Svenska politikers lekstuga synas i sömmarna.

 

 

individen

Efter att i åratal på den svenska befolkningens premisser ägnat sig åt ”godhet” för att stråla sig i glansen och bejaka sig själva kanske nu tiden är inne vad det gäller vissa reflektioner hos den svenska politikeradeln. De som har enligt demokratiska principer krävt ut skatter för att själva kunnat uppfattas som de goda och stulit av våra gemensamma tillgångar och försörjt tredje part.

Den viktiga frågan är om svenska politiker har arbetat för sina uppdragsgivare det svenska folket. Kanske har de mer kämpat hårt för att nå internationell ryktbarhet i det globala perspektivet. Vi har en statsminister som besöker suspekta odemokratiska länder som Saudiarabien och Iran men har inte på hemmaplan förmågan att konversera med samtliga riksdagspartier. Kanske han borde prioritera Sverige och svenskarna i stället för att ha ambitioner att bli en profet i internationella sammanhang som han aldrig kommer att lyckas med.

Tyvärr har vi de senaste decennierna fått en politikerklass som beter sig likadant som adeln för 400 år sedan. De har genom manipulation av det representativa demokratiska systemet och deras politiska partier (klubbar för inbördes beundran) skaffat sig maktpositioner som är minst sagt odemokratiska. Att en vilsen själ som Löfvén ska inse att det finns ett flertal svenskar som kanske har mer kunskap än han själv är kanske för mycket begärt. Att kalla sina motståndare för fascister innebär att man kanske i en annan kontext hade kunnat varit en fullfjädrad diktator.

Enligt min mening har vi tre goda företeelser som kanske kan vara till gagn för ett mer stabilt Sverige och som kan påverka det svenska samhället i en mer positiv riktning-

Vad det gäller det globala samarbetet tror jag att Trump och Putin kan åstadkomma en hel del. Vad det gäller demokrati regionalt kommer Brexit och Marine Le Pens Front National att spela en stor roll för att få gamla odemokratiska strukturer att rämna.

Alla svenska som har betalt in skatt i decennier för att få en bra ålderdom enligt socialdemokratins löften kan känna sig lurade. Nu använder de sig av den kollektiva förmögenheten tillika med Alliansen för att bekosta en extrem invandring som ska ge glans över den s k  ”svenska humanitära stormakten”

Det enda ges ett löjes skimmer och på sikt tomma magar när den svenska nationen inte kan försörja mer än ca 5 miljoner innevånare.

Den sista Berlinmuren har inte fallit än.

 

berlinmuren

 

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lite
  Jan 25, 2017 @ 23:24:11

  Del av insändare i Avpixlat 2016-07-21:

  Idag har vi ca 250 000 fattigpensionärer i Sverige och dessa har framförallt tillkommit efter pensionsuppgörelsen 1994 som gjordes upp mellan Socialdemokraterna och de nuvarande allianspartierna. Med sitt beslut raserade dessa partier det ingångna avtalet retroaktivt mellan staten och alla arbetande svenskar!

  Om det nya pensionssystemet endast hade gällt alla som vid tillfället var under arton år, så hade det varit relevant och inte någon stöld från den äldre generationen. Dessa partier bestämde också i samma uppgörelse att 258 miljarder kronor skulle kunna överföras som ett ”lån” från pensionsfonden, vilket Göran Persson tog fasta på med besked. År 1999 lånade denne 45 miljarder, år 2000 ytterligare 45 miljarder till för att slutligen låna ytterligare 258 miljarder i januari 2001, vilket renderat till att summan blev 348 miljarder av pensionärernas sparkapital.

  Denne man skrev utan ruelse en bok med titeln ”Den som är satt i skuld är icke fri”. Om dessa politiker dessutom innehade lite rättspatos med att ge 3 % i ränta så skulle skulden vara (eller så skulle de vara skyldiga Sveriges pensionärer) drygt 530 miljarder i dagsläget.
  (Fortsättning…)
  Insänt av:
  Signaturen ”Clarence”

  Den givna frågan till 7-klövern blir: ”När betalar Ni tillbaka lånet?”

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Jan 26, 2017 @ 20:20:39

  ”fascism” är ett intressant ord när man tittar djupare på definitionen. Det har jag gjort i samband med denna artikel:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/06/29/glada-nyheter-for-sd-maria-pia-boethius-verkar-arbeta-for-sverigedemokraterna/

  Stalin som även sagt måga andra intressanta saker sade så här om fascismen:

  ”Socialdemokrati är rent objektivt fascismens moderata flygel …. Dessa organisationer (dvs. fascism och socialdemokrati ) är inte antipoder, de är tvillingar.”
  / Josef Stalin
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En Röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

pspringare

The greatest WordPress.com site in all the land!

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

Oberoende nyheter, satir och allvar om politik, journalistik, invandring, mångkultur, islam, brottslighet, rasism, natur, livet och musik.

Tanja Bergkvists Blog

Kamp mot fördumningsindustrin

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Erling Hellenäs svenska blog

Den stora bilden och dess delar

Hexanmexan "shake my hand?"

Elefanten dog en plågsam död

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolution

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

%d bloggare gillar detta: