Konstiga människor

tunga

Var kommer de ifrån – alla de där konstiga människorna som inte accepterar vanligt sunt förnuft? I det vardagliga livet har jag inga problem. Där finns nämligen de vanliga människorna – de som tänker och regerar ungefär som jag själv gör. Men i debatter och kommentarsfält på sociala medier dyker de upp – den ena konstigare än den andra.

De tycks ha ett enda syfte – att få mig och andra kommentatorer att skriva något odemokratiskt och rasistiskt. Då får de nämligen bekräftat att de behövs! De provocerar till gränsen av ohövlighet. Igår fick jag på mig 4-5 stycken som var besatta av att få mig att skriva något om etniska skillnader. De frågade gång på gång: ”Varför är etnicitet så viktigt för dig? och jag svarade: ”Etnicitet är en av många parametrar som utgör en helhet. Alla parametrar är lika viktiga!” Men de gav sig inte utan upprepade sin fråga gång-på-gång. De var fullständigt besatta av att få mig att överreagera och antingen be de att dra åt ett varmare ställe eller att uttrycka mig rasistiskt. Istället avbröt jag med att tala om för #jagärhär att jag inte uttrycker mig rasistiskt eftersom jag inte har några rasistiska tankar. Sen sa jag ”God kväll!”.

De är alltså 56 423 – de där konstiga människorna i #jagärhär. Några av de är FB-vänner med mig. Men jag ser aldrig att dessa FB-vänner deltar i diskussionerna. Dessa är nog enbart passiva medlemmar. Nej, det är inte så många av dem som ger sig ut i kommentarsfälten. Men man märker av dem just för att de provocerar! Jag undrar om de har läst vad som står på gruppens FB-sida:

”#jagärhär är ett stöd till dem som aktivt vill gå in och bryta och störa dem som sprider hat.”

Just det! De ska bryta och störa dem som sprider hat men inte provocera fram hat! De ska inte agera åsiktspoliser. Men som jag ser det så är det precis det som de gör. Provocerar fram hat och obekväma åsikter. Många av dem har ganska anonyma konton som antagligen har startats för detta syfte.

Jag måste erkänna att jag tycker om att provocera tillbaka! Jag uttrycker mig tydligt, på gränsen till politiskt korrekt, utan hat, med argument som de inte kan slå hål på. Jag tänker igenom varje ord som jag skriver. Jag faller inte i deras fålla men retar dem till vansinne. Hoppas kanske att någon ska få ett gott skratt åt deras fåfänga försök att sätta dit mig. Hoppas också att någon ska hitta nya argument och själv få råg i ryggen för att kunna diskutera med de konstiga människorna.

Konstiga åsikter har de i alla fall. De lever i en ”gullegull”-värld där ingen får påtala fel och brister i vårt samhälle,  ingen får anmärka på dåliga beteende och alla ska ta kollektiv skuld för allt som händer. Men … hur tror de att vi ska kunna lösa problem om vi inte får lokalisera problemen, påtala dem, påtala missriktade lösningar eller komma med konkreta förslag.

De tror nog att allt löser sig själv med kärleksbombning och ”gullegull”. 

lovebomb-papericonlg

 

Annonser

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Jan 24, 2017 @ 16:25:43

  En person jag känner (som tidigare har haft alla möjliga invandrarkompisar) sade en gång till mig att hans flickvän ryste och nackhåren reste sig på henne vid synen av LöfbergsLila:s komplett skrikande lila lastbilar.

  Det var i detta ögonblick han insåg vari hans eget motstånd bottnade. Innan detta var det bara en känsla av att något var väldigt fel som han inte riktigt kunde sätta ord på. Det var inte i den enskilde invandraren, men i mängden.

  Det var mängden icke-estetiskt tilltalande beteende och utseende som gjorde att hans nackhår reste sig vid besöket i köpcentret eller då han gick på stadens gator. Det var den totala mängden skränande gestikulerande icke-estetiska högljudda icke-svenskar som gjorde att nackhåren reste sig på honom.

  Han kände det som om någon gjort om hans vackra Sverige till något fult och skränigt och han kände ett starkt motstånd mot det. Det var som någon stulit all ABBA-musik och den vackra Agneta Fältskog och ersatt det med ett fult gäng som försöker få till det mest avskyvärda ljud de kan uppbåda.

  Samme man har utan problem kompisar med invandrarbakgrund som också är emot massinvandringen. Jag hoppas att denna berättelse kan hjälpa dig såsom hans flickvän hjälpte honom att förstå problemet.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. larslindblog
  Jan 24, 2017 @ 20:23:39

  Bästa Ulla ! Låt Dig inte provoceras ! Det är Du som är normal , vettig , sansad och klok.

  Liked by 1 person

  Svara

 3. tompas11
  Jan 24, 2017 @ 23:30:50

  Håller på dig Ulla, i alla väder!

  Gilla

  Svara

 4. Emil
  Jan 25, 2017 @ 06:34:52

  Ofta är dessa ”godhetsapostlar” väldigt noga med etniciteten på offer och förövare när det kommer till historiska oförrätter där ”vita” koloniserat Afrika o.s.v. Eller för att inte nämna den historiska skuld de ofta påstår att alla alla Tyskar föds med. Vad är dessa om inte djupt rasistiska åsikter egentligen? Att man skulle kunna ärva sådant som oförrätter? De tror på arvsskuld, men bara när det gäller ”vita” eller Européer…då är det en respektabel åsikt. Kanske t.o.m ett krav att tycka så för att släppas in i ”finrummen”. Nej, hycklare är dom!

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: