Namninsamling mot fempundsedlar

Det går tydligen att göra namninsamlingar om vad som helst. Människor blir missnöjda och kränkta över småsaker. Ofta är det aktivister som startar dessa namninsamlingar för att få uppmärksamhet och naturligtvis väcka opinion. De får med sig människor ur det egna nätverket, den egna intressegruppen eller den egna politiska plattformen. För några dagar sedan läste jag:

”Storbritanniens nya fempundssedlar väcker ilska hos veganer, eftersom de innehåller djurfett. Nu pågår en namninsamling för att få bort ämnet. ”Var allas nyårslöfte 2016 att göra löjligt galna saker som att tillsätta kött i pengar”, skriver en kritiker på Twitter.

I går besvarade den brittiska riksbanken Bank of England en fråga på Twitter om sedlarna verkligen innehåller talg, ett ämne som bland annat används vid tillverkning av tvål och levande ljus. Svaret blev att det fanns spår av ämnet i den polymerbas som används för att tillverka sedlarna – vilket resulterade i hård kritik från både veganer och vegetarianer.”

”Det dröjde inte länge innan kritiker hade tagit initiativ till en namninsamling med krav på att utesluta djurfett i produktionen.

”Den nya fempundssedeln innehåller djurfett i form av talg. Det är oacceptabelt för miljontals veganer, vegetarianer, sikher, jainister och andra i Storbritannien. Vi kräver att ni slutar använda produkter från djur i tillverkningen av den valuta som vi måste använda oss av”, står det i namninsamlingen.

Vid 17-tiden på tisdagen hade över 18.000 personer skrivit på.”

Det finns alltså 18.000 stollar i England! Deras liv måste vara väldigt torftigt då de inte vill röra vid djurprodukter. De måste ju vara konsekventa och kolla allt som de kommer i kontakt med t ex biobränslet som kollektivtrafiken använder. I vårt län används matavfall för att göra biogas och biogödsel som ersätter fossila bränslen och konstgödsel. Matavfallet är både animaliskt och vegetabiliskt! Vågar stollarna åka med bussar som drivs med denna gas eller åta sina ekologiska grönsaker som gödslas med biogödsel?

Det finns många andra stolliga namninsamlingar ”Hjälp oss rädda tjurkalvarna Emil och Knut” Jag minns också en namninsamling som startades av några vänsterfeminister. Den fick 1.086 underskrifter. ”Damerna” överlämnade namnunderskrifterna till SVT och fick på så sätt SVT att moderera sina kommentarsfält ännu mer än tidigare och så småningom stänga kommentarsfälten:

”STOPPA SD-FORUM PÅ SVT

Våra licenspengar används bland annat till att upprätthålla ett debattforum på SVT där minst hälften av kommentarerna härrör från debattörer som också skriver på den ökända (rasistisk, främlingsfientlig och högerextrem) bloggen ”Avpixlat.

(Se undersökning som Researchgruppen gjort nedan.)

Kvinnor som för fram feministiska, antirasistiska eller vänsteråsikter hotas, trakasseras, kränks och blir till och med hackade av andra kommenterare i SVT:s forum.  Kvinnor i min facebookgrupp vittnar om förföljelser och hot som fått dem att fly forumet och vidta åtgärder för att skydda sig själva och sina närstående.

Många har kontaktat SVT:s ledning, demokratiminister Birgitta Ohlsson och media utan att få minsta gehör för detta allvarliga problem på ett av Sveriges största debattforum. SVT-debattforums kommentarsfält har alltså under lång tid fungerat som arena för SD-anhängare som kunnat skrämma bort andra debattörer.

Nu uppmanar vi alla kvinnor, antirasister och övriga licensbetalare som inte vill finansiera ett forum som kommit att bli ytterligare ett tillhåll för SD-anhängare att stödja oss med sin namnunderskrift!

VI KRÄVER ATT SVT SNARAST VIDTAR ÅTGÄRDER FÖR ATT KUNNA HÅLLA ETT DEBATTFORUM DÄR KVINNOR TÖRS YTTRA SIG UTAN HOT OCH FÖRFÖLJELSER OCH DÄR DET ÅTMINSTONE FINNS EN AMBITION ATT SKAPA ARENA FÖR DEMOKRATISKA MENINGSUTBYTEN!”

Det är ganska lustigt hur olika vi tolkar samma sak. Jag tillhörde en av dem som flitigt kommenterade artiklar på SVT:s debattforum. Jag såg aldrig att vänsterfeministerna hotades, trakasserades eller kränktes. Däremot attackerade de själv i grupp alla som inte var feminister. Det var de själv som stod för hoten, trakasserierna och kränkningarna. Alla som inte delade deras åsikter var rasister, främlingsfientliga, mörkermän och nazister. Många, många gånger fick jag kommentaren: ”In med dig på Avpixlat eller Flashback!” – jag som aldrig har skrivit på något av dessa forum!

”Damerna” lyckades iallafall att samla ihop 1.068 namnunderskrifter. De flesta som skrev under hade aldrig själv skrivit eller läst på SVT:s forum. De trodde helt enkelt på deras klagan. De höll med om att de hemska SD:arna skulle tystas – trots att de flesta som skrev där inte var SD:are utan helt vanliga människor som inte kom från vänsterfeminismen.

Namninsamlingar är ensidiga och oftast startade av aktivister. Aktivisterna är oftast fanatiska och har sällan eller aldrig någon helhetssyn. De framför särintressen! De är egoister som vill förbjuda allt som de inte själv gillar!

Jag kanske borde starta en namninsamling MOT namninsamlingar?

 

namn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: