Rigida människor skapar polarisering

fastlas

Det finns människor som är orubbliga i sin tro och sin politiska uppfattning. De är stelbenta och omedgörliga dvs rigida. De vill stoppa in alla människor i sina fack och där ska de stanna! Så länge som det finns sådana människor så kommer vi aldrig att få en enad värld. Några exempel:

För några år sedan nämnde min sambo Georg Orwells bok ”1984” i en diskussion. Han fick genast mothugg från vänsteranhängare. Han som skrev på Avpixlat (och därmed utsetts till att tillhöra SD-svansen)  fick inte rekommendera den boken eftersom Orwell var kommunist!

I en annan diskussion rekommenderade han Jan Guillous bok ”Brobyggarna”. Då var det några SD:are som reagerade. Den boken var bara kommunistisk smörja!

Igår läste jag att två Gävlepolitiker hade reagerat på Louise Erixons nya uppdrag. Louise skriver själv:

”Liberalernas och Vänsterpartiets kommunalråd Helene Åkerlind och Gin Akgul Hajo, är två kvinnor som visat kraftig upprördhet över att jag nyligen tillträtt som politiskt sekreterare för Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i Gävle. Detta har de gett uttryck för såväl i sociala medier som i Gefle Dagblad den 3/2. Bland annat har man hävdat att min anställning ”handlar om SD:s partiledning vill ha direkt inflytande över politiken i Gävle” och att ”det visar hur SD ser på demokrati och inflytande och hur toppstyrt partiet är”.”

”Dessa kvinnors utspel om mig känns smaklöst på flera sätt – inte minst eftersom resonemanget utgår från att jag anställts över huvudet på Gävles fullmäktigegrupp som partiledningens egna marionettdocka. Anklagelserna vittnar också om en tveksam kvinnosyn då de utgår från att jag, som kvinna, inte skulle kunna få ett arbete som politisk sekreterare i Gävle om jag inte råkat vara sambo med partiets ledare, Jimmie Åkesson.”

Min enda kommentar är: Avundsjuka på en snygg, duktig tjej som står på egna ben!

Jag läste även en annan artikel igår:

”Föreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime legitimerar islamofobi genom att bland annat bjuda in personer som sprider sådana idéer. Därmed sviks de som ska försvaras.”

Det var Bilan Osman som skrev på Expo:s sida.

”Kvällen till ära bjöds politiker, musiker och talare in. Däribland Devin Rexvid – doktorand vid Institutionen för socialt arbete – som förra året i en artikel på SVD hävdade att begreppet islamofobi ”används av islamister och västerländska islamofiler” för att även tysta ”legitim” kritik mot islam. Den andra gästen Ann Heberlein, författare och lektor i etik, har den senare tiden ägnat sitt skrivande åt att misstänkliggöra minoriteter i allmänhet, och muslimer i synnerhet. Förra året skrev hon på GP att; ”vi måste tala om islam. Vi måste hantera att majoriteten av de terrordåd som drabbar oss, våra värderingar, vår frihet, ja hela vårt sätt att leva, hämtar både argument och drivkraft ur islam.”

Det är inte första gången arrangemang som syftar till att uppmärksamma våld i hederns namn, samtidigt varit ett redskap för antimuslimska idéer. Det är inte heller första gången GAPF legitimerat idéer som gör gällande att det är Islam som är den bärande orsaken bakom våld i hederns namn.”

Hon menar alltså att de som vill diskutera islam inte har någon rätt att hedra Pelas och Fadimes minne! De får inte diskutera hedersvåld! Det är just sådana som hon som förhindrar utveckling och som permanentar hedersvåldet. Jag skulle kunna skriva spaltkilometer om hedersvåld. Första gången som jag skrev om detta är nog minst 15 år sedan. Men … vad har hänt sedan dess? Ingenting mer än ännu mer hedersvåld! Varför? Jo ängsligheten har sopat problemen under mattan med orden: ”Det hade vi ingen aning om!” och ”Vi kan ju inte blanda oss i deras kultur!” och inte minst ”Det är ju bara som SD hittar på!”.

Hur ska vi kunna lösa problemen när det är budbäraren som skjuts? Problemet och ämnet borde vara viktigare än budbäraren!

Vi såg ytterligare exempel på rigiditet inför Förintelsens dag. SD skulle inte få vara med på minnesstunden för att de har fel värdegrund! Varför klistrar man på SD en värdegrund? Varför vet andra politiska partier bättre än SD själv vad de står för?

Rigida människor splittrar hellre än att de enar! Så länge som de rigida har inflytande i samhället så kommer vårt samhälle att vara polariserat. När vissa krafter vill ha en globalisering så glömmer de bort alla rigida människor som motverkar alla former av samarbete.

polarisering

 

 

 

 

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Feb 04, 2017 @ 18:53:30

  ”Evolution av demokrati är inte möjlig om vi inte är beredda att höra den andra sidan.”
  / Mahatma Gandhi
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

  Liked by 2 people

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: