Är kor farligare än terrorister?

Ibland slår de knut på sig själv! De gör allt för att bevisa att de har rätt och letar efter mer och mer absurda argument. Till slut blir det enbart löjligt!

Igår hörde jag SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt säga – ganska upprört apropå Trump vill stoppa terrorister vid gränsen – att det är tre gånger farligare att dödas av en ko än av en islamistisk terrorist. Men … om jag blir dödad så spelar det väl ingen roll om kon eller terroristen dödar mig? Jag dör väl ändå? Men kon dödar antagligen inte så många åt gången.  Den kanske stångar mig eller trampar ihjäl mig. Den har inget självmordsbälte på sig eller kör med en lastbil in i en folkmassa eller använder en AK4:a. Så jag förstår inte att det kan vara farligare att bli dödad av en ko än av en terrorist. Hon förstår att hon gör bort sig fortsätter med att slå knut på sig själv på twitter.

c-b

Det var fler som slog knut på sig själv igår, då som en följd av polisen Peter Springare har berättat om sin arbetssituation på FB. Först knuten gjorde kriminologen Jerzy Sarnecki.

”– Han slår in öppna dörrar. Det har vi vetat sedan 1974 och det har gjorts 24-25 undersökningar på området, säger han och fortsätter:

– Det blir först intressant när man tittar på orsaken, och forskning visar att huvudproblemet inte är vilka länder man kommer från utan hur man lever när man kommit till Sverige. Till exempel den gigantiska arbetslösheten och dåligt fungerande integration.”

”Sarnecki ställer sig även kritisk till andra delar i inlägget som han menar är dåligt underbyggda. Främst till den del där polismannen skriver: ”Våra pensionärer går på knäna, skolan är ett enda kaos, sjukvården är ett inferno, polisen har totalhavererat etc etc”

– Att det skulle vara invandrarnas fel har han inget belägg för. Invandrare är nästan lika överrepresenterade bland svenska läkare som bland personer misstänkta för brott. 30 procent av alla läkare i Sverige är ju invandrare, säger Jerzy Sarnecki. Också bland anställda i åldringsvården är invandrarna kraftigt överrepresenterade. ”

När vi nu har ”vetat sedan 1974 och det har gjorts 24-25 undersökningar på området” så undrar jag varför han hela tiden har envisats med att invandrare inte är överrepresenterade bland de kriminella. 1974 fanns det få marokaner, afganer, somalier, syrier eller syrier i vårt land. Så de kan ju knappast ha varit överrepresenterade i kriminalstatistiken från 1970-talet. När han sen påstår att Springare skyller alla problem som finns i svenska samhället på invandrare så gör han en extra knut på sig själv. Den tredje knuten som han gör är att dra in utländska läkare för att rädda de kriminella.

Nästa knut gjorde de på Springares polisstation när de införde fotoförbud på alla blommor som skickades till Springare.

Sen var det Eliasson som slog en knut på sig själv:

” – Han ska naturligtvis, när han agerar som yrkesman, vara utomordentligt försiktig med frågor om etnicitet. Det han gör på sin fritid, om han vill föra samtal om de problem som finns med kriminalitet bland invandrade människor, ja men då har han yttrandefrihet som alla andra.

– Jag känner Peter, det är en väldigt bra person. Jag tror han har lärt sig mycket av den diskussion som varit i helgen.

Sedan frågar Sveriges Radio om det någon sanning i det Springare säger, alltså att en majoritet av grova våldsbrott begås av utrikes födda. Här ger inte Eliasson något rakt svar på hur det egentligen ligger till med den saken.

– Det varierar naturligtvis över landet. Det här är den verklighet han möter, den får man känna respekt för.”

Först säger han i förtäckta ordalag att han tycker att Springare inte borde ha skrivit som han gjorde och varnar ”Jag tror han har lärt sig mycket av den diskussion som varit i helgen.” Sen erkänner han ”Det här är den verklighet han möter, den får man känna respekt för.”. Men … vad gör Eliasson för att förbättra arbetssituationen för Springare och alla andra poliser runt om i landet?

Den sista knuten igår stod Expressen för ”Rasiststödet till polisen efter Facebookinlägget”, kunde vi läsa i rubriken innan de efter påtalan ändrade till mer neutrala ”Stödet till polisen efter inlägget på Facebook”. I artikeln skriver de att polisens utredare Peter Springare hyllas som en hjälte – av högerextremister.

exp

De personer som Expressen kallar för högerextremister är den offentliga gruppen ”Stå Upp För Peter Springare” och består just nu av 87 295 medlemmar! Enligt beskrivningen på FB:

”Välkommen till gruppen ”Stå upp för Peter Springare”.

Peter gjorde en otrolig insats när han lade korten på bordet och beskrev sin arbetsvecka. Många av oss kände en otrolig lättnad att sanningen kom fram – Äntligen.

Patrik Markström startade gruppen och den växter med en oerhörd, sällan skådad fart. På lite över ett dygn har gruppen fått över 75.000 medlemmar och vi i administrationen jobbar för högtryck.

Regler för gruppen: Vi håller den ifrån partipolitik och siktar in oss på att stötta Peter och poliskåren i deras tunga arbetssituation. Vi använder oss inte av personangrepp utan har en vänlig ton mot varandra. Skulle det ändå uppstå, blir det en varning och kvarstår detta blir det en uteslutning.
Men för allas trevnad och för Peters skull, hoppas vi att inget sådant inträffar.”

Hittar Expressen något högerextremt i denna grupp och skulle 87 295 medlemmar vara högerextrema? Varför envisas de med rasist-kortet? Vanliga människor håller med Springare och hyllar honom och genast så kallar Expressen dem för högerextrema

Det är nog många mediepersoner som borde plocka fram sin skämskudde!

gubbe

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
    Feb 07, 2017 @ 18:18:42

    Kor är kriminella talibaner av naturen. Det är därför vi har dem bakom taggtråd. 😉

    Liked by 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: