Vart är vi på väg?

Världen förändras och vi med den. När förändringens vindar går för snabbt är det svårt att hänga med. Då är det lättare att fortsätta på den gamla invanda vägen och att värja sig mot allt det nya. Men det går ju inte att kapsla in sig i ett skal. En dag spricker skalet!

Det känns som om många står med ett sprucket skal idag. De är vilsna, försöker hitta enkla förklaringar och vet inte vart de ska ta vägen. Då är det lätt att skylla på annat som t ex Anders Lindberg som talar om ”trollfabriker” eller Carl Bildt som kommer med dystra profetior om ”slutet för västvärlden”. Den egna skulden i skeendet är svårt att erkänna.

Oftast handlar det om människor som vill ha makt och glänsa. Människor som dagligen förnedrar andra människor har svårt att förstå när det slår tillbaka på de själva. När de själv använder ett förråat språk  och kastar epitet omkring sig inser de inte att det får följdverkningar. Människor blir arga och agerar. Men det förstår de inte!

Vi upplever det gång-på-gång. Veronica Palm är nu kränkt och tar en paus i twittrandet. Kommer någon att sakna hennes twitter och hennes skeva bild av verkligheten?

Alexandra Pascalidou slickar just nu sina sår och skickar giftpilar på sin blogg. Orsaken är att hon i fredagspanelen på TV4 påstod att Trumps fotfolk delade ut gratis knark i svarta utanförskapsområden för att locka väljare och att hon hade säkra källor på det. De säkra källorna var skämtartiklar. Så var det med den källgranskningen! Men nu vräker hon ur sig sitt ursinne;

”Hur vet jag att det är ensamma förbittrade män? Det är bara att gå in och kika på deras sorgliga sociala medie-profiler. En bunt brutala typer som sällan går miste om ett tillfälle att skjuta sina giftpilar mot omsorgsfullt utvalda offer i samordnade och synkroniserade kampanjer. Oftast kan initiativet härledas till någon rasistsajt som orkestrerar orkanerna.

Den aktuella hatfesten är resultatet av valresultatet i USA. Trumps Triumf har lett till trollfester världen över. Från KKK till jihadister. De firar som om de både vunnit på lotto och kammat hem Nobelpriset under en och samma dag. Segeryran och skadeglädjen går hand i hand med slutsatser om att folket nu äntligen sagt sitt och satt eliterna på plats. Som om fastighetsmogulen Trump och hans grädda företrädde folket. Som om rasism och sexism vore en folklig sport. Det Trumpologer, Orbanister, LePenister och våra inhemska varianter lyckats med är ingenting annat än att så splittring, förädla föraktet och hylla hatet som en motståndsmekanism. De har lyft locket och spottat i den sunkiga soppan som kokat så länge att kastrullen är bränd på botten. Ingredienserna är kända sedan tidigare. Blanda frustration med förnedring, peppra med några skopor vrede, fabricera fiender och skapa syndabockar som du sedan öser ner i den grymma geggan. Låt koka. Kasta sedan den kokheta, stinkande sörjan mot alla som vågar yppa kritik och tvivel eller ifrågasätta kockarna, klädda i yttrandefrihetens mantlar.”

Kan hon inte förstå att människor reagerar på hennes verbala svada? Det hjälper inte att tycka synd om sig själv. En självrannsakan vore på sin plats! Hon borde tänka igenom varför hon ständigt spyr ut hat mot dem som inte delar hennes åsikter.

Vi måste gå vidare i livet. Men för att göra det så måste var och en rannsaka sig själv. Varje person, organisation och företag måste analysera vilka fel har jag/vi gjort? Är det mitt/vårt eget beteende som skapat oordningen som råder? Annars kommer vi aldrig att kunna gå vidare. Vi kommer att fortsätta att förolämpa, såra, slicka egna sår, känna oss kränkta och att inte förstå! Den som vägrar att ta ett eget ansvar för sitt liv, sina skriverier och sina uttalande kommer att fortsätta att kapsla in sig i sina skal som kommer att spricka. Vid varje sprucket skal blir de lika oförstående och tycker att allt är andras fel!

Jag väljer själv vart jag är på väg med mitt liv!

agg

 

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. thomask69
  Nov 18, 2016 @ 19:43:12

  Trollfabriker och sprukna skal. Sök gärna på
  Det Goda Trollet
  för en anorlunda framtidsvision.
  Finns på Facebook, Instagram och smashwords m.m.
  (Obs. Inte reklam. Det är gratis. )

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: