Fuskare, storfuskare och superfuskare

Det finns en sak här i livet som jag verkligen hatar. Ja, jag som egentligen inte gillar ordet hat erkänner att i detta fall handlar det om hat! Jag kan inte finna något positivt drag i denna företeelse – nämligen fusk!

Min mor älskade kortspel och andra sällskapsspel. Som liten var jag tvungen att lära mig alla kortspel som hon kunde plus att spela chinaschack, fia med knuff, rävspelet, …, … Ganska snart lärde jag mig att inte lita på mor i spel! Hon är var en FUSKARE! Hon hittar på nya regler (som passar henne) hela tiden och hon hade ett pokerface. Om någon anklagar henne för fusk så vände hon på det: ”Du sa ju att man får göra så!” Men jag visste ju att jag aldrig sagt det som hon anklagade mig för men hon propsade på och tjurade: ”Tror du att jag fuskar?” Om jag hade svarat ja så hade helvetet brutit ut och hade jag svarat nej så hade hon triumferat! Sen skrek hon snart: ”Jag vann!”

Nej, det är inte roligt att spela med FUSKARE som kan ta till vilka lögner som helst för att vinna! Jag och mina syskon undvek att spela kort eller andra spel med mor Vi visste ju att att om hon vann så berodde det antagligen av fusk. Vi trodde ju inte att hon kunde vinna utan fusk! Jag blev som barn ”allergisk” av fusk!

ess

Men … det finns andra FUSKARE inom alla samhällsskikt. Det uppdagas mer och mer fusk med betyg, ID-handlingar samt vid provtillfällen – som körkortsprov, högskoleprov och liknande. De kallar jag för STORFUSKARE. De gör inte detta för att vinna över sina barn. De gör det för att vinna favörer i samhället – högre status!

Några STORFUSKARE utför jobb som de inte har kompetens för t ex en del hantverkare. Det finns de som har jobbat som sjuksköterskor eller läkare utan att ha kompetens. Det finns också de som manipulerar forskningsresultat för att uppnå  vissa favörer. Oftast handlar det om att tjäna pengar eller andra förmåner.

Sen kommer kategorin SUPERFUSKARE! De är värst av alla! Det är de som använder de falska betygen och forskningsresultaten för att få makt över befolkningen. De vinklar nyheter och slirar på sanningar. Nu skriver jag naturligtvis om mediefolk och politiker men även om storföretagen som manipulerar för att få sälja sina produkter. De fuska genom att ge fel information, ge halv information eller genom att undanhålla information.

Regeringen manipulerar genom att peka ut fara med rökning, cykla utan hjälm, socker, fett, Putin, populism, rasism, miljöhot osv istället för att tala om farorna som finns här i Sverige. Vi har ju ett antal potentiella terrorister i landet, gängkriminalitet, ökad ekonomisk brottslighet, no-go-xoner, krakelerade samhällsfunktioner som sjukvård och polis, krakelerad infrastruktur, bostadsbrist osv samtidigt som vi får en större befolkning – snart är vi 10 miljoner medborgare i landet + asylsökande + illegala. Men de väljer att fokusera på annat! Medierna hänger villigt på och förmedlar desinformation till befolkningen.

Men de är ju alla styrda av SUPERSUPERFUSKARE. Det är de som har den verkliga makten. Det är de som presenterar de falska rapporterna och vetenskapliga resultaten. Det är de som har pengar och kan köpa rapporter och resultat som gynnar deras egen plånbok. De manipulerar politiker, medier, vetenskap, undervisning och världen genom ekonomiskt bistånd och lämpliga ”informationsmaterial”! Vi ser dessa SUPERSUPERFUSKARE inom läkemedelsindustri, livsmedelsindustri, miljöindustri osv.

Politiker och medier slukar deras budskap med hull och hår utan eftertanke! Vi blir alla manipulerade. Var finns det sunda förnuftet? Allt handlar ju bara om PENGAR och MAKT!

money

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. larslindblog
    Jan 09, 2017 @ 17:56:14

    Instämmer till 100 % !!

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: