Han har rätt!

Varje dag läser vi om mordförsök, vapenanvändning med skjutvapen eller kniv, våldtäkter och sexuella trakasserier, misshandel, rån, … Vad är det som händer i vårt samhälle? Hur har det blivit så? Som jag minns det så förekom inte ens hälften så mycket våld förr? Det enda slagsmål som jag såg i min ungdom var när 2 killar brottades på skolgården. En av de fick näsblod! Det var hemskheterna på 60-talet! Den som åkte till Köpenhamn och drack sig berusad riskerade att bli rånad! Men mer var det inte!

Med anledning av ett ökat antal av grova brott i Malmö så besökte inrikesministern Anders Ygeman staden. I sitt tal sa han bland annat:

”– Alla medborgare har ett eget ansvar för att inte göda den grova organiserade brottsligheten. Om du handlar spriten på närlivs, eller åker taxi för 59 kronor eller klipper dig för 50 kronor, eller drar en lina kokain till helgen, då är du i själva verket en del av den organiserade brottslighetens näringskedja. Då är det svårt sen att ondgöra sig över hur våld och kriminalitet breder ut sig.”

Denna gången är jag beredd att hålla med honom! I Malmö är den svarta marknaden stor. Den har funnits i många år och har accepterats av Malmöborna. På 70-talet fanns illegala bakluckeloppisar på olika parkeringsplatser i stan. Där kunde man köpa ”allt” – från svartsprit, kristallkronor, märkeskläder, klockor, smycken, verktyg, bandspelare  till livsmedel. Naturligtvis var det frågan om stöldgods. Om polisen närmade sig stängdes bagageluckorna snabbt och bilarna försvann.

Sedan dess har den svarta marknaden vuxit i Malmö. Det har vuxit upp bazarer och loppisar som svampar. På dessa har polisen, skatteverket och tullen gjort en hel del tillslag. Ibland har dessa försvunnit ett år för att sen dyka upp igen. En del av dessa verksamheter har en näringsverksamhet typ taxi, butik eller frisör. Där går det att hålla låga priser eftersom endast en liten del av verksamheten registreras. Vid sidan om denna verksamhet säljs vapen, narkotika, sprit, smuggelcigaretter och diverse stöldgods.

Malmöborna har accepterat och köper billigt.  Politikerna i Malmö har blundat. Polisen har stått handlingsförlamade. Verksamheten har fått fortgå och öka under 40-50 år. Nu när Ygeman inser att politikerna och polisen inte förmår att lösa situationen säger han det som jag har sagt under mycket lång tid:

”Alla medborgare har ett eget ansvar för att inte göda den grova organiserade brottsligheten.”

Så länge som medborgarna tittar mer på priset än om varan är stöldgods så göder man brottsligheten. Så länge som man anlitar frisörer eller taxibilar som inte redovisar, skattar och betalar in moms så göder man brottsligheten.

Men naturligtvis är det inte hela sanningen. Myndigheterna och politikerna har under alltför lång tid blundat och sett mellan fingrarna. Nu måste de kavla upp ärmarna och ta itu med det som de har försummat under många år. Nu måste även de ta ansvar! Annars kan de aldrig befria Malmö från våldsdåd!

 

Annonser

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Feb 15, 2017 @ 16:23:18

  Problemet är att SCB inte ger ut den statistik som de tidigare gett ut, så vi vet inte vad som verkligen skett med vårt samhälle. De har lagt locket på, vilket skapar onödiga spekulationer. Regeringen och fulmedia har medvetet gett svenska folket ögonbindel även om de med öppna ögon ser tendenser. Samtidigt kan vi som människor överdriva det vi ser. Det är därför det är så viktigt med objektiv statistik.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. larslindblog
  Feb 15, 2017 @ 18:47:31

  Ygeman kanske är omedveten om det men Y:s ord om att inte stödja skattefria verksamheter vänder sig enbart till oss svenskar…det är vi som skall betala skattade cigaretter , det är vi som skall betala frisörer som skattar , det är vi som skall betala hantverkare högre timlön mot kvitto ….skattepengar som sedan går till att göda och föda just den politik som gör oss illa.
  Dom som sysslar med detta kvittolösa talar ofta inte svenska – och om dom gör det struntar dom fullkomligt i vad Ygeman tycker.
  Alla utlänningar jag har träffat är fullt upptagna med att bygga hus i sina hemländer.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 15, 2017 @ 18:56:34

   Just därför måste myndigheterna ta krafttag. De måste ha ständigt återkommande razzior för att stävja den svarta marknaden. Det är ju denna svarta marknad som finansierar brottsligheten.

   Gilla

   Svara

 3. tompas11
  Feb 15, 2017 @ 22:39:10

  Återigen är det svenska folkets fel att brottsligheten eskalerar.
  När tänker regeringen ta sitt ansvar?
  Det är inte jag som bestämt att kreti och pleti ska få komma in i landet och idka brottslig verksamhet. En brottslig verksamhet, som Ygeman och kompani inte lägger två strån i kors för att komma till rätta med. Nej, i stället så skyller de på den svenska befolkningen. Det blir lättare så, för då slipper ju de som ska ta ansvar ta något ansvar. Det är ju också därför som detta har fått fortgå och eskalera. Antalet skjutningar 2017 kommer definitivt inte att bli färre än 2016.

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 15, 2017 @ 22:46:11

   Naturligtvis borde politikerna ta sitt ansvar för det som de har åstadkommit! Men ärligt talat – har de gjort det någon gång? Jag tror att de inte klarar av situationen. Då måste vi hjälpa till med att helt enkelt bojkotta allt vad svarthandel heter – eftersom svarthandeln gynnar grov kriminalitet.

   Gilla

   Svara

 4. tompas11
  Feb 15, 2017 @ 23:46:12

  Jag personligen har aldrig sysslat med svarthandel och de som sysslar med detta lär nog fortsätta oavsett vad Ygeman säger. Även om den svarta handeln skulle minska, så innebär det inte per automatik att brottsligheten upphör som av ett trollslag. För att få stopp på den grova kriminaliteten så krävs det helt andra metoder. Och det är metoder som inget av riksdagspartierna vågar genomföra. Det som krävs är att man (polis/militär) går in och rensar de områden i landet som bebos av kriminella. Det kommer att göra ont och det kommer att rinna blod, men detta är vad som krävs eftersom man släppt detta så långt.

  Min pessimistiska syn på detta är att det grova våldet kommer att fortsätta eskalera och dessutom sprida sig över landet. Detta på grund av att politikerna är skiträdda för att ta till det grova artilleri som gör skillnad.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 16, 2017 @ 09:37:14

   Jag håller med dig. Det fanns en tid då jag tyckte att lösningen var att bränna ner hela Rosengård. Men det hjälper inte! Då skulle vi behöva bränna ner större delen av Malmö eftersom eländet har spritt sig från område till område. Nej! Jag har inga lösningar för min barndoms stad!

   Gilla

   Svara

 5. fakafones
  Feb 16, 2017 @ 19:58:37

  Lösningar? Det finns inga enkla svar men… svåra tider kräver svåra åtgärder. Så fort man bryter lagen så åker man tillbaka till sitt hemland och har ingen rätt att återvända. Svenskar är bara en bråkdel i denna statistik. Sluta gömma huvudet i sanden! Det gäller våra barns framtid. Vill ni ha kalifat i Sverige? Nu har vi Aburdistan och det blir ännu värre om man skall undvika konfrontation med verkligheten.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 16, 2017 @ 20:03:15

   Naturligtvis finns det inga enkla lösningar. Just därför måste alla hjälpas åt. Politikerna som har skapat detta kaos måste ta störst ansvar. De måste ge polisen befogenheter att agera snabbt och verkningsfullt.

   Gilla

   Svara

 6. tompas11
  Feb 16, 2017 @ 22:58:43

  Efter att ha sett Opinion Live i Svt i kväll, så förstår jag varför det ser ut som det gör i Malmö. Med så oerhört flata politiker och en så erbarmligt flat poliskår, så är den negativa utvecklingen given.
  Läs gärna vad Dag Öhrlund skriver: http://www.ohrlund.se/blogg/?p=3602

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: