Vart är vi på väg?

Världen förändras och vi med den. När förändringens vindar går för snabbt är det svårt att hänga med. Då är det lättare att fortsätta på den gamla invanda vägen och att värja sig mot allt det nya. Men det går ju inte att kapsla in sig i ett skal. En dag spricker skalet!

Det känns som om många står med ett sprucket skal idag. De är vilsna, försöker hitta enkla förklaringar och vet inte vart de ska ta vägen. Då är det lätt att skylla på annat som t ex Anders Lindberg som talar om ”trollfabriker” eller Carl Bildt som kommer med dystra profetior om ”slutet för västvärlden”. Den egna skulden i skeendet är svårt att erkänna.

Oftast handlar det om människor som vill ha makt och glänsa. Människor som dagligen förnedrar andra människor har svårt att förstå när det slår tillbaka på de själva. När de själv använder ett förråat språk  och kastar epitet omkring sig inser de inte att det får följdverkningar. Människor blir arga och agerar. Men det förstår de inte!

Vi upplever det gång-på-gång. Veronica Palm är nu kränkt och tar en paus i twittrandet. Kommer någon att sakna hennes twitter och hennes skeva bild av verkligheten?

Alexandra Pascalidou slickar just nu sina sår och skickar giftpilar på sin blogg. Orsaken är att hon i fredagspanelen på TV4 påstod att Trumps fotfolk delade ut gratis knark i svarta utanförskapsområden för att locka väljare och att hon hade säkra källor på det. De säkra källorna var skämtartiklar. Så var det med den källgranskningen! Men nu vräker hon ur sig sitt ursinne;

”Hur vet jag att det är ensamma förbittrade män? Det är bara att gå in och kika på deras sorgliga sociala medie-profiler. En bunt brutala typer som sällan går miste om ett tillfälle att skjuta sina giftpilar mot omsorgsfullt utvalda offer i samordnade och synkroniserade kampanjer. Oftast kan initiativet härledas till någon rasistsajt som orkestrerar orkanerna.

Den aktuella hatfesten är resultatet av valresultatet i USA. Trumps Triumf har lett till trollfester världen över. Från KKK till jihadister. De firar som om de både vunnit på lotto och kammat hem Nobelpriset under en och samma dag. Segeryran och skadeglädjen går hand i hand med slutsatser om att folket nu äntligen sagt sitt och satt eliterna på plats. Som om fastighetsmogulen Trump och hans grädda företrädde folket. Som om rasism och sexism vore en folklig sport. Det Trumpologer, Orbanister, LePenister och våra inhemska varianter lyckats med är ingenting annat än att så splittring, förädla föraktet och hylla hatet som en motståndsmekanism. De har lyft locket och spottat i den sunkiga soppan som kokat så länge att kastrullen är bränd på botten. Ingredienserna är kända sedan tidigare. Blanda frustration med förnedring, peppra med några skopor vrede, fabricera fiender och skapa syndabockar som du sedan öser ner i den grymma geggan. Låt koka. Kasta sedan den kokheta, stinkande sörjan mot alla som vågar yppa kritik och tvivel eller ifrågasätta kockarna, klädda i yttrandefrihetens mantlar.”

Kan hon inte förstå att människor reagerar på hennes verbala svada? Det hjälper inte att tycka synd om sig själv. En självrannsakan vore på sin plats! Hon borde tänka igenom varför hon ständigt spyr ut hat mot dem som inte delar hennes åsikter.

Vi måste gå vidare i livet. Men för att göra det så måste var och en rannsaka sig själv. Varje person, organisation och företag måste analysera vilka fel har jag/vi gjort? Är det mitt/vårt eget beteende som skapat oordningen som råder? Annars kommer vi aldrig att kunna gå vidare. Vi kommer att fortsätta att förolämpa, såra, slicka egna sår, känna oss kränkta och att inte förstå! Den som vägrar att ta ett eget ansvar för sitt liv, sina skriverier och sina uttalande kommer att fortsätta att kapsla in sig i sina skal som kommer att spricka. Vid varje sprucket skal blir de lika oförstående och tycker att allt är andras fel!

Jag väljer själv vart jag är på väg med mitt liv!

agg

 

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. thomask69
  Nov 18, 2016 @ 19:43:12

  Trollfabriker och sprukna skal. Sök gärna på
  Det Goda Trollet
  för en anorlunda framtidsvision.
  Finns på Facebook, Instagram och smashwords m.m.
  (Obs. Inte reklam. Det är gratis. )

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

Kunskap och förnuft

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: