Svenska politikers lekstuga synas i sömmarna.

 

 

individen

Efter att i åratal på den svenska befolkningens premisser ägnat sig åt ”godhet” för att stråla sig i glansen och bejaka sig själva kanske nu tiden är inne vad det gäller vissa reflektioner hos den svenska politikeradeln. De som har enligt demokratiska principer krävt ut skatter för att själva kunnat uppfattas som de goda och stulit av våra gemensamma tillgångar och försörjt tredje part.

Den viktiga frågan är om svenska politiker har arbetat för sina uppdragsgivare det svenska folket. Kanske har de mer kämpat hårt för att nå internationell ryktbarhet i det globala perspektivet. Vi har en statsminister som besöker suspekta odemokratiska länder som Saudiarabien och Iran men har inte på hemmaplan förmågan att konversera med samtliga riksdagspartier. Kanske han borde prioritera Sverige och svenskarna i stället för att ha ambitioner att bli en profet i internationella sammanhang som han aldrig kommer att lyckas med.

Tyvärr har vi de senaste decennierna fått en politikerklass som beter sig likadant som adeln för 400 år sedan. De har genom manipulation av det representativa demokratiska systemet och deras politiska partier (klubbar för inbördes beundran) skaffat sig maktpositioner som är minst sagt odemokratiska. Att en vilsen själ som Löfvén ska inse att det finns ett flertal svenskar som kanske har mer kunskap än han själv är kanske för mycket begärt. Att kalla sina motståndare för fascister innebär att man kanske i en annan kontext hade kunnat varit en fullfjädrad diktator.

Enligt min mening har vi tre goda företeelser som kanske kan vara till gagn för ett mer stabilt Sverige och som kan påverka det svenska samhället i en mer positiv riktning-

Vad det gäller det globala samarbetet tror jag att Trump och Putin kan åstadkomma en hel del. Vad det gäller demokrati regionalt kommer Brexit och Marine Le Pens Front National att spela en stor roll för att få gamla odemokratiska strukturer att rämna.

Alla svenska som har betalt in skatt i decennier för att få en bra ålderdom enligt socialdemokratins löften kan känna sig lurade. Nu använder de sig av den kollektiva förmögenheten tillika med Alliansen för att bekosta en extrem invandring som ska ge glans över den s k  ”svenska humanitära stormakten”

Det enda ges ett löjes skimmer och på sikt tomma magar när den svenska nationen inte kan försörja mer än ca 5 miljoner innevånare.

Den sista Berlinmuren har inte fallit än.

 

berlinmuren

 

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lite
  Jan 25, 2017 @ 23:24:11

  Del av insändare i Avpixlat 2016-07-21:

  Idag har vi ca 250 000 fattigpensionärer i Sverige och dessa har framförallt tillkommit efter pensionsuppgörelsen 1994 som gjordes upp mellan Socialdemokraterna och de nuvarande allianspartierna. Med sitt beslut raserade dessa partier det ingångna avtalet retroaktivt mellan staten och alla arbetande svenskar!

  Om det nya pensionssystemet endast hade gällt alla som vid tillfället var under arton år, så hade det varit relevant och inte någon stöld från den äldre generationen. Dessa partier bestämde också i samma uppgörelse att 258 miljarder kronor skulle kunna överföras som ett ”lån” från pensionsfonden, vilket Göran Persson tog fasta på med besked. År 1999 lånade denne 45 miljarder, år 2000 ytterligare 45 miljarder till för att slutligen låna ytterligare 258 miljarder i januari 2001, vilket renderat till att summan blev 348 miljarder av pensionärernas sparkapital.

  Denne man skrev utan ruelse en bok med titeln ”Den som är satt i skuld är icke fri”. Om dessa politiker dessutom innehade lite rättspatos med att ge 3 % i ränta så skulle skulden vara (eller så skulle de vara skyldiga Sveriges pensionärer) drygt 530 miljarder i dagsläget.
  (Fortsättning…)
  Insänt av:
  Signaturen ”Clarence”

  Den givna frågan till 7-klövern blir: ”När betalar Ni tillbaka lånet?”

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Jan 26, 2017 @ 20:20:39

  ”fascism” är ett intressant ord när man tittar djupare på definitionen. Det har jag gjort i samband med denna artikel:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/06/29/glada-nyheter-for-sd-maria-pia-boethius-verkar-arbeta-for-sverigedemokraterna/

  Stalin som även sagt måga andra intressanta saker sade så här om fascismen:

  ”Socialdemokrati är rent objektivt fascismens moderata flygel …. Dessa organisationer (dvs. fascism och socialdemokrati ) är inte antipoder, de är tvillingar.”
  / Josef Stalin
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Åsiktsministerns Edikter!

-mitt brunstämplade tankegods-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: