Godhet förblindar

Ingen människa föds som vare sig ond eller god. Det är omgivningen som uppmuntrar onda respektive goda sidor hos barnet. Men först måste vi ju definiera vad som är ond respektive god.

Jag kan inte själv definiera dessa ord eftersom jag inte har stött på någon som enbart är ond eller enbart är god. Vi är alla en blandning av både det onda och det goda. Ibland har vi ambitionen att vara goda men förverkligar denna genom att visa vår onda sida.

Det har uppstått sk goda rörelser i vårt land. Det är oftast företrädare för dessa som vill diktera villkoren i samhället. De vill tolka vad som är godhet och vad som är ondska. I sin välvilja väljer de ut grupper som får symbolisera ondskan. På så sätt ”silar de myggen och sväljer kamelerna”. De ser inte de verkligt onda som utnyttjar deras godhet.

ros

Klippet är hämtat från riksdagsmannen Rossana Dinamaras twitter den 5 december i år. Hon använder sin godhet till att kalla sina medmänniskor för ”fega äckliga rasister”. Varför gör hon det? Jo, hon låter känslorna styra och silar myggen och sväljer kamelerna. I sin godhet ser hon inte vad människor protesterar mot. Hon ser inte att människor rasar mot Åhléns sätt att utnyttja ett litet barn i sin marknadsföring. Istället fokuserar hon på rasism!  Dessutom tycker hon att hon har rättighet att kalla människor för äckliga och fega. Det goda hatet?

”Det ynkliga beteendet att ge sig på barn är tyvärr inget nytt hos SD:s nätrörelse ­eller de anonyma trollen i sociala medier.

Men den här gången hände något oväntat. Plötsligt tog positiva kommentarer om inkludering och öppenhet överhand i kommentarsfältet under luciaannonsen.”

”Det skedde mycket tack vare Facebookgruppen #jagärhär som består av drygt 30 000 medlemmar. Nätverket startades som en motvikt till näthat och personangrepp i sociala medier. Gruppen uppmuntrar sina medlemmar att gå in och skriva kommentarer, gilla varandras inlägg och anmäla hat och hot som de ­läser på nätet.” skriver Jonna Sima.

Hon har alltså i sin godhet tagit ställning för att det måste vara SD och ”anonyma nättroll” som är de onda. I samma anda har gruppen #jagärhär blivit de goda. Men … I sin godhet borde hon kanske läst kommentarer från gruppen. Jag såg en hel del kommentarer inatt. Tyvärr gjorde jag aldrig några skärmklipp. Idag har gruppens grundare tagit bort de ondskefulla och rasistiska kommentarerna från sin sida. Men en utländsk person från gruppen upprepade gång-på-gång orden ”du din bleka idiot”! Hat och rasism förekommer även i denna godhetsgrupp!

Ja, godhet förblindar! Ofta vill vi väl men det blir fel om vi inte har en helhetsbild. Pojken i Åhléns har blivit ett verktyg i kampen mellan det onda och det goda. Myntet har två sidor! Att sprida kärlek och godhet är inte att skriva #jagärhär! Det är något helt annat. Ibland är godhet att påtala ondskan som finns i världen trots att det innebär att man får ett drev av snällister från #jagärhär efter sig!

godhet

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. larslindblog
    Dec 06, 2016 @ 19:07:50

    Jaha ja..”jagärhär” — ännu ett tomtebloss. Det har funnits massor..” våga tala om det” , ”backa zara” osv i all oändlighet…snart är även detta glömt . Och vänstertokarna hittar på något nytt för att dölja haveriet med invandringen. Vi skall tystas…det är deras mål.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

SÄGER DET HELLRE MED BILDER, MUSIK OCH FILM

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU? VA??

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: