En trögflytande sirap

Ganska ofta vill jag skrika: ”Vad var det jag sa? Jag har påtalat detta de senaste 5-10 åren” Precis den känslan fik jag när jag såg Agenda igår kväll.

”Två särskilda drag gör den moderna gängkriminaliteten annorlunda än den vi känner sedan tidigare. Gängen skiter i oss och våra värderingar på riktigt. Och brutaliteten. Vi står handfallna och kan bara hoppas att detta går över med tiden”, skriver åklagare Thomas Ahlstrand i en artikel.

Ja, han upprepade budskapet i Agenda. Polisen upprepade ungefär samma budskap. Anders Ygeman håller lite trött och uppgivet med om detta. Men sen kommer de gamla vanliga flosklerna. Vi har gjort … Vi har satsat … Vi håller på … Vi ska … Vi kan inte …Vi måste … Pessimismen kommer när jag lyssnar på honom. Jag har svårt för att tro att han eller regeringen kan åstadkomma någonting och tänker på trögflytande sirap.

För snart 10 år sedan bytte vi bussar här i stan. Det blev nya moderna bussar som använde något miljövänligt bränsle. Jag tror att det var någon majsolja. I folkmun skojades det om att det luktade poppad popcorn om bussarna. Men allt fungerade bra tills … det svenska vädret satte käppar i hjulen. Vid 5-6 minusgrader frös bränslet och förvandlades till en trögflytande sirap! Motorerna klarade inte detta och bussarna stod stilla. Raskt övergick bussbolaget till att använda diesel under vintern. De allmänna kommunikationerna måste ju fungera!

Sverige måste ju fungera men regeringen och övriga PK-politiker är den trögflytande sirapen. Sverigemodellen har stannat pga bristande bränsletillförsel. Vi, allmänheten, tvingas att klara oss utan några fungerande drivmedel. Vi är offer för er trögflytande sirap! Vi behöver nytt bränsle – ny politik!

sirap

 

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. tompas11
  Nov 28, 2016 @ 11:11:52

  Finns det någon menlösare person än denne Ygeman?

  De rödgröna har nu haft regeringsmakten i två år, samtidigt som det grova våldet eskalerat allt mer. Dessförinnan satt man i opposition i åtta år och åsåg även då hur utvecklingen gick spikrakt åt fel håll. Varför är politikerna så handlingsförlamade? Varför har vi så usla politiker som inte vågar sätta ner foten och ta tag i dessa problem? Jag tror att svaret är rädsla, en rädsla för att bli kallad allt med ändelsen –ist eller –fob. Så vad gör politikerna för att visa handlingskraft? Jo de tillsätter den ena utredningen efter den andra, som kommer fram till förslag som är så urvattnade de kan bli. Om detta är att visa handlingskraft så skiljer sig uppfattningen om vad som är handlingskraft kraftigt mot vad jag anser vara handlingskraft. Vill och vågar man inte se de reella problemen så kan man inte heller göra något åt dem.

  Vilka är det som står för de allra flesta skjutningarna, bilbränderna, hoten, våldtäkterna etc? Är det Jonas, Erik eller Christian? Nä det är personer med helt andra namn och som har en helt annan agenda och syn på samhället, ett samhälle som de för allt i världen inte vill bli delaktiga i. De vill inte bli svenskar eftersom det är det mest förhatliga de vet. De vill inte arbeta och bistå med skatt till landet för det är det bara dumma svenskar som gör. Tvärtom så befinner sig de i landet av en helt annan anledning och det är att mjölka svenska skattebetalare på så mycket pengar som möjligt. De skiter fullständigt i om landet förvandlas till ett MENA-land. Och allt detta är förmodligen de flesta politiker medvetna om, men de låter det bara ske för det drabbar ju inte dem personligen och rädslan för att bli stämplad för något med en viss ändelse gör att de sitter still i boet och hoppas på att det eskalerande våldet ska gå över av sig självt…

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Nov 28, 2016 @ 11:30:02

   Jag kan bara hålla med dig i din analys. Inte-gynna-SD-politiken ligger som en blöt filt över allting. Vårt land behöver helt ny politik och helt nytt bränsle som är befriat från den trögflytande sirapen!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: