Bortförklaringar löser inga problem

Alla människor har väl sökt bortförklaringar då och då för att slippa ta ansvar . Men det löser inga problem – mer än kanske tillfälligt!

Om jag gång på gång kommer för sent till jobbet och skyller på att väckarklockan inte ringde så måste jag ju åtgärda problemet. För min sena ankomst är ju ett problem. Jag måste kanske lägga mig lite tidigare på kvällen och/eller skaffa en ny väckarklocka.Jag måste ha lite disciplin på mig själv – stiga upp ur sängen när klockan ringer och åka hemifrån i tid så att jag hinner i tid till jobbet! Problemet är mitt. Det går inte att skylla på väckarklockan!

Nu skyller de på väckarklockan – Peter Springare! Han skriver om polisens arbetssituation på sin FB-sida och får med sig drygt 100 000 människor. Men han blir anmäld för hets mot folkgrupp! Ja, han nämnde att en alltför stor del av hans arbetsdag ägnas åt utländska brottslingar. Men han har inte hetsat! Han skrev ju bara om sitt jobb! Problemet är ju egentligen att hans och andra polisers arbetssituation börjar bli ohållbar.

Istället för att ta hans situation på allvar så anmäler man honom för hets mot folkgrupp. Man väljer alltså att förneka problemet. Förnekar man så kan man inte lösa några problem!

Leif G W Persson gör sig skyldig till samma förnekelse och bortförklaringar när han påstår att hälften av alla poliser är SD:are. Därmed sorterar han in poliser i ett fack – det fack som hans parti (S) har placerat på sophögen. Då tar han udden ur polisernas berättelser om arbetssituationen.

Sen tillägger han att Springare bidrar till att kasta skuld på de som inte har något med det här att göra och som ­säkert är de som drabbas mest av det här. Nej! Det är ingen som har generaliserat! När man talar om brottslingar så menar man inte alla invandrare. G W underkänner de 100 00 som stöttar Springare! Var och en kan själv tänka och ta ansvar för sina tankar. Det är ingen som skyller på skötsamma invandrare! Det är bara ännu ett (S)-argument.

De resurser som samhället skulle kunna använda bättre används nu till att försöka lösa brottslighet begången av kriminella utlänningar. Medier och politiker har alltför länge sopat problemen under mattan. Om de inte hade gjort det så hade det inte behövts någon Peter Springare! Nu försöker de att skjuta budbäraren istället för att åtgärda problemen.

vackarklocka

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. larslindblog
  Feb 08, 2017 @ 16:50:17

  Leif GW:s program om brott är intressant , men jag blev lite förvånad när jag hörde GW säga att om det visade sig att om någon av hans vänner/bekanta skulle glida över till SD sympati skulle GW bums säga upp bekantskapen.
  GW har också nämnt att någon/några av hans barn hade en relation med en partner från ett land utanför Europa.
  Men ärligt talat förstår jag inte varför GW tycker att det är OK med 2,3 miljoner i en folkvandring till Sverige från Afrika & Mellanöstern , bara för att hans barn blivit kär i en person från främmande land.
  Att vi ”inte skulle klara oss” utan invandring är ju rent struntprat.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 08, 2017 @ 17:24:45

   Vi får inte glömma att (S) under mycket lång tid har utsett SD som släkting till själva HornPer. G W är och förblir en sann socialdemokrat. Han må var professor men förstår inte att SD inte är allergiska mot dem som kommer från andra länder eller att den som talar om kriminella invandrare så avser inte alla invandrare. Det är som om själva socialdemokratin blockerar sunt förnuft!

   Gilla

   Svara

 2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Feb 09, 2017 @ 03:29:14

  Det är lätt att tro att SD är lösningen på problemet… men personligen tror jag det är att göra saken alltför enkel. Vi gillar alla enkla svar på svåra frågor, men det är sannolikt bättre att tänka till ordentligt innan vi röstar så att vi tillsammans kan gå i rätt riktning.

  Den borgerliga politik SD verkar planera kommer sannolikt förvärra problemet ytterligare oavsett hur många extra poliser man utbildar och anställer för att skicka hem buset till de länder där de hör hemma.

  Kriminalitet stiger inte enbart genom invandringen och kulturkrockarna i sig, vilket är ett välkänt fenomen rent sociologiskt, men även genom den ökade klass-skillnad och arbetslöshet som både borgerlighet och S, samt MP levererat, en klasskillnad som även drabbat svenska ungdomar som t.o.m. ibland gått till det nationalsocialistiska NMR.

  För att finna svar på svåra frågor bör vi söka djupt och balanserat.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 09, 2017 @ 08:55:47

   Jag vill göra ett tillägg till orsaker att kriminalitet gror och ökas. Ett samhälle med otydligt ledarstyre och med få eller inga repressalier är en bra grogrund för kriminalitet. Gängkriminaliteten ökar och gängen vill ta över makten i samhället. Egentligen handlar allt om makt!

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

%d bloggare gillar detta: