Svenska tidslinjen

Framtiden är den delen av tidslinjen som ännu inte inträffat.Hur långt sträcker sig tidslinjen?  Framtiden – vad är det? Är det imorgon, nästa månad, nästa år, om 10 år eller om hundra år eller mer? Vems framtid? Är det landets framtid, medborgarnas eller en global framtid?

I mina tankar inriktar jag mig just nu på på Sveriges framtid och vilka strategier – både kort- och långsiktiga – vårt land skulle behöva för t ex livsmedelsförsörjning, bostadsfrågor, infrastruktur, hälso- och sjukvård, omsorg, utbildning, forskning, integration, möte med nya kulturer och religioner, kriminalitet, arbetsmarknadsfrågor, ekonomi, skatter, pensioner, energi, krig och terror, diplomati och samarbete med andra länder, utbyte av varor och tjänster med andra länder, information, … Listan kan göras oändligt lång.

Det går ju att beskriva olika framtidsscenarier. Ska vi leva i ett samhälle i samklang med naturen eller ett högteknologiskt samhälle? Ska människor leva hopträngda i storstäder eller bo utspridda över hela landet? Vilken typ av jobb kommer att behövas inför framtiden och hur mycket behöver vi jobba? Vilka yrkes- och utbildningskrav kommer att ställas? Hur ska en framtida statsförvaltning se ut och vilka kompetenser behövs för att leda den? Bara fantasin sätter gränser i samhällsbyggande inför framtiden.

Men när jag lyssnar på eller läser om statsministern så tycks inte hans tidslinje sträcka sig längre än till valet 2018. Just nu inriktar han sig på strategier för att vinna tillbaka väljarnas förtroende samt att hitta förklaringsmodeller till att Socialdemokraterna kan förlora valet. Naturligtvis ingår Putin, Trump, cyberattacker, falsk information, högerpopulism och fascism som de stora hoten mot hans framtid (som statsminister).

Nu vill han stärka gemenskapen mellan stad och land. Strategin för detta tycks vara att han ska åka runt i landet och visa upp sig – öka sin popularitet och hoppas på att vinna kommande val. Samtidigt kan han passa på att skrämma människor för den ”falska informationen” som inte passar in i hans eller partiets världsbild. Med andra ord ska han påbörja en valturné Men gör han den som statsminister eller som Socialdemokrat? Han är statsminister för hela svenska folket och inte enbart för Socialdemokraterna. I sitt ämbete ska han tjäna landet och inte partiet!

Sveriges framtid lägger han åt sidan till förmån för partiets. Framtidsvisioner för Sverige finns inte på hans karta. Jag vill veta vilka framtidsvisioner regeringen och riksdagen har om Sverige i 5-års perspektiv, 10-års perspektiv, 20-års perspektiv, … De måste väl ha några tankar om detta?

Vilka strategier har de för att lösa integrationen, gängkriminalitet samt problemen inom polisen, sjukvården, skolan och omsorgen? Hur vill de att den framtida matförsörjningen och/eller vårt boende ska se ut? Var tror de att framtidens arbetsplatser finns?

Det finns mängder av saker som de kan prata om för att ge människor framtidstro. Men de väljer att göra tidslinjen kort och skrämma oss med Putin, Trump och ”falsk information”! Tror de att vi inte kan tänka själv och dra våra egna slutsatser?

fslse-true

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: