Djävulens advokater

Naturligtvis måste vi alla ha en nyanserad bild av verkligheten – se allt positivt som sker men också allt negativt som sker. Vi måste helt enkelt se vad som händer i världen, landet och samhället som vi bor i. Hur ska vi annars kunna påverka, förbättra och utveckla? Hur ska vi kunna vända negativa saker till positiva om vi inte får se dem eller prata om dem?

Under alltför många år har problemen i det svenska samhället accelererat samtidigt som samtalsklimatet har försämrats. Problem får inte nämnas! Visst är jag i grunden en positiv människa som föredrar positivt tänkande. Men jag ser problemen och vill lösa dem. Hur ska man kunna lösa problem utan att se vem och vad som orsakar problemen?

Alltför länge har debattklimatet handlat om att blockera och anmäla budbärarna som talar om problemen. Att se till att människor straffas för att de uppmärksammar problem har varit det gängse förhållningssättet dikterat av godhetsapostlarna. Djävulens advokater dyker upp med orden mänskliga rättigheter, demokrati, värdegrund, diskriminering, kränkthet, vithetsnorm, socioekonomiska faktorer och liknande för att sen kunna drämma till med orden hat, hot, rasist, fascist och nazist. De senaste modeorden i detta sammanhang är populist och troll. Den som har protesterat har brännmärkts. På så sätt har debatten tystats, problemen har sopats under mattan och samhället polariserats mer och mer. Istället för att lösa problemen så har dessa djävulens advokater skapat fler och större problem.

Medierna och politikerna har ängsligt tagit till sig detta förhållningssätt – för att inte själv drabbas av djävulens advokater och hamna i kylan. Detta har gjort att samhället mer och mer krackeleras.

”Små konflikter blev stora på Värnhemsskolan under vintern. Nu hindrar låsta grindar och vakter obehöriga från att ta sig in. Skolledningen är tydlig – är du inte elev på skolan så håll dig borta.”

”– Malmö ser ut som det gör och allt speglas här – segregation, kunskapskillnader och socioekonomiska skillnader.” säger rektorn enl dagens Sydsvenskan.

Trots problemen vågar rektorn och politikerna inte nämna vem som orsakar bråken. De vågar inte säga att det handlar om onda människor som inte vill följa svenska lagar och regler. Istället väljer de att tycka synd om bråkmakarna och att göra dem till offer för det svenska samhällets normer. I det resonemanget blir alla vi som vill ha ordning och reda syndabockar. Djävulens advokater har talat!

Det finns människor som går in för att svartmåla alla de som påtalar problemen. Vi ser att deckarförfattaren Camilla Läckberg ifrågasätter nationalekonomen och forskaren Tino Sanandaji statistik – enbart för att denna statistik inte överensstämmer med hennes politiska uppfattning.  Jerzy Sarnecki och justitieminister Morgan Johansson (S) tycker att BRÅ inte behöver ta fram någon ny statistik kring förhållandet etnicitet och kriminalitet trots att det är 11 år sedan förra rapporten gjordes. Varför denna rädsla för fakta? Istället försöker de påskina att det är rasistiskt att göra denna koppling. När en polis, Peter Springare skrev på FB att de flesta utredningar som hamnade på hans bord handlar om andra etniciteter ryckte åter djävulens advokater ut och polisanmälde honom.

Listan på ängslighet kan göras hur lång som helst. Vad tjänar vårt samhälle på att vägra se samhället precis som det är? Vad har vi att förlora på att samarbeta med att lösa problemen? Men för att kunna samarbeta krävs allmänt hyfs i debatten och att djävulens advokater lägger ner stridsyxan!

advokat01

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: