Sociala medier – roten till allt ont?

Kanske är det jag som överreagerar! Men jag tycker mig märka att MainStreamMedia vill skjuta de sociala medierna i sank. De kämpar ju desperat för att få makt över vanliga människor igen, Deras opinionsbildande ger ju inga resultat. Det har inte hjälpt att kalla människor för främlingsfientliga rasister. Nu måste de hitta på nya saker.

”Sociala medier spär på osund julhets”

”På sociala medier fylls flödena just nu med foton på allt från idylliska lussebak till hemmagjorda julkalendrar. Men de hemtrevliga bilderna av det ”perfekta” julmyset kan skapa orimliga förväntningar och trigga en osund julhets – inte minst bland kvinnor.”

”Enligt Sara Thomée, psykolog och forskare vid Göteborgs universitet, kan bilderna av det fulländade julmyset påverka vår självkänsla och trigga stress.

– När man ser på Facebook hur lyckade alla andra är växer förväntningarna på den egna lyckan. Och då kan avståndet mellan hur man själv har det och hur fint det skulle kunna vara bli stort, säger Sara Thomée.

– Det kan bidra till stress, känslor av otillräcklighet och nedstämdhet. Inte så att julstressen på Facebook gör folk deprimerade. Men den kan kännas pressande, säger Sara Thomée.” läser jag.

”– Kvinnor har länge haft väldigt höga krav på sig eftersom det fortfarande är de som tar det största ansvaret för hushåll, familj och logistik. Så de är redan belastade. Om man dessutom matas med att man ska göra allt från grunden – det duger inte med köpepepparkakor utan man ska göra ett eget hus med tinnar och torn, man ska koka sin egen buljong och stoppa sin egen korv – så är det klart att det blir en extra börda, säger Sara Thomée.

Men att både vara yrkesarbetande och en gammaldags husmoder är inte hållbart, påpekar hon.”

Varför är livet så mycket jobbigare för kvinnor idag än vad det var på 70-talet när jag var yrkesarbetande småbarnsmamma? Varför skylla på sociala medier? Varje förmiddag överöses vi på TV:n med julpyssel, julmat, julbak, juldekorationer samt råd om hur vi ska hinna dela upp juldagarna mellan morföräldrar, farföräldrar, plastföräldrar och alla andra konstellationer. Sen kommer Go´kväll och spär på i samma anda. Men egentligen är det inte nytt. Det fanns en tid när veckotidningarna var fyllda med julpyssel och julmat. Nu försöker TV ta över. Julhysterin har ingenting med sociala medier att göra. Den har funnits långt innan vi hade sociala medier!

Länge har journalisterna skrivit om hatet på nätet. Naturligtvis har de då menat hatet från ”de hemska rasisterna”! Med detta vill de ha sagt att alla som hävdar att de har egna åsikter är hatare och rasister. De vill ha ensamrätt till yttrandefriheten! Någon eller några har gått så långt att de har startat en grupp på FB – #jagärhär – vars enda uppgift är att i grupp anfalla och störa alla vettiga diskussioner med löjliga intetsägande kommentarer och hjärtan. De säger att de vill motarbeta hatet men kallar gärna andra för rasister.

Vår kulturminister vill tvinga FB, Twitter, Instagram och andra sociala medier att ta ansvar för vad människor skriver på nätet och moderera och censurera. Har hon fått propåer från MSM? I så fall vill jag upplysa henne om att det finns en hel del journalister, artister och politiker som sprider grovt hat nätet.

Men jag förstår! MSM håller på att tappa greppet totalt. De har börjat förstå att resten av befolkningen inte är några viljelösa varelser som helt litar på MSM. Människor har en egen fri vilja och tänker självständigt. Det är mycket farligare än sociala medier! Människors åsikter kan inte MSM styra över!

1-na%cc%88taktivism-color-1024x429

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: