner det svenska samhället. Svenskarna är inte vana att säga emot. Svenskarna litar på sina TV nyheter och tidningar. Om någon vill ljuga för Svenskar så är det väldigt enkelt för att Svenskarna tror på allt som tvn spyar ut… och därför är det så farligt. Vakna upp Sverige!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: