Multikulti gör krokben på jämställdhet

Nu, drygt 15 år sedan jag för första gången skrev om hedersvåld, blir jag arg. Ingenting har gjorts för att få bort detta ur samhället. Orsakerna är många. Främsta orsaken är nog ängslighet ”väck inte den björn som sover”. Så länge som vi förnekar finns inte problemen.

bjornen

På lördag är det 15 år sedan som Fadime Sahindal mördades av sin egen pappa för att hon enligt honom kränkt familjens heder. Hon hade om hur hon misshandlats och dödshotats av sin egen familj för att hon vägrat att gifta sig med den man släkten utsett. Den 21 januari 2002, mördades Fadime Sahindal av sin egen far.

Vad har våra makthavare gjort sedan dess? Mitt svar är: ”Fortsatt att sova!” Enligt en undersökning från regeringens förra samordnare Carin Götblad att runt 100.000 barn och ungdomar fortfarande är utsatta för förtryck i hederns namn.

”– Det är ett enormt problem, säger Astrid Schlytter, docent i rättssociologi och som i 20 år forskat kring hedersproblematiken. Jag räknar med att ungefär var tredje elev i Stockholm med två utlandsfödda föräldrar lever i den här kulturen.
Astrid Schlytter anser att kunskapen och lagarna finns på plats men att myndigheterna är dåligt rustade att tillämpa dem. Som exempel pekar hon på vad som hände i småländska Mönsterås förra året.
En 14-årig asylsökande flicka uppgav då att hon var gift med sin sju år äldre kusin som också var asylsökande. Socialtjänsten separerade paret. Men istället lät de flickan bo med mannens föräldrar. Först när flickan blev gravid tvångsomhändertogs hon.
– Det här fallet visar att man inte är förberedd, att man inte tänkt till, säger Astrid Schlytter. Det handlar ju om barnbrudar och tvångsäktenskap, det handlar om systematiska våldtäkter. Vi har en lagstiftning som ger möjligheter men varken socialtjänsten eller polisen är rustade för att möta det här.” enl SVT

Igår såg vi jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) i en debatt i SVT:s Aktuellt. Hon företräder den feministiska regeringen men verkar måttligt intresserad av frågan.

”–  Vi ska göra en kartläggning av det hedersrelaterade våldet, för vi behöver veta mer eftersom vi haft en stor migration de senaste åren”, sa hon

Hur lång tid ska den utredningen ta? Varför behövs en utredning om självklara saker? Ska Sverige bara tiga still när det gäller hedersbrott? Ska Sverige acceptera och därmed offra flickor och kvinnor som drabbas?  Varför gör de ingenting? Jag skrev om ordet ”Multikulti” för 6 år sedan. Kanske förklaringen finns där?

” Vi har fått ett nytt modeord! Ett ord som jag har svårt att förstå! Vad menas egentligen? Jo, jag vet: Ordet betyder multikulturell!
Men … vad har vi haft för kultur innan? Har vi haft en helt homogen kultur utan påverkan av andra? Jag har trott i min enfald att kulturen hela tiden påverkas av omgivningen. Jag har aldrig trott att kulturen är statisk. För mig är kultur den utvecklingsnivå vi har uppnått och den civilisation som vi lever i. Kanske jag har fel?

Men … om jag nu har rätt så … Multkulti borde då vara en mängd olika utvecklingsnivåer och en mängd olika civilisationer på samma plats? Hur är det tänkt att detta ska kunna fungera?

I det vanliga samspelet mellan människor finns det alltid människor som tar makten, andra faller undan, vissa försöker hävda sig, andra blir förtryckta, vissa är elaka och andra är snälla osv. Det finns fördomar: Finnar tar till kniven, norrmän är dumma, skåningar är sävliga, norrlänningar är fåordiga, smålänningar är snåla osv. I den kultur som vi lever i idag vet vi dessa saker (och skämtar om det) men nya medlemmar i vår kultur förstår inte! De känner sig kränkta! De enda människor, som jag känner, som använder ordet ”blatte” är av utländskt ursprung. Vi ”svenskar” vågar inte använda det för att inte kränka. Samtidigt finner vi oss i att bli kallade ”svenne” och ”svennehora”. Vi får inte bli kränkta! Skapar inte det motsättningar? I ett multikulturellt samhälle borde vi leva på samma villkor! Men hur ska det uppnås?

Vi ”svenskar” kan ju inte hålla sams själv! Vi talar ju hela tiden om för varandra: Säg inte så! Skriv inte om detta! Var korrekt! Uppför dig ordentligt! Anmärk inte! Håll dig på mattan! Tala inte om problem (de sopar vi under mattan)! Var snäll och tålig! Lyd överheten! Vi ska helst vara stöpta i samma form, tänka lika, uppföra oss lika och inte sticka ut hakan. Hur kan detta vara multikulti?

Nej, jag får inte ekvationen att gå ihop trots att logik och ”matte” är mina huvudämne, trots att jag har läst psykologi , sociologi och pedagogik samt att jag ägnar mängder av timmar åt filosofi.”

Ja, när befolkningen är mer upptagna av att hålla ordning på varandra än på att se kulturskillnader, då blir det aldrig tid till att se de verkliga problemen. Det är lättare att fokusera på de hemska rasisterna och fascisterna än att se de stora problemen. Det är lättare att prata om kvoteringar, löneskillnader och föräldraledighet än att prata om barnäktenskap, könsstympningar och hedersvåld. Det är lättare att skylla den vite cismannen för att vara ojämställd än att tala om var förtrycket och våldet kommer ifrån!

Hur många år till ska flickor och kvinnor offras? Hur många utredningar behövs?

Feminister vägrar att se kulturskillnader och legitimerar hedersbrotten!

hedersbrott-jpg

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
    Jan 20, 2017 @ 04:46:03

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: